Inför: Monaco – Tottenham

Det tog sin tid men nu har vi plockat vår första seger på vad som känns som en evighet. Monaco i CL och ännu en vinst är ett måste om vi ska ta oss vidare från gruppspelet.

Fyra matcher har gått och Spurs sitter på tredjeplatsen med fyra plockade poäng – en vinst, en oavgjord och två förluster. Under tisdagskvällen sparkas matchen på Stade Louis II igång mot gruppledaren Monaco, ett lag som vi mött ett antal gånger senaste säsongerna. I Europa League-gruppspelet förra säsongen blev det sammanlagt 5-2 till oss efter bland annat ett hattrick av Erik Lamela i 4-1-vinsten på White Hart Lane. Det andra mötet slutade 1-1 och Monaco slutade trea samtidigt som vi vann den gruppen.

Som vi alla kommer ihåg gick det inte lika bra i senaste mötet. Bernardo Silva och Thomas Lemar gav fransmännen en tvåmålsledning efter dryga halvtimmen innan Toby Alderweireld gav Spurs hopp när han nickade in 1-2 på tilläggstid i första halvlek. Det var dock det sista som hände målmässigt och starten på ”vårt nya hem” Wembley gick inte som väntat. Sedan den matchen har vi vunnit mot CSKA Moskva och kryssat samt förlorat mot Leverkusen samtidigt som Monaco spelat lika mot Leverkusen och plockat fyra poäng från sina matcher mot CSKA Moskva.

I ligan har våra motståndare gått bra. Man ligger för närvarande tvåa tre poäng bakom överraskningslaget Nice och på lika många poäng som favoriten PSG men med bättre målskillnad. Man går in i tisdagens match med fyra vinster på sina fem senaste matcher i alla tävlingar och Premier League-floppen Falcao har hittat formen och nätat fem gånger senaste tre matcherna.

På skadefronten bekräftade Mauricio Pochettino under måndagen att Alderweireld, Lamela och Ben Davies är skadade och fortsatt otillgängliga. Laget har inga avstängningar i Champions League men Danny Rose nådde fem gula kort i ligan senast vilket gör att han missar matchen mot Chelsea på lördag och med all sannolikhet startar mot Monaco. Eftersom det nog blir Jan Vertonghen som flyttas ut till vänster mot Chelsea skulle jag inte bli förvånad om belgaren vilas och Kevin Wimmer hoppar in i mittlåset bredvid Eric Dier ikväll. Pochettino avslöjade också att Harry Kane, Mousa Dembélé och Dele Alli kommer bedömas innan matchen och det är inte säkert om någon av dem kommer klara 90 minuter.

För Monacos del har man haft João Moutinho och Nabil Dirar på skadelistan men nu ser det ut som att portugisen, tidigare kopplad med Tottenham minst 1000 gånger, är tillbaka och tillgänglig ikväll, vilket givetvis är en ordentlig boost för fransmännen. I övrigt är våra motståndare skadefria.

Leonardo Jardims gäng behöver bara en poäng för att avancera från gruppspelet, men man har sagt att man kommer spela för seger mot Spurs. Båda lagens tränare har berömt varandra och sina respektive lag inför matchen, och Pochettino har beskrivit sin tränarkollega som ”en av de bästa i Europa”. Respekten finns där, frågan är om den kommer synas på planen.

Jag skulle inte vilja se oss starta med samma diamantformation som mot West Ham, utan jag ser hellre ett byte tillbaka till 4-2-3-1 (eller 4-1-4-1 beroende på hur man ser det). 300-miljonersmannen Moussa Sissoko kan få en startplats för att vila en inte hundraprocentig Dele till derbyt. Nya hjälten Harry Winks bredvid Victor Wanyama känns inte som en omöjlighet och Kieran Trippier istället för Kyle Walker brukar ske i Europa-sammanhang. En vinst är ett måste. Den andra matchen mellan CSKA Moskva och Leverkusen har en tidigare avsparkstid och det är en del som kommer ha ett öga på hur det går i den matchen. Avspark 20:45 alltså. COYS!

Förväntade startelvor:

MONACO (4-3-3): Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Mendy – Fabinho, Moutinho, Bakayoko – Bernardo, Falcao, Lemar
TOTTENHAM (4-2-3-1): Lloris – Trippier, Dier, Vertonghen, Rose – Wanyama, Winks – Sissoko, Son, Eriksen – Kane

 

Skrivet av Faris Geresu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.