Newcastle – Tottenham, 5-1

Säsongens sista match blev också säsongens sämsta match för Tottenham i alla kategorier. Newcastle som nyligen missat chansen att stanna kvar i Premier League förbereder sig för spel i Championship nästa säsong kändes på förhand som ett lätt byte för Tottenham som vill säkra en topplacering och avsluta en tveksam period som följt 2-2 mot Chelsea där man spelat oavgjort mot West Bromwich och även en förlust mot Southampton.

Det blev dock ingen lätt match. Pochettino ställde upp som förväntat med den enda riktiga förändringen i vänsterbacken där Davies ersatte Rose som började på bänken i stället. I övrigt ordinarie elva i form av Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Dier, Mason, Lamela, Eriksen, Son, Kane.

Första halvlek är en misär i 45 minuter där Mason är den person som har mest utmaningar. Laget i sin helhet gör inte alls någon bra prestation alls men Mason och även till viss del Eriksen blir fullkomligt överkörda av Newcastle och då främst Mitrovic som var deras bästa spelare i första halvlek.

I Tottenham under första halvlek verkar vi sakna kommunikation helt och hållet. Eriksen försöker centralt och blir jagad av Newcastle men får ingen hjälp eller förvarning av sina liljevita kollegor. Mason försöker likaså och fastnar omgående vilket resulterar i Newcastle-anfall.

Son, Kane och hela vår offensiva kraft är osynlig i första halvlek.

Newcastle får till ett flertal farliga chanser och två förvaltas så bra av Newcastle och så dåligt av Tottenham att det slutar i en 2-0 ledning innan det bryts för halvlek.

Pochettino byter ut Mason och Son direkt i andra halvlek – In med Carroll och Onomah. Ungdomlig energi och engagemang och försöka styra om matchbilden.

Tottenham förbättrar sitt spel något – Men, är det en riktigt bra uppryckning? Nej, det är det inte. Det är godkänt men inte mycket mer. Men, det räcker en stund. Lamela på vänsterkanten, in i straffområdet, hårt skott i en tuff vinkel. Den går in. Kontakt vill vi tro. 2-1.

Strax därefter – Kamp mellan Walker och Newcastles bästa spelare, serben Mitrovic. Mitrovic stämplar Walker hårt och domaren fångar upp det. Rött kort direkt. Kontakt vill vi tro. 2-1.

Walker byts ut direkt mot Chadli – Offensiv kravt med 11 man mot 10. Kontakt vill vi tro. Rött kort. 2-1. Kom igen nu.

Samtidigt har Giroud gjort två mål på Aston Villa och klättrat om Tottenham i tabellen.

Tottenham får inte igång ett bättre spel trots inhoppare och en man mer.

Kontring Newcastle. Straff. 3-1. För i helvete.

Newcastle stannar inte där. Luften går ur Tottenham helt.

4-1. Jag hatar det här.

Giroud gör hattrick på Emirates. Arteta gör 4-0.

5-1 till Newcastle. Vad i helvete.

En bitter avslutning på en fantastisk säsong där luften gick ur Tottenham efter 2-2 matchen mot Chelsea och titelstriden tog slut.

Spelarbetyg,

Lloris, 4 – Gör flera bra räddningar men det räddar inte det faktum att Lloris är vår kapten. Han får inte låta det här hända.

Walker, 4 – Inte alls en bra dag för Walker. Minst fem inlägg som var under all kritik i farliga lägen.

Alderweireld, 4 – Tveksam, trött och kändes inte alls fokuserad.

Vertonghen, 4 – Kan inte beskyllas för filmningen till straff men likt Toby, ofokuserad.

Davies, 4 – Vi saknade verkligen Rose idag. Davies fick inte till spelet på kanten och passningarna var tveksamma.

Dier, 4 – Försvann ur fokus alldeles för mycket och fick inte ihop spelet med Eriksen och Mason.

Mason, 3 – Förlorar bollen för ofta, är för oförsiktig med innehavet och orsakar direkta anfall för Newcastle.

Lamela, 5 – Försöker mer och krigar in en kvittering när det behövdes som mest.

Eriksen, 4 – Tappar bort sig på mittfältet och blir lite av ett svart får när hela laget inte hjälper honom.

Son, 3 – Kommer inte in i matchen helt likt Mason och blir utbytt i andra halvlek.

Kane, 4 – Fick inte mycket att arbeta med på topp.

Inhoppare,

Chadli, 4 – Osynlig.

Carroll, 5 – En liten frisk fläkt i andra halvlek.

Onomah, 5 – Likt Carroll, fick igång spelet bättre i andra halvlek än vad Mason gjorde.

Manager,

Pochettino, 5 – Gör vad han kan och försöker men Newcastle har helt rätt dag med allt. Pluspoäng till Pochettino dock som direkt efter matchen ber om ursäkt till hela Tottenham-familjen och alla fans för dagens insats som är helt otrolig och oförsvarbar.