Redaktionen tippar Premier League 16/17

Med en vecka kvar till start av Premier League tippar fyra skribenter på Tottenhamhotspur.se utfallet av ligan, skytteligavinnare och ger slutligen sina tankar om Tottenhams säsong. Håller ni med?

Fredrik  Jimmy Jonevret Tomas Jansson Jocke Wallgren
1 Tottenham  1 Man City 1 Man Utd 1 Man City
2 Arsenal  2 Chelsea 2 Tottenham 2 Tottenham
3 Man City 3 Tottenham 3 Man City 3 Chelsea
4 Arsenal 4 Man Utd 4 Liverpool 4 Man Utd
5 Chelsea 5 Arsenal 5 Arsenal 5 Arsenal
6 Man Utd 6 Liverpool 6 Chelsea 6 Liverpool
7 Leicester 7 Southampton 7 West Ham 7 West Ham
8 Liverpool 8 Everton 8 Leicester 8 Leicseter
9 West Ham 9 West Ham 9 Southampton 9 Southampton
10 Southampton 10 Leicester 10 Everton 10 Middlesbrough
11 Everton 11 Crystal Palace 11 Stoke 11 Everton
12 Watford 12 Stoke 12 Crystal Palace 12 Stoke
13 Crystal Palace 13 Middlesbrough 13 Swansea 13 Sunderland
14 Swansea 14 Sunderland 14 Watford 14 Swansea
15 Bournemouth 15 West Bromwich 15 West Bromwich 15 West Bromwich
16 Burnley 16 Swansea 16 Sunderland 16 Bournemouth
17 Sunderland 17 Watford 17 Burnley 17 Crystal Palace
18 West Bromwich 18 Bournemouth 18 Bournemouth 18 Watford
19 Stoke 19 Hull 19 Middlesbrough 19 Hull
20 Hull 20 Burnley 20 Hull 20 Burnley

Vem vinner skytteligan?

Fredrik, Jimmy och Jocke: Harry Kane.

Tomas: Jag tror att Zlatan når sin peak i sin karriär denna säsong och kröner den genom att vinna skytteligan.

Vad tror ni om Tottenhams säsong?

Fredrik: Detta blir Tottenhams säsong. Mauricio Pochettino och Daniel Levys Tottenham fortsätter sin positiva trend och utveckling vidare och denna säsong händer det. När andra klubbar köper spelare för miljarder och rekryterar nya managers så fortsätter Tottenham sin resa, sakta men säkert framåt och det är framgångsreceptet som håller hela vägen i ligan. Lärdomar från föregående säsonger under Pochettinos ledning gör Totteham till det lag med yngsta genomsnittsåldern att vinna ligan någonsin. Marcus Edwards blir nästa unga Tottenham-stjärna samtidigt som Vincent Janssen och Heung Min Son blir våra två viktigaste spelare i FA- samt Ligacupen, två cuper där det blir finalspel. I Champions League når Tottenham kvartsfinalen där en tuff lottning sätter stopp för vår unga trupp.

Jimmy: Snöplig tredjeplats förra säsongen. Men klart godkänd. Jag tror att 16/17 kan bli minst lika bra. Kan vi behålla och förstärka ytterligare vilket är ett måste då CL-spel kommer bli tufft. En fjärdeplats hade jag varit väldigt nöjd med men för min del det absolut viktigaste i år är att vinna en titel. COYS!!!

Tomas: När det gäller vårt kära Tottenhams säsong så kommer avslutningen att bli mer lyckad än förra, då vi släppte Gunners förbi oss i sista matchen. De unga spelarna har ytterligare en säsongs erfarenhet och det kommer innebära att vi slåss om ligavinsten ända in i kaklet. Väl där kommer tyvärr Man U bli för svåra. Mourinho har en förmåga att lyfta sina lag första säsongen och jag tror han lyckas även här. Så en fin andraplats tror jag på samt långt avancemang i CL, kanske vi når ända fram där.

Jocke: Tottenham tar ett steg till i år. Spelarna är ett år äldre, ett år starkare, ett år mer ihopspelade. Smarta värvningar i Janssen och Wanyama. De andra lagen behöver spräcka börsen rejält för att ta revansch på förra säsongen som ändå får ses som riktig svag av Manchesterlagen samt Chelsea. De kommer inte vara lika kassa i år, men nya tränare, nya spelare och ny taktik. Det är ingen ”walk in the park” detta men det kommer bli tightare i år. Leicester kommer floppa i år, City vinner och vi kniper silvret.

Håller du med redaktionen?

One comment

  1. Jonas Lindahl

    jag tror detta blir en svårare säsong än förra då de 3 topplagen floppade. Denna säsong är dom gruvligt revansch sugna och därför tror jag vi får slåss om fjärde platsen med Liverpool och Arsenal samt West Ham och Leicester strax bakom. Jag blir otroligt nöjd med en fjärde plats denna säsong, tror Pochettino behöver denna säsong också för att utveckla spelarna innan Spurs slåss om topp 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.