Tottenham – Inter 6-1

Träningsmatcher är inte alltid roliga och ibland kan biljettpriserna samt underhållningsvärdet vara väldigt ojämna gentemot varandra. Idag fick dock Tottenham-anhängare valuta för pengarna samtidigt som man fick se nya och ”gamla” profiler glänsa i sommarvädret.

Pochettino ställde upp följande startelva i första halvlek – Vorm, Walker, Alderweireld, Carter-Vickers, Rose, Dier, Mason, Lamela, Eriksen samt Kane som kapten längst fram.

Inledningen på första halvlek var intensiv av Spurs, hög press, bra tempo och det gav utdelning omgående. Kyle Walker sliter sig fram på högerkanten rakt in i hjärtat av Inters försvar där Walker fälls. Straff. Kane. Boom! En fantastisk inledning och en vacker straff på det.

Inter viker dock inte ned sig och lyckas relativt snart kvittera genom en kvick omställning där Walker och Carter-Vickers inte hänger med Perisic och avslutet är av absoluta världsklass – Kontakt för Roberto Mancinis Inter, 1-1.

Tottenham likt Inter tappar dock inte fokus eller mod för att man släpper in ett mål – I den 39:e minuten passar Kane fram till Lamela utanför straffområdet. Han tar emot bollen med högerfoten, flyttar över bollen till vänster och skjuter. Ett fantastiskt skott som skruvar sig upp i det högra hörnet, rakt upp i krysset. Fantastiskt vackert.

Inter har några bra chanser i första halvlek och Banega framför allt får till ett fantastiskt skott som tack och lov går utanför. Andra halvlek avslutas med en rolig 2-1 ledning.

I halvlek görs flera byten, Lloris ersätter Vorm, Trippier ersätter Walker, Davies för Rose, Winks för Mason och Janssen för Eriksen, lite mer 4-4-2 i stället för 4-2-3-1.

6 minuter in i andra halvlek gör Janssen ett enormt arbete, han sliter som ett djur och lyckas få iväg en farlig passning till Alli som tackar och tar emot, från vänster ner i högra hörnet av målet, 3-1 till Spurs! Mycket tack vare ett fantastiskt förarbete av Janssen.

Någonstans här börjar Spurs pressa ytterligare och Kane träffar målramen, returen försöker Lamela klacka in men vinkeln blir för svår och den går över målet. Det dröjer två minuter innan Kane gör mål igen. Lamela anfaller centralt, på vingarna framför sig har han både Janssen och Kane, det blir Kane som får bollen och han gör ett sånt där typiskt Harry Kane-mål. Fast han har en försvarare och målvakt mellan sig och målet får han iväg ett skott som går rakt i mål, hårt, rakt och stilrent. Hatten av.

Kane blir en stund senare ersatt av Tom Carroll. Det återstår lite mindre än 30 minuter av matchen och Vincent Janssen får göra sitt andra mål i Spurs-tröja (hans första mål i en officiell match inför publik). Alli sliter sig loss i Inters defensiv och lyckas få fram en passning till holländaren som enkelt slår in bollen i mål.

En kvart senare ersätt Dele Alli av Shayon Harrison. Den unge engelsmannen får göra sin debut och hans första kontakt med bollen blir även ett mål. Vilken dröm! Janssen och Lamela skapar situationen och Harrison tackar och tar emot. 6-1.

Lamela som haft en fantastisk match ersätts av Marcus Edwards. Fantastiskt roligt att se många ordinarie spelare tillsammans med dessa spännande nya talanger, främst just Edwards och Harrison.

Strax därefter blir Dier ersatt av Amos.

Matchen slutar 6-1, en underhållande träningsmatch som verkligen blir en rolig avslutning på försäsongen och ger lite extra krydda till den väntan som nu är till premiären mot Everton nästa helg.

Spelarbetyg,

Vorm, 8 – Gav ett lugn och säkerhet till Carter-Vickers i backlinjen. Kan ej beskyllas för Perisics vassa avslut.

Walker, 7 – Stark defensiv samt offensivt, något minuspoäng för insatsen vid 1-1 kvitteringen.

Carter-Vickers, 6 – Något osäker men med tanke på hans unga ålder och erfarenhet, väl godkänt.

Alderweireld, 8 – Klippan såg till att allt fungerade bakåt och blev nästan målgörare.

Rose, 8 – En konstig löpning med boll genom mittfältet som var mindre lyckad, i övrigt mycket god prestation.

Dier, 8 – Städade bra på mittfältet defensivt.

Mason, 7 – Klart godkänd insats med mycket vilja. Missar åter igen ett drömläge likt mot Juventus och Atletico.

Lamela, 10  – Han är överallt. Jagar boll, håller i boll, passar, assisterar, gör mål. Glödhet idag!

Eriksen, 9 – Om Lamelas mål var vackert så var Eriksens passningar idag magnifika.

Alli, 9 – Likt Lamela, överallt och hungrig.

Kane, 9 – Fantastiskt arbete med Janssen i andra halvlek och tvåmålsskytt.

Inhoppare,

Lloris, 7 – Finns inte så mycket att säga. Blev inte testad allt för mycket i andra halvlek.

Trippier, 8 – Härlig fart på den f.d. Burnley-backen idag, framför allt offensivt. Kul att se!

Davies, 7 – Inte lika delaktig som Rose men likväl en mycket god prestation i andra halvlek.

Winks, 6 – Har lite utmaningar som kamraterna hjälper honom reda ut men absolut ingen katastrof.

Janssen, 9 – Vilken otrolig styrka han har i kroppen! Sliter sig fram oavsett situation och tar sig förbi.

Carroll, 6 – Godkänd insats men lite osynlig i mittfältet.

Harrison, 7 – Målgörare direkt! Ung men väldigt spännande spelare med klart godkänd insats likaså.

Edwards, 7 – Kort med speltid men ändå, rolig att se på plan med sin teknik och fart.

Amos – Hann aldrig riktigt göra något avtryck.