Inför Tottenham – Gillingham

Det börjar så smått smyga sig på. Löven blir långsamt gulare och skiftar nästan i orange, det kan finnas ett par sista riktigt sköna sensommardagar kvar om man har tur men dagarna blir ändå kortare dag för dag. Luften blir krispigare och kinderna sakta rödare. Lagren av kläder mer och glassarna färre. Hösten är inpå oss, och med den kommer även ligacupen! Det är dags för Tottenham att ge sig in i den vindlande labyrint som är ligacupen. Där alla lag från de fyra högsta divisionerna i den engelska fotbollen har möjlighet att tävla. Detta innebär att man kan bli lottad mot en hel del spännande lag och vi fick Gillingham i League One.

Tottenham kommer senast från en 1-0 vinst mot Sunderland. En onödigt spännande match som vi borde ha dödat mycket tidigare, men det är fortfarande tre poäng som gäller så ingen skada skedd. På tal om skador däremot så ser det lite oroväckande ut med Harry Kanes ankel och i skrivande stund finns ingen officiell tidsram på hur lång tid Kane kommer behöva vara borta, då Pochettino inte angett vare sig tidsram eller grad av allvarlighet. Vi kan enbart hoppas att det inte är något allvarligare och att Kane är tillbaka så fort som möjligt. Även Eric Dier och Mousa Dembele gick av men det sägs enbart röra sig om krampkänningar och ingenting allvarligare.

Gillingham är ett spännande League One lag. De har inga fasta formationer utan kan variera mellan allt från 3-5-2 till 4-1-2-1-2 och en del där emellan. De besitter en del unga och duktiga spelare och ses på som ett trevligt lag. De har en egen akademi som en del spelare härstammar från men även spelare hämtade från större klubbar. De är inget statiskt lag utan rör på sig mycket, med tekniska och smidiga mittfältare tillsammans med stora anfallare och pilsnabba ytterspelare. En spelare värd att hålla ögonen på är Bradley Dack som är riktigt duktig. För närvarande innehaver man en trettondeplats.

Jag tror inte att Pochettino kommer att satsa alltför helhjärtat på den här matchen, eller på ligacupen överlag. Vi har fortfarande en god chans att göra starka avtryck i ligan, topp fyra är inte längre bara en hägring långt borta utan numera ett realistiskt mål och precis som i vår senaste sejour i Champions League vill vi gå långt och det är också de mål som vi bör satsa på. Därför tror jag att vi kommer att ställa upp med en startelva full av många unga och/eller nya ansikten. Den kanske kan komma att se ut ungefär såhär:

Vorm; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Wanyama, Winks; Son, Onomah, Sissoko; Janssen

Förhoppningsvis kan vi ändå ta hem den här matchen och avancera in i nästa runda av cupen, nästan enbart för att jag finner det löjligt tråkigt att falla ut redan nu för det är så uppenbart varför. Skulle vi dock förlora är det väl knappast någon som kommer gråta över det. Jag hoppas att spelare som Winks och Onomah nu ser och tar chansen att blomma ut och i framtiden även få lite a-lagsspel! Är mycket spänd på hur dem nu kommer utvecklas.

Matchen kommer inte sändas på TV i Sverige men för dem med möjlighet finns matchen tillgänglig som stream på Unibet och den börjar 21.00.

/ Emma Tobiasson

One comment

  1. Tror han kommer rotera ännu mer faktiskt. Men det märker vi imorgon 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.