Nabil Bentaleb opererad – Borta i minst 6 veckor

Den algeriska mittfältaren har genomfört en knäoperation tidigare under veckan och beräknas bli borta i minst 6 veckor. Bentaleb har drabbats av mindre skador under nästan hela den nuvarande säsongen och i U21-mötet mot Leicester förra veckan blev mittfältaren tvungen att avbryta matchen.

Det är det vänstra knäet som är orsaken till skadorna och operationen som följt. Bentaleb beräknas vara åter i träning om 6 veckor som tidigast.

Redaktionens tankar kring detta – Bentalebs säsong än så länge har varit en mindre katastrof. I de få matcherna han börjat från start så har det inte blivit mycket rätt och den säkra mittfältsgigant han var säsongen innan känns som helt borta. Bentaleb förlängde sitt kontrakt relativt nyligen och sågs som ett stort framtidsnamn. Vi hoppas han kan hitta tillbaks till formen och självförtroendet efter sin skada med tanke på hans unga ålder så har han otroligt mycket kvar att ge och visa klubb och supportrar.

Ett frågetecken som väcks dock är hur relationen är mellan Pochettino och Bentaleb. Townsend hamnade i en liknande frysbox innan han lämnade för Newcastle. Bentaleb verkar vara i en liknande situation om man skall försöka läsa mellan raderna. Dock kan skadorna vara en orsak till hans frekventa spelande i U21 och frånvaro på både bänken och startelvan.

Hur som helst hoppas vi Bentaleb återvänder snarast möjligt!

Rawhide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.