Matchrapport: Tottenham – Dortmund 1-2

I gårkvällens match brakade två topplag ännu en gång samman. Det stod mellan Premier League tvåan Tottenham och Bundesliga tvåan Dortmund i en match som på förhand, i denna beskrivning, låter oerhört spännande men som efter förra veckans 3-0 utklassning från tyskarnas sida inte blev särskilt rafflande. Mauricio Pochettino valde denna gång att ställa upp en lite annorlunda elva på White Hart Lane än den som radade upp sig på Westfalenstadion. Dier fick komma in bredvid Mason istället för Carroll, Dele Alli istället för Eriksen och Lamela tog Onomahs plats. Även Chadli och Son roterade med Son längst fram och Chadli ute på kanten. Men trots denna rotation märkte man att spelet var mer av en formalitet för Spurs när viktiga spelare som Harry Kane, Christian Eriksen och Moussa Dembele lämnades outnyttjade. Thomas Tuchel valde även han att skaka om lite i Dortmund och bestämde sig för att sätta Sokratis, Subotic och Ginter i en trebackslinje med Marco Reus och Aubameyang tillsammans på topp.

Matchen började inte särskilt bra för Tottenhams del då Ben Davies i den 13: onde matchminuten krockade med Lloris i målområdet och blev liggande medans han tog sig för huvudet. Efter lite sjukvård spelade han vidare men var snart tvungen att avbryta helt för att ledas ut i spelartunneln medans Rose snabbt fick dra på sig matchtröjan och hoppa in. Efter detta hade vi börjat ta oss in i matchen lite mer men efter ett superb mål från Aubameyang precis utanför straffområdet i den 24: e minuten blev det återigen uppförsbacke. Dortmundanfallaren fick precis så mycket tid och plats som han ville för att ladda upp med ett riktigt snyggt skott som seglade förbi Lloris och in i målburens vänstra hörn. Därefter hade Dortmund de mesta målchanserna men tack vare ett starkt försvar av Alderweireld och Wimmer omvandlades de inte till mål. Det närmsta som Tottenham kom i den första halvleken var en pass från Lamela till Son som dock inte kom i närheten av mål.

I den andra halvleken fortsatte katt-och-råtta leken. Dortmund flög fram över de stora ytor som presenterades för dem och Tottenham sprang efter. Det kom dock ett par kontringar för Spurs del men det var aldrig någonting som verkligen hotade det gulsvarta laget. Med 20 minuter kvar kom Aubameyang ännu en gång fram efter en snygg passning från Mkhitaryan och kunde trycka in Dortmund andra mål för kvällen, 5-0 sammanlagt. Men som en tröst dök Son upp 3 minuter senare och gjorde det mesta av en slarvig pass från Subotic som skulle gått till Weidenfeller. Den fre detta Leverkusen-spelaren tog blixtsnabbt upp bollen, rundade målvakten och kunde avslappnat rulla in bollen i mål. En klen tröst må hända men åtminstondes någonting. Det visade i alla fall att Tottenham inte hade gett upp helt. 2-1 slutade alltså matchen på White Hart Lane till Dortmund och det sammanlagda resultatet blev hela 5-1 till tyskarna. Välförtjänt och tyvärr helt rättvist.

Trots min positiva preview så är jag tyvärr inte så förvånad över hur det hela slutade. Det var en stark uppvisning av Dortmund och, till vårt försvar, så hade vi ju inte med våra främsta spelare på plan. Det låter som ursäkter men är ändå en ärlig orsak. Spelare som Kane, Eriksen och Dembele är de som gör skillnad och av just den anledningen vilar ju Pochettino dem. Rastlös satt jag på min stol och ryckte till vid varje förfärligt beslut spelarna gjorde och varje missad chans. Det var i stunder plågsamt att se. Men så är väl livet som supporter ibland och jag är ändå nöjdare med spelet till skillnad från förra veckan, och nu spänd på att se hur vi nu skall komma att tackla ligans sista 8 omgångar. För det var väl till förmån för ligan som vi valde att, i princip, spela ut oss ur Europa League?

// Emma Tobiasson

2 comments

  1. Stefan Bäckman

    Tyckte faktiskt att Spurs elvan gjorde riktigt bra ifrån sig med tanke på hur svårt dortmund gjorde det i sitt arbete utan boll. Att komma till kvalitéavslut var riktigt tufft men spelet fanns hela tiden där, glöden och viljan likaså men jag var riktigt imponerad på passningsspelet, och att statistiken visade positiva siffror på antal rätt passningar. Från första målet till andra var samarbetet med boll väldigt imponerande med tanke på vem som spelade tillsammans. Med den kvalitén hade vilket lag i PL haft feta problem och målchanserna hade dykt upp som resultat. Cred till dortmund som spelar två riktigt bra matcher i min bok

  2. kanske den mest onödiga matchen spurs spelat på åratal. jag klarade inte av att se den. stängde av efter 15 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.