Inför Tottenham – Southampton

Så är vi nere på den näst sista matchen för den här säsongen. Den gångna säsongen har varit en fartfylld resa som har tagit oss till en andraplats i Premier League. Dalarna har varit djupa (som den nedriga förlusten mot Leicester eller poängtappet senast mot Chelsea) men topparna har också varit svindlande höga (vinster mot Manchester City, Manchester United, vår obesegrade svit på 14 matcher och så vidare) och våran trupp har lyckats uppnå mål som jag inte tror att ett enda realistiskt Spurs fan hade kunnat vänta sig innan säsongen tog fart. Jag skrev inför-rapporten när Tottenham reste till St. Mary Stadium i mitten av december. Då låg vi på en femteplats och mätte oss med United, som innehade den fjärdeplatsen vi så desperat ville åt. Målet då var, som jag konkret skrivit, en fjärdeplatsplacering och chans på Champions League kvalificering.

Nu har vi, med en vinst i morgondagens match, en andraplats i Premier League – en av världens största och bästa ligor -, en säker plats i Champions League inför nästa säsong samt det bästa och största av allt – med tre poäng i morgondagens match försäkrar vi oss om en placering OVANFÖR Arsenal för första gången sedan 1994/1995. För många andra kanske det inte låter som så mycket att hänga i granen med tanke på att vi hade en chans att vinna hela ligan, men för mig duger det gott och väl. Jag anser att det är ett riktmärke för hur långt vi har kommit under Pochettino på så pass kort tid och jag kommer att fira det som att det vore en ligavinst. Det ger hopp om ljusare tider framöver.

Nu till morgondagens möte. Southampton är ett bra lag att möta och även de har mål kvar att kämpa mot. På en sjundeplats i ligan vill de åt en Europa plats och med en stark 4-2 vinst över Manchester City från föregående helg i ryggen kommer de med all säkerhet att komma stärkta till White Hart Lane. Ronald Koeman har en full trupp utan skador eller avstängningar och kan alltså ställa upp med samma lag som förra helgen slog Champions League semifinalisterna. Graziano Pelle väntas hamna på bänken med Shane Long på topp. Sadio Mane och Dusan Tadic kan tillsammans med Victor Wanyama, som ju länge ryktats till just Spurs, komma att ge vår defensiva linje en del att jobba med. Southampton har enbart förlorat en av sina senaste åtta ligamatcher, med fem vinster och två oavgjorda. De har dessutom lyckats med att trycka in 12 mål på de senaste fyra matcherna. Det är alltså en lag på uppsvinget som ställer upp imorgon.

För Tottenhams del så finns det en del att överlägga. Nabil Bentaleb är den ende spelare som fortfarande är skadad, men vi saknar Dele Alli och Moussa Dembele då de båda är avstängda. Detta utgör ett problem med två av våra nyckelmittfältsspelare borta, men jag är ändå övertygad om att det inte kommer att spela den största rollen i matchen. Efter den besvikelse till match som spelades på Stamford Bridge så är jag säker på att spelarna kommer att göra sitt bästa för att avsluta säsongen så bra som möjligt. Vi är obesegrade i de senaste åtta matcherna (även om hälften av dessa är oavgjorda resultat) och vi har inte förlorat hemma sedan den 13: onde januari, då vi förlorade till Premier League-mästarna Leicester.

Med två essentiella spelare borta på mittfältet blir det naturligtvis något knivigare men det troligaste alternativet istället för Alli och Dembele är att slänga in Ryan Mason bredvid Eric Dier på mittfältet. Eriksen kan komma att ta nummer 10 rollen bakom Harry Kane, med Heung min-Son på vänsterkanten och Lamela på högern.

Spurs förmodade startelva mot Southampton:

Kane

Son Eriksen Lamela

Mason Dier

Rose Vertonghen Alderweireld Walker

Lloris

Jag tror, som den optimist jag är och som jag tror att man måste vara när man är en Tottenhamsupporter, att vi kommer att vinna matchen imorgon. Det kan komma att bli kämpigt, men jag tror på en kämparglöd som brinner starkare än mjölksyran i låren de sista tio och tre poäng – som då innebär tvåa i ligan, placerade över Arsenal och skryträttigheter i hela London de kommande månaderna. Jag hoppas och tror att det är en morot stor nog för att ta ett resultat på hemmaplan.

Kuriosa: Min styvpappa, trogen Arsenal supporter, fyller år idag och jag vill bara önska ett stort grattis på födelsedagen, samt meddela att när Tottenham tar den där placeringen imorgon, så kommer du att få igen för alla de år som jag har fått höra om det där andra norra Londonlaget!

/ Emma Tobiasson

3 comments

  1. Pinsamt!

  2. Vad vi saknar Dembele och Alli på centralt mittfält idag.

  3. Trots att vi inte kan vinna ligan är detta en måstematch då vi måste se till att säkra andraplatsen för att komma före de där från de södra förorterna… COYS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.