Chelsea – Tottenham, 2-2

Titelstriden är över och slaget som avgjorde det var bataljen i Londonderbyt mellan Chelsea och Tottenham. Allt annat än en Tottenham-vinst skulle innebära att Leicesters ”saga” skulle sluta i en ligaseger.

Tottenham anländer till Stamford Bridge laddade – Man vet att Tottenham inte vunnit på ’The Bridge’ sedan 1990 när Gary Lineker säkrade tre poäng. Samtidigt har Eden Hazard kommenterat Tottenhams situation i ligan och klubben i sin helhet. Något som eldat på Mousa Dembele som kommenterade Hazards uttalande i media dagen efter.

Pochettino vet innan matchen att det är tre poäng som måste in, inget annat finns – Truppen likaså vet om det. Startelvan blir därför extra enkel att välja. Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier, Dembele, Lamela, Eriksen, Son, Kane. På bänken, Vorm, Wimmer, Davies, Carroll, Mason, N’jie, Chadli.

Första halvlek är jämn – Chelsea försöker via Willian, Costa, Pedro men har egentligen bara ett farligt läge där Fabregas misslyckas brutalt.

Det märks att det är ett laddat möte – Chelseas heder står på spel, man har haft en katastrofal säsong och nu är det Tottenham som man alltid haft ett bra facit mot på Stamford. För Tottenhams del är titelstriden i potten. Minsta misstag och det är försent. Detta resulterar i att det blir frisparkar konstant.

Det dröjer dock till minut 27 innan det blir gult kort – Kyle Walker.

8 minuter senare kommer Harry Kane fri efter en fantastisk passning av Erik Lamela. 0-1, tacka gudarna.

Vertonghen blir het några minuter senare och får ett gult kort.

Dock är allt inte gula kort i första halvlek – Son sliter sig fri och får en bra passning av Son, rakt in i kassen. 0-2 precis innan halvlek. Helvete vad spännande.

Vi hinner dock inte blåsa av första halvlek innan vi tar ett gult kort till – Danny Rose går för hårt in på Willian.

Vilken halvlek – Tufft och jämnt men Tottenham är mer laddade. Vilket märks både i antalet mål men även i antalet gula kort. Tottenham vill vinna det här och det finns ingen tvekan och ingen direkt kyla.

Chelsea har lite panik – Hiddink tar ut Pedro som haft det tufft på sin kant och kastar in Hazard.

Erik Lamela drar på sig ett gult kort i den 51 minuten – Nu börjar det bli nervöst för utvisning.

7 minuter senare blir det hörna för Chelsea. Ivanovic sliter sönder hela försvaret och det skall givetvis vara frispark men domaren missar det. Detta gör att Cahill kommer fri och får iväg ett skott. Kontakt för Chelsea, 1-2.

Pochettino måste agera och försöka stoppa Hazard främst som varit fantastisk i inledningen av andra halvlek. Son ut och Mason in, försök stoppa Chelseas mittfält.

Effekten uteblir – Dock får Mason två drömlägen att göra 3-1 för Tottenham. Två mediokra försök som bara skall bli mål tyvärr.

Christian Eriksen undviker inte gult kort heller när han sliter ner Eden Hazard på kanten.

Ivanovic i Chelsea drar på sig ett gult, tack och lov inte bara Tottenham-spelare som får gult.

Pochettino tvingas byta ut Rose, skada och gult kort, Davies in. 60 sekunder senare. Hazard skapar ett anfall själv och han får betalt för det. Fantastiskt vackert mål och Lloris är chanslöst. Något naivt och för laddat försvarsspel av Tottenham, 2-2. Helvete.

Det blir stökigare – Det har varit gnälligt, bråkigt och tjafs hela matchen. Nu börjar det spåra enormt. Dier får gult, Mikel får gult, Dembele får gult, Lamela får gult, Kane får gult. Mason också.

Sista 15 minuterna i matchen påminner matchen mycket om Ligacupfinalen mot Chelsea förra säsongen. Tottenham får aldrig riktigt kontroll på bollen och Chelseas rutin blir för tung för Tottenham.

Matchen slutar 2-2 och det är bråkigt på plan – Tottenhams spelare är galna. Man är frustrerade. Chelsea har haft en katastrofal säsong och gör verkligen allt för att störa Tottenham och lyckas med lite tur.

Chelsea likaså spelade inte heller en vacker match – Pedro, Willian och Costa hade sina tricks och förtjänade både ett och två kort likaså.

Summering – En fantastisk första halvlek där Tottenham i andra halvlek inte lyckas behålla kylan och går på Chelseas bluff. Vilket resulterar i gula kort, frustration och två insläppta mål. En tuff läxa för en ung Tottenham-trupp men en nödvändig läxa.

Höjdpunkt – Första halvlek. Harry Kanes mål, Sons mål, anfallen, farten. Härligt att se som alltid!

Lågpunkt – Gula kort, fult spel och onödigt tjafs. Tottenham är bättre än såhär och skall inte sjunka till motståndarens nivå. Lamelas stämpling på Fabregas hand och Dembeles finger i ögat på Costa är inte värdigt.

Allt som allt, en intensiv match av ett ovanligt slag. Frustrerande? Ja. Bittert? Mycket. Har vi tappat tron på framtiden? Absolut inte. Chelsea kommer förbli nere i mitten av tabellen och förlita sig på exklusiva managers och dyra spelare medan Tottenham kommer fortsätta på sitt projekt.

Spelarbetyg,

Hugo Lloris, 7 – Något naiv i vissa lägen men annars stabil. Kan inte beskyllas för målen.

Walker, 7 – Så bra ibland och fullkomligt galen i nästa. Risk för rött kort idag.

Alderweireld, 7 – Bra match överlag men tar två felaktiga beslut idag som slutar i mål för Chelsea.

Vertonghen, 6 – Tar onödiga risker och är också en spelare som kunnat bli utvisad idag.

Rose, 7 – Han och Walker käkade samma frukost idag.

Dier, 6 – Onödigt gult kort likt övriga spelare, svårt att hänga med Hazard.

Dembele, 7 – Så stark i vissa lägen och viktig men för laddad i många lägen. Riskerar avstängning i efterhand.

Lamela, 7 – Retstickan i Chelseas försvar. Riskerar avstängning i efterhand.

Eriksen, 8 – Fantastisk i första halvlek. Osynlig i andra när Chelseas press tryckte ner vår defensiv.

Son, 8 – Bra insats i första halvlek. Skulle inte ha blivit utbytt i andra.

Kane, 8 – Första halvlek var klockren, andra halvlek blir likt Eriksen, något osynlig.

Inhoppare,

Mason, 4 – Du får inte spela på den här nivån och komma in och bränna två lägen likt Mason. Lös uppgiften först (stoppa Hazard) och ta chansen när det ges. Skulle ha blivit utvisad i slutet av matchen.

Davies, 4 – Hoppar in och ger nästan ett direkt friläge till Willian och Costa. Långt ifrån Roses nivå.

Chadli, N/A – Spelade för kort tid för att betygsättas.