Stoke City vs Tottenham Hotspur 0-4

Britannia Stadium, en av dom mest högljudda i engelsk fotboll. En arena där inget av ”storlagen” vunnit under säsongen 15/16. En supporterskara som är av det hetsigare slaget. Ett lag som varit känt för den beryktade ”grisfotbollen” men som under tiden utvecklas till Stokelona. Ett talangfullt lag ställdes upp på måndagkvällen för att ta emot Tottenham Hotspur med Shaqiri, Bojan och Arnautovic som spetsar.
Allt detta visade dom upp, i 10 minuter.

Tottenham Ställde upp med exakts samma start11 som senast mot Manchester United. Vertonghen petar Wimmer direkt från sin skadefrånvaro. Alltså:

Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier, Dembele, Alli, Lamela, Eriksen och Kane stod på pappret för Pochettino.

Första halvlek

Spurs startar inte allt förvånat likadant som det sett ut resten av säsongen. Hög press, självförtroende och noll respekt för motståndaren, Vilket väldigt ofta denna säsong gett mycket bra resultat. Redan i sjätte minuten blir Kane frispelad men lyckas inte med första touchen och hinner inte få till ett avslut innan Stoke’s försvar bryter. Men endast 4 minuter efter det läget utmanar Dembele mot straffområdet för att sedan släppa till Kane som vid hörnet av målområdet skruvar in 1-0.

Ett fantastiskt mål och utmärkt framspelning av belgaren.

Den värsta nervositeten släpper även för mig likt spelarna på planen. Ett glädjevrål från mig och ett bittert sms på mobilen poppar upp.

”-Dämpa dig.” stod det. Grannen i fråga är Chelseasupporter, förstår förvisso bitterheten.

Matchens tempo slås av något efter målet. Tottenham faller tillbaka med inte lika hög press som första 10. Cirka tio meter från mittlinjen får dom komma, men inte närmare. Stoke lyckas ändå trycka tillbaka de liljevita och komma till några halvchanser. Men då agerar argentinaren till manager utmärkt. Då Stoke kommer allt närmare är det tydligt att presspelet inte fungerar. Upp i hög press igen och så gör vi det vi är bäst på. Vinna bollen högt upp i planen. Agerandet av Pochettino ger resultat nästan direkt då Eriksen kommer fri efter mycket fint uppspel av Lamela och Alli. Ribbskott.

Andra halvlek

Efter 45 minuter konstant utbuad är Danny Rose sånär att tysta hela Brittania. En fantastisk löpning resulterar i friläge men gräset under skon på britten ger vika och han faller snörpligt precis när han är påväg att runda Stoke’s målvakt.

Med tanke på alla lägena Spurs haft borde det stått 4-0 på resultattavlan istället för 1-0 och nervositeten kryper sig tillbaka. Ska det bli en sådan match med mängder av målchanser men utan just mål. Ska Stoke lyckas komma tillbaka in i matchen?
Men det är då dansken kommer till undsättning. En magisk boll på ett tillslag öppnar upp för den nyblivne 20-åringen, Alli, som kyligt lyfter in den i målburen.

Därefter så kommer förvisso just Alli ensam med målvakten igen men lyckas träffa stolpen efter ha skapat sig en öppen kasse. Kan tänka mig att han har fått höra både det ena och det andra i omklädningsrummet.

72’ Blir Lamela i princip frispelad efter att Stoke i ett desperat försök vända på matchbilden. Laget före jaget går i tankarna på argentinaren som har Kane med sig och släpper till skytteligaledaren istället. Öppen kasse och 3-0

82’ Eriksen utmanar och bryter igenom ett försvar som ser ut som dom gett upp. Lyfter iskallt till Alli som får revansch på sin missade målchans och på volley borrar ner bollen tätt intill stolproten. 4-0.

Efter detta spelas matchen mest av med hög press av Tottenham. Chadli, Mason och Son kommer in istället för Alli, Lamela och Dembele.

Det hela avslutas med rungande Spurssupportrar och gåshud i soffan.

Slutresultat 4-0 på Britannia Stadium.

En fantastisk laginsats där alla gör sitt jobb och få misstag begås. Tänker därför inte heller sätta betyg på enskilda spelare. Men däremot laget.

Tottenham Hotspur – En solklar 10:a

Eriksen får dock en 11:a.

COYS!

/Lucas Strömberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.