Inför Tottenham – Manchester United

Det känns fortfarande som igår fast ändå inte. Säsongspremiären. Old Trafford. Ett Manchester United som förstärkt enormt under försäsongen och en Louis Van Gaal som skulle visa att föregående säsong var en mellanakt i ett större sammanhang för både honom och Manchester-laget som knappt knep en Play-Off till Champions League.

På andra sidan, en Mauricio Pochettino som påbörjat ett förändringsprojekt inom Tottenham förra säsongen. Harry Kane, Ryan Mason, Nabil Bentaleb med fler är spelare som etablerat sig i leden när andra fått kliva åt sidan.

Inför matchen är Manchester United otroliga favoriter. Old Trafford mot ”it’s only Tottenham” som Sir Alex Ferguson sa en gång i tiden. Matchens första 20 minuter dominerar Tottenham, Eriksens skott i ribban är det närmsta vi kommer. Sen tar United över matchbilden. Det är pigga ben i United och det är lite mer rutin.

Tottenham håller ihop bra men ett anfall blir för svårt och slutar som ett självmål av Kyle Walker oturligt nog.

Matchen slutar 1-0 och det är bittert. Vi hade hoppats på ett bättre resultat och vi hade ett antal lägen som skulle förvaltats bättre.

Det har nästan gått en hel säsong sedan det mötet med endast några få omgångar kvar. Vad har hänt sen dess? Tottenham hade utmaningar att säkra tre poäng i början av säsongen i sina matcher. Oavgjort, oavgjort och oavgjort. Därefter vände det och Tottenham började klättra. Kane och hans målskytte kom igång och utvecklingen fortsatte med klar tydlighet att växa.

Louis Van Gaal däremot har haft det tuffare. Det har varit enormt många skador i omgångar och i kombination med det, tveksamma resultat. Stunder av briljans oftast orsakad av Uniteds unga talanger har lyst upp längre mörkare perioder där det blivit något tuffa uttåg ur både Ligacupen, Champions League och Europa League. Utöver detta, ihärdiga rykten om att José Mourinho skall ta över klubben i sommar.

När klubbarna möts på söndag eftermiddag är det ett titeljagande Tottenham som ligger på en relativt stabil andraplats. Manchester United däremot ligger på Tottenhams gamla placering. Femte plats. Europa League-platsen och med hela fyra poäng upp till rivalen Manchester City. Strax bakom, West Ham, endast en poäng bakom.

En utveckling och händelseförlopp jag tror inget Tottenham-fan skulle ha förutsett efter 1-0 förlusten mot United i augusti.

Utmaningen för Tottenham i dagens match är följande – Visa ingen respekt för Manchester United! Mot Liverpool kändes det som att Tottenham var lite väl försiktiga ibland och lät Liverpool ta kommando alldeles för lätt. Mot Manchester United får inte detta ske. Manchester United är inte detsamma United som för ett antal säsonger sedan men får man ta befälet och styra så kommer det bli tufft. Styr spelet, säkra bollinnehavet och stressa United när man inte har bollen.

Skadeläget i truppen är relativt oförändrat – N’jie, Vertonghen och Bentaleb saknas. Lamela är åter och det är en fantastisk nyhet. Son hade inte en bra dag på jobbet mot Liverpool och den press och stress Lamela kan orsaka motståndarlaget saknades mot Liverpool och förhoppningsvis är han åter mot United.

Trolig startelva,

Lloris

Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose 

Dier, Dembele

Lamela, Eriksen, Alli, 

Kane

Förväntad matchbild – Tottenham tar kommandot och visar att White Hart Lane är en borg värd att försvara. Dembele och Dier blir vitala i mittfältskampen och måste se till att stoppa Uniteds mittfält. Samtidigt som Walker och Rose blir otroligt viktiga i så väl defensiva som offensiva delen av matchen.

Förväntat resultat – Det blir en tuff kamp för båda lagen. Manchester United kommer göra allt för att vinna men Tottenhams rutin och fokus med Liverpool-matchen färskt i minnet så tar man chansen och det blir en 2-1 seger. Lamela och Kane står för målen.

Come on you Spurs!

Rawhide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.