Inför Tottenham – Arsenal

Tottenham återvänder till White Hart Lane och till ett mäktigt North London Derby mot ärkerivalen Arsenal efter en tung 1-0 förlust borta mot West Ham. Arsenal likaså kommer från en bitter hemmaförlust mot ett Swansea som på förhand var beredda på förlust men som anpassade sig vackert till Arsenal och besegrade de rödvita med 2-1.

På förhand är Tottenham favoriter, formen är bättre än Arsenal och stämningen kring laget känns bättre än Arsenal. Arsenal har utmaningar i Champions League och är kraftigt ifrågasatta efter en överraskande 3-2 förlust mot ett väldigt ungt Manchester United.

I Tottenhams läger saknas ännu Jan Vertonghen och Clinton N’jie som båda sakta men säkert närmar sig full återhämtning. I övrigt är det just nu endast frågetecken kring Mousa Dembélé. Dele Alli hade frågetecken kring sig men där verkar läget vara bättre. I övrigt är samtliga tillgängliga för spel.

Hos Arsenal är det officiellt att man saknar Cech, Cazorla, Koscielny, Oxlade-Chamberlain, Rosicky samt Wilshere. En tung skadelista som gynnar Tottenham.

Förväntad startelva för Tottenham lär vara följande,

Lloris

Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose 

Dier, Alli, 

Lamela, Eriksen, Son 

Kane 

Vi räknar även med att Chadli, Onomah och Carroll får speltid i andra halvlek.

Förväntad matchbild pekar mot att Tottenham kommer gasa på utan dess like. Detta är White Hart Lane och det är North London Derby. Det finns ingen respekt att ta hänsyn till. Det är inte en fråga om poäng. Det är en fråga om att vara bäst i London och en fråga om ära.

Slutresultat? Tottenham vinner med 3-0 efter mål av Kane, Eriksen och Alli stänger matchen. Försvarsmässigt dominerar Wimmer, Lloris och Alderweireld.

Come on you Spurs!

Rawhide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.