Mauricio Pochettino skriver på nytt avtal till 2021

Det är med stor glädje vi tidigare idag mottog nyheten att Mauricio Pochettino skrivit på ett nytt avtal med Tottenham till 2021.

Det är nästan exakt två veckor sedan Pochettino under en presskonferens meddelande att man hade uppnått en muntlig överenskommelse med klubben om en förlängning och under torsdag förmiddag idag meddelade Tottenham att man nått en skriftlig överenskommelse.

Förlängningen är inte bara glada nyheter för klubben, fans och Daniel Levy utan även för Pochettinos tränarstab som tillsammans med Pochettino ansvarar för seniortruppen – Jesus Perez, Miguel D’Agostino och Toni Jimenez har alla fått sina kontrakt förlängda i och med detta.

Pochettino och hans grupp har sedan hans tillträde i maj 2014 säkrat en femteplats och en ligacupfinal under en och samma säsong samtidigt som man lyckats säkra en toppkvalificering i ligan i sin andra säsong som ger en direktplats till Champions League nästa säsong.

Samtidigt har han lyckats förändra Tottenhams från grunden i samtliga aspekter – Starkare försvarsspel, skarpare offensiv samtidigt som man föryngrat Tottenham till ligans i genomsnitt yngsta trupp och slutligen förändrat mentaliteten både på och utanför plan. Det är enligt oss med all rätt som Pochettino får en välförtjänt förlängning.

Redaktionens reaktion – Vi var beredda på den här nyheten men ändå lite oroliga efter nyheterna i veckan där man klart och tydligt fick se att Pochettino och Jesus Perez haft ett lunchmöte med Manchester United-legenden Sir Alex Ferguson. Men – Nu, fantastisk nyhet. Välförtjänt och det absolut viktigaste att säkra först och främst, Pochettinos underskrift. Nu, fokus på säsongens sista match och därefter lägga upp en stark försäsong med förhoppningsvis några få riktigt bra spelare med hög kvalité som kan tillföra Tottenham styrkor som behövs inför Champions League.

Läs mer här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.