Inför Spurs – Bayer 04 Leverkusen

Champions League är tillbaks och Tottenham återvänder till Wembley för andra gången den här säsongen för att ta sig an tyska Bayern Leverkusen. Det är som upplagt för en fantastisk magiskt ”European Cup Night” som Harry Redknapp skulle säga. Men, är känslan så inför avspark? Inte alls påstår undertecknad.

Orsaken till den dåliga magkänslan är Tottenhams tydliga utmaningar offensivt. Efter årtionden av utmaningar defensivt har man nu ett av Europas bästa försvar, men i stället har målproduktionen minskat från det att Harry Kane blev skadad tidigare under säsongen.

Heung Min Son axlade manteln snabbt men orkade inte bära den vidare. Vincent Janssen har blivit isolerad som ensam anfallare med tveksamt stöd från det centrala mittfältet och även från kanterna.

Samtidigt har Christian Eriksen och Erik Lamela samt även till viss del Dele Alli inte riktigt hittat formen ännu.

Detta gör att denna vecka blir ett större eldprov för Tottenham och Mauricio Pochettino. Först Bayer 04 Leverkusen på onsdag, följt av Arsenal i North London Derby på söndag.

Hur skall då Pochettino agera? Han kommer omgående behöva rotera mindre än vad han gjort nyligen. Lloris, Walker, Dier, Vertonghen och Rose. Inga andra alternativ är aktuella mot Leverkusen. Spurs måste ha tre poäng nu, inte senare. På det defensiva mittfältet lämnar vi endast Victor Wanyama. Succévärvningen från Southampton får den svåraste rollen. Men, om han axlar den rollen bra så har Tottenham ett mittfält där vi troligtvis lär ser Sissoko, Eriksen, Alli och Son följt av Janssen på topp. Lamela och Dembele på bänken som alternativ som startar på söndag mot Arsenal.

Skadelistan består endast av Toby Alderweireld och Harry Kane.

Inför mötet hoppas jag endast på följande – Ett Tottenham som är överdrivet beslutsamma. Det handlar inte om att stressa fram målfarliga situationer. Det handlar om att skapa och förvalta bra situationer. Våga riskera, våga ta löpningen och våga ta den där chansningen i sista momentet.

Utmaningar som lär uppstå längs vägen – Leverkusen lär antingen köra all-in för tre poäng eller gräva ned sig djupt för att spara en poäng.

Slutresultat? Tottenham bryter igenom och vinner. Det blir dock inte med dunder och brak. Det blir 1-0 där Eriksen är målgörare. Det blir inte vackert, det är inte självklart, men det är inte oavgjort och det är inte förlust.

2 comments

  1. Surt.
    Saknas nåt.
    Satan så sur jag är just nu!

  2. tror nog mer på 4-2-3-1 med wanyama och dembele i mitten, med eriksen dele sissoko framför. son på topp. vi har ju bara två strikers nu inför söndag så jag tror inte pochettino riskerar både son och janssen från start imorgon. en vilas, och dessutom bättre kunna byta in en av dem om vi jagar mål i andra…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.