Inför West Bromwich – Tottenham Hotspur

Århundradets längsta landslagsuppehåll är strax över. Tottenham kommer från ett tungviktsmöte mot serieledaren Manchester City där man vann med 2-0 på knockout. Med det i ryggen och en längre paus på grund av VM-kval så känns läget väldigt optimistiskt i Tottenhams läger. På detta faktum är den egentliga skadan i truppen just nu endast Harry Kane. Ett litet frågetecken finns kring Mousa Dembélé men han beräknas vara redo för spel redan nu. Kane? Någon gång i november.

West Bromwich då? Tony Pulis rekryterade Nacer Chadli från just Tottenham till West Bromwich i sommar och det har gett effekt. Den belgiska yttern har tagit till vara på speltiden och blivit en farlig spelskapare och målgörare i West Bromwich. Detta gör att West Bromwich ligger på en relativt stabil 9:e plats i ligan. En position som vi vill tro klubben är rätt så nöjd med. Framför allt när man ser ett antal andra klubbar som har det betydligt tuffare längre ned i tabellen.

Men, vilken inställning har vi till matchen? West Bromwich är inte världens roligaste möte och vi vet att det brukar inte gå allt för enkelt när vi möter detta lag. I våras spelade vi 1-1 på White Hart Lane mitt under en brinnande titeljakt. Några månader innan jul spelade vi 1-1 på bortaplan. Däremot om vi backar bandet ytterligare ett år så hittar vi en stabil 3-0 vinst borta. Kane två gånger om och Eriksen i protokollet. Men, överlag – West Bromwich är lite av ett spöklag om man ser till våra senaste möten. Värt att notera till lördagens möte är även att West Bromwich är det enda lag i hela Premier League som inte har några noterade skador i sin trupp.

Hur tänker Pochettino inför matchen? Efter vinsten mot City så bör självförtroendet vara på max. Truppen är fräsch och alternativ finns trots att många spelat många matcher i ligan och väldigt många varit på landslagsuppdrag nyligen.

Förväntad startelva

Lloris

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose 

Dier, Wanyama, 

Lamela, Eriksen, Alli 

Son

Förhoppningsvis får vi se Mousa Dembele göra ett inhopp i andra halvlek, gärna Sissoko och Janssen likaså.

Slutresultat? Tottenham går mot strupen tidigt och pressen i spelet bromsar West Bromwich. 3-0.

2 comments

  1. Borde de inte vila några startspelare med tanke på champions league match mot Leverkusen på tisdag !??

  2. jag tippar att pochettino startar med enbart wanyama som DM (vilar Dier), och istället startar med 4-1-4-1, där Sissoko får utrymme till höger, Lamela till vänster. Alli offensivt i mitten med Eriksen något släpande quarterback a la Modric i Spurs… Son på topp såklart.

    Med reservation för att någon i backfyran vilas pga intensivt VM-kvalmatchande och att Trippier eller Davies får lira.

    Son
    Lamela Alli Eriksen Sissoko
    Wanyama
    Rose Vertonghen Alderweireld Walker
    Lloris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.