Inför Tottenham – Hull City

Enkel hemmaseger mot ett uddlöst Hull, eller? Normalt borde det vara så, men det intensiva matchandet ligan har gått in i kan innebära oväntade resultat. Se bara på Leicesters överkörning av Man City senast.

I Hull City återfinner vi den trogna f.d. Spurs-kvartetten Michael Dawson, Jake Livermore, Ryan Mason och Tom Huddlestone. Tom som spelade hela åtta säsonger i Spurs ser fram emot återkomsten till sin gamla hemmaarena. Han hoppas att krysset senast mot Crystal Palace innebär att formkurvan nu har vänt uppåt.

screen-shot-2016-12-13-at-18-32-55
 (bilden: ex-Spursarna Michael Dawson, Tom Huddlestone, Jake Livermore)

Annars var Hulls säsongsinledning ett rent kaos. Tränaren Steve Bruce avgick strax före premiären pga missnöje med ägaren Assem Allam, vilket för övrigt är utbrett. Åtta dagar före premiären fick de inte ens ihop en startelva. Assisterande tränaren Mike Phelan fick fortsätta på permanent basis och några spelare värvades i sista minuten.

Inför matchen mot Hull saknas skadade Tottenham-trion Erik Lamela, Vincent Janssen och Mousa Dembélé. Tillgänglig är dock Sissoko som gjorde ett piggt inhopp mot Manchester United senast och borde vara given i startelvan.

Vår insats på Old Trafford var helt okej, trots förlusten, men vi måste få igång Harry Kane. Mot United var han helt osynlig. Nu väntar dock en mer passande uppgift för Kane & Co. Hulls svaga bortafacit borde innebära en målrik hemmavinst, där allt annat än tre viktiga poäng i toppstriden vore en besvikelse.

/Tomas J

STARTELVAN?
Ja, med den starka Sissoko-insatsen senast (även om inhoppet inte ledde till något mål) så får nog Son eller Alli känna sig lite hotade. Och frågan är om inte Pochettino kommer rotera i startelvan en del, med tanke på hemmaplanfördel och ett lag som bör vara mer lättspelat än Manchester United på Old Trafford. I så fall är det möjligt att Davies och Trippier agerar ytterbackar och att Alli får vila(?). Det kan även bli tal om att Winks ska starta, men jag tror inte att Pochettino vågar rotera på hela fem platser.. Återstår att se imorgon kväll!

screen-shot-2016-12-13-at-19-14-34

STATISTIK
Fyra segrar och en oavgjord för Spurs på senaste fem mötena.
16/05 2015: Spurs v Hull City 2-0
23/11 2014: Hull City v Spurs 1-2
01/02 2014: Hull City v Spurs 1-1
30/10 2013: Spurs v Hull City 8-7 (2-2) (ligacupen)
27/10 2013: Spurs v Hull City 1-0

STADEN – KINGSTON UPON HULL
Hull är en av Englands tio största städer med sina 260.000 invånare. Staden har en stor hamn med aktiv transportindustri, många studenter (ca 30.000) och ett tigerrandigt fotbollslag.. Dessutom kommer det coola bandet The Housemartins ifrån Hull. Det är 240 kilometers resa från Tottenham till Hull, och vi hoppas att de inte fastnar i trafiken, som Manchester United har haft för ovana att göra – med försenade matcher som resultat.

hull-karta

Matchen direktsänds inte i Sverige på någon av Viasats kanaler. Vi kommer tipsa om var ni kan se matchen direktsänd imorgon kväll någon timme före matchstart. Håll utkik efter länktips i (länk)  THSS facebookgrupp för matchsamlingar

screen-shot-2016-12-13-at-23-56-44

 

/Mathias Bridfelt

 

One comment

  1. frågan är – kommer pochettino rotera så många som 4-5 st från ordinarie startelva (om det nu finns en sådan)? ja, jag tror nog det. son, sissoko, winks, dier kan alla komma att starta. samt ev davies och trippier. iaf 3-4 av de 6…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.