Tottenham-Manchester City 2-0

En viss oro var befogad innan match då vi saknade både Dembele och Kane i startelvan. Visserligen hade även City avbräck i truppen.

Efter en stund förstod man att denna oro var obefogad. Matchen inleddes i ett rasande tempo. Pochettino hade balanserat laget perfekt och vi spelade helt rätt mot ett lag som City med snabbt och högt presspel som inte gav motståndarna en chans till lugn och ro att bygga upp sitt eget spel.

1-0 fick vi hjälp med men var ändå helt rättvist. Det var Kolarov som stötte in ett Tottenhaminlägg från vänster i egen kasse. Självmål är ofta snygga, så även i detta fall.

Det märktes att Tottenhamspelarna var taggade inför detta toppmöte och inte hade något emot att bryta Citys vinstsvit då spelet under första halvlek var det bästa Spurs visat upp denna säsong.

Son’s fina form håller i sig och det var han som spelade fram Alli till 2-0. Just Son, Alli och Wanyama får anses vara våra mest framstående spelare denna söndag.

Första halvlek slutar 2-0 och måste vara den absolut bästa halvlek som skådats i PL denna säsong. Vilket tempo och vilket suveränt spel av Tottenham som måste ha chockat City rejält.

Givetvis svårt att komma ut till andra halvlek och nå upp till samma skyhöga klass, varför spelet jämnades ut något. Dock utan några livsfarliga målchanser för City, på grund av mycket bra försvarsarbete av Spurs. Alla i fyrbackslinjen förtjänar beröm, liksom Lloris i mål.

Efter ett par ojusta närkamper utanför och i Citys straffområde tilldöms Spurs helt rättvist en straff. Son och Lamela överlägger vem som ska slå straffen och den senare avgår med vinstlotten.

Möjligen blir Lamela störd av Citymålvakten, som inte står still på mållinjen, varför straffen slås på lagom räddningshöjd för målvakten. Synd, för där hade vi läge att punktera matchen.

City ligger sedan på för reducering, har några chanser men Tottenham reder ut stormen och går vinnande ur toppmötet!

Kan vi komma upp i samma klass som i första halvlek oftare, kommer vi absolut att kunna slåss om titeln denna säsong, även om man förstås ska vara ödmjuk och ta en match i taget.

Det känns bra att bara ligga en poäng efter City inför landslagsuppehållet. Framför allt ligger vi tvåa framför Arsenal, som behövde ta till handboll för att slå Burnley i matchens sista minut.

Pochettino är definitivt på rätt väg med detta unga lag som han kryddat med smarta värvningar. Nu har vi ju också skrivit nya långa avtal med våra viktigaste spelare, vilket bådar gott inför framtiden.

Tottenham är just nu det enda obesegrade laget i PL! Segern idag samt den mot CSKA Moskva borta i CL gör gott för spelarnas självförtroende. Att vi kan slå City trots avsaknad av Dembele och Kane, visar att vi har bredd i truppen.