Matchrapport direkt från WHL: Spurs v Sunderland 1-0



Här kommer en färsk matchrapport direkt från en underbar sensommardag i London och WHL.

Efter att ha laddat upp med traditionell engelsk frukost på en genuin engelsk pub känner man sig redo för match. På med matchstället och iväg mot arenan.

När man kommer fram till WHL efter den vanliga promenaden från Seven Sisters kan man inte undgå den omfattande ombyggnation som pågår.

Det är vår nya stadion som växer upp. Med plats för nära 62 000 ska den slå Emirates, antar att det finns en tanke med det, då det gäller våra främsta rivaler i norra London.

Alltid lika trevligt att samtala med engelska Spurssupporters på plats, som berättar diverse rykten om namnet på den nya arenan samt att Spurs byter ställ från Under Armour till Nike nästa säsong. Återstår att se vad som stämmer. Kan det vara ett stort flygbolag som sponsrar namnet även på vår nya arena? I min värld kommer den ändå alltid heta White Hart Lane och inget annat.

Laddar upp inför matchen på Bricklayers trånga innergård tillsammans med många likasinnade Spurssupportrar och ser Watford slå Man Utd med 3-1. I den här ligan kan vad som helst hända.

Förbluffande många skandinaviska supportar här. Många danskar med nr 23 Eriksen på matchtröjan förstås.

Tottenhamfansen jublar i ren skadeglädje över Mourinho och Man Utd’s förlust. F d Tottenhammålvakten Gomes vaktade Watfords mål med den äran.

Efter en stund dyker ytterligare ett Londonlag upp på tv-rutan. Det är Crystal Palace som leder över Stoke med 2-0 redan efter 17 minuter. Även här återfinns en Tottenhamprofil, Andros Townsend i CP. Inte lika stort intresse bland Spursfansen för denna match.

Efter en stund förflyttar vi oss till Bill Nicholsons där vi tillbringar en trevlig stund utomhus innan det är matchdags. Här är det betydligt fler lokala Spursfans.

När matchen vi är här för närmar sig stämmer fansen upp i de gamla välkända Tottenhamhymnerna. Man kan inte låta bli att få gåshud, även om inte alla toner sitter perfekt. Men det står man gärna ut med.

Väl inne på arenan syns den pågående ombyggnationen tydligast genom att nordöstra hörnet saknas. WHL som alltid varit en kompakt arena har ett öppet sår. Hoppas inte det påverkar stämningen.

Äntligen matchdags. Startelvor:

Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Dier, Son, Wanyama, Sissoko, Dembele, Alli, Kane.

Pickford, Denayer, Djilobodji, Cattermole, Ndong, Pienaar, Manquillo, Kone, Kirchoff, Januzaj, Defoe.

Som gammal Tottenhamlegend får Defoe välförtjänta applåder av hemmapubliken vid spelarpresentationen.

Kan nu Tottenham komma över Monacoförlusten i CL och komma in i Premier Leaguelunken igen?

Första kvarten är Tottenhams. Bara ett lag på planen. Sunderland spelar bara defensivt. Vi har flera jättelägen men bollen vill inte in.

Sunderlands första och enda målchans i första halvlek kommer när Defoe får chansen direkt på målvaktsutspark i 21a.

I övrigt dominerar Spurs första halvlek ledda av den kraftfulle Moussa Dembele. Tyvärr slutar första halvlek mållös.

I andra halvlek vaknar så Harry Kane till liv. I 59e minuten spräcker han välförtjänt nollan för Spurs! Sunderland spelar fult och drar på sig många gula kort.

Pienaar byts ut i 63e mot Watmore. Moyes måste ju göra någon förändring för att påverka matchbilden. Men trots det fortsatt speldominans av Tottenham.

Den här matchen ska vi bara vinna. Sunderland skapar några chanser på slump men är överlag för svaga. Moyes har mycket att jobba på om inte Sunderland ska bli ett bottenlag.

Härligt att se att Kane och Alli ser pigga ut. I 73e byter Spurs ut duktige Dembele (krampkänning) mot Lamela. Ett kreativt och ett destruktivt lag på planen. Ni kan säkert gissa vilka. I 77e byter Ben Davies av Dier (krampkänning).

Sunderland byter ut Kirchoff mot Khazri i 79e minuten i ett desperat försök att vända matchen.  Jättelägen sista 10 för Spurs att slutligen avgöra matchen men det vill sig inte.

1-0 är siffror i underkant. Spurs borde satt minst ett eller två mål till. Det hade varit fullt rättvist. Därför onödigt spännande i slutet då Spurs tillåter Sunderland att sticka upp.

Janssen in istället för Kane i 87:e (ankelskada).  Få se om han hinner få något uträttat. Kanske godnatt för Sunderland då de får utvisning på Januzaj efter andra varningen.

Janssen har ett jätteläge i slutet men skjuter tyvärr högt över.

I sista minuten byter Sunderland in McNair. Dock utan resultat.

Det sista som händer är att pigge Son får ett bra skottläge men målvakten räddar.

Matchen slutar 1-0. En härlig varm kväll i Londons norra delar ger oss tre välbehövliga poäng.

Publik: 31 251

COYS!

Skrivet av Tomas J

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.