Inför: Liverpool – Tottenham

Äntligen är Premier League tillbaka igen efter ett kort landslagsupphåll. Anfield och Liverpool väntar för grabbarna i liljevitt i den första av de återstående 7 cupfinalerna.

Liverpools säsong har så här långt inte alls varit som man hoppats på. Man är placerad 9;a i tabellen med 44 inspelade poäng efter 29 matcher och är 7 poäng efter Manchester City som för tillfället besitter den sista Champions League platsen. Man tog sig till Wembley och Capital one cup-finalen men förlorade på straffar mot Manchester City. Samtidigt har man under säsongen åkt på flera snöpliga poängtapp som senast på St Marys i Southampton – 0-2 ledning blev 3-2 förlust. Men i Europa League lever man. Liverpool slog ut ärkerivalerna Manchester United i åttondelsfinalen och ställs nu mot den tuffaste möjliga uppgiften Dortmund. Man startar det mötet borta på torsdag och hur Klopp resonerar gällande startelva och de spelare som precis hämtat sig från skador återstår att se. Skadelistan har tunnats ut något hos de röda. Alberto Moreno är tillbaka från sin knäskada och Divock Origi ska även han vara tillgänglig. Tveksam är dock nyförvärvet inför säsongen Roberto Firmino som även han dras med en lättare knäskada och här är ju frågan igen hur Klopp resonerar med matchen på torsdag mot sin gamla klubb i tanke. I övrigt har man Christian Benteke och Lucas borta samt långtidsskadade Joe Gomez och Danny Ings.

Tottenham vann senast komfortabelt 3-0 mot Bournemouth hemma på The Lane. Även om man bör nämna att Spurs var en starkt bidragande orsak till den vändning England gjorde i Berlin förra lördagen då 4(!) Spurs spelare startade (Kane, Alli, Dier & Rose) och de alla fick toppbetyg. Faktiskt var det så när man fick välja matchens lirare efter matchen på FA:s hemsida var alternativen: Rose, Dier och Alli. Inte dåligt. Så man kan säg att våra engelska spelare är tillbaka med gott självförtroende efter veckans landslagssamling. Men det viktigaste var ju att vi slapp fler skador. Toby Alderweireld var magsjuk under landslagssamlingen men är tillgänglig. Lamela är tveksam till start, men det ska inte vara någon skada inblandad. Det är mer den långa resan från sydamerika och den sena matchen i Onsdags som ska vara den riktiga orsaken samt då att han bara hunnit träna med laget 2 träningar innan matchen. Verthongen är med och tränar igen men mötet mot Liverpool kommer lite för tidigt för en ej matchtränad Jan. Clinton N’jie gör framsteg och kan vara tillbaka de återstånde 4-5 matcherna på säsongen annars är det inget nytt gällande skadefronten.

Vikten av denna här matchen kan få en illamående. Tottenham MÅSTE ta 3 pinnar för att hålla Arsenal bakom sig men framförallt för att sätta press på Leicester som spelar imorgon i ett tufft möte mot Southampton. Att möta Liverpool borta i detta läge är en perfekt värdemätare för att se hur starka vi egentligen är. Spurs har ju bara vunnit på Anfield 1(!) gång de senaste 21 försöken. Det var då Van der Vaart dunkade in en vänster-volley bakom Pepe Reina. Van der Vaart är som bekant inte kvar i Spurs men det finns alltid hopp om en ny ”Anfield-hjälte”. Kanske är det Harry Kane denna gången? Vi får se. Jag tror på 1-2 till Spurs. COYS!

Trolig Startelva:

Lloris

Walker-Alderweireld-Wimmer-Rose

Dier-Dembelé

Son-Eriksen-Alli

Kane

 

Av: Andreas Bergström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.