Matchrapport Dortmund – Spurs

En match som vi på förhand visste skulle bli bland de tuffaste motstånd vi skulle få på hela säsongen. Ett Dortmund som ligger tvåa i den tyska ligan med lika många poäng upp till Bayern Munchen som vi har till Leicester. Många supportar tyckte att det skulle vara en självklarhet att vi skulle ställa upp med bästa möjliga elva. Men till mångas förvåning så lämnades spelare hemma av diverse skäl som t.ex Dier och Alli som varit våra viktigaste kuggar på mitten. Inte nog med det så startade matchen utan både Dembele och Harry Kane som fick börja på bänken.

Startelvan såg ut som följande:

Lloris
Trippier Wimmer Aldererweild Davies
Mason Carroll
Onomah Eriksen Son
Chadli

Matchen började väldigt lovande kan man väl lugnt säga då det inte dröjde mer än 40 sekunder innan Eriksen slet sig loss och hittade till avslut. Men fick inte riktigt den där bra träffen på bollen vi hade hoppats på. Men det verkade vara ett piggt och suget Tottenham till en början och det första fem minuterna var det inget snack om saken vilket lag som ville mest. Men tyvärr så varade det inte längre än så. 5 minuter vad var vi fick idag. Sen började Dortmund att ta över matchen och gång på gång så hotade dom genom sina djupledslöpningar och våra ytterbackar hade inte en chans idag. Den offensiva trion i Marco Reus, Henrikh Mkhitaryan och Jean Emerick Aubameyang var tyvärr fullständigt lysande mot oss idag.
1-0 trodde man skulle komma när Armeniern Mkhitaryan lossade en fruktansvärd volley som Lloris räddade men släppte retur och Aubemeyang kom från en offsideposition och satte bollen i mål. Som tur är så var domaren på hugget och 0-0 fick stå sig en stund till.
Ledningsmålet skulle däremot komma och samme man skulle vara framme på ett inlägg där Aubemeyang möter bollen perfekt och sätter bollen mer eller mindre helt perfekt det också. Lloris var helt chanslös. Däremot var det väldigt dåligt försvarsspel av Davies som inte alls följer i markeringen.

I halvtid trodde jag att det skulle ske förändringar. T.ex att Walker skulle komma in för att hjälpa till med sin snabbhet men så blev inte fallet och ut på banan kom exakt samma gäng som avslutade första halvlek. Men det dröjde inte länge innan Dembele fick komma in istället för Nacer Chadli och Dembele fick inte vara på planen i många minuter innan Dortmund får en hörna där Subotic skarvar bollen till Marco Reus som bokstavligen talat dunkar in bollen i nättaket från två meter. Ännu en gång är det dåligt försvarspel där vi låter Reus stå helt omarkerad. Vågar inte svära på vem det är som tappar markeringen så jag låter det vara osagt.
Även 3-0 skulle komma efter ett riktigt klapp klappspel signerat samme trio som jag nämnt innan. Anfallet avslutats med att att Marco Reus får stå helt ensam och kan enkelt placera in bollen högt förbi en chanslös Lloris.
Även Lamela och Harry Kane kom in i matchen men ändå inte. Blev en hel del jaga boll och inte mycket till spel för Spurs del och de farligaste vi kunde skrapa fram var en frispark där Lamela sånär kunde hitta Aldererweild.
Sen kan vi diskutera straffsituationerna gång på gång på gång igen, men faktumet kvarstår att domaren inte blåste straff och vi var en storlek för små i detta tungviktsmöte.

Nästa match är på Söndag mot Aston Villa och där ser vi fram emot en full satsning!