Tottenham – Fiorentina 3-0 (agg: 4-1)

Ni vet den där känslan när allt stämmer. När precis allt kan gå åt skogen, När allt man drömmer om kan krossas genom ett dåligt beslut men slutar i fullständig succé. Ja precis den känslan såg man på allt och alla som hade något med Tottenham idag. När spelplanen fungerar till fullo och när alla gör verkligen gör sitt jobb och det dom ska. Ja då slutar matcher som den gjorde idag! 3-0 och det var väl egentligen inget orättvist med det om man ser genom hela matchen.
Men visst, Stundtals så var Fiorentina uppe och försökte skapa något när man enstaka gånger tog tag i taktpinnen men något riktigt farligt skapade dom inte. Ett halvtaskigt avslut här och där som inte hade oroat Lloris om han hade sovit ens.
Nu säger jag absolut inte att Fiorentina var dåliga. Jag bara säger och påpekar att det defensiva jobb som laget i vitt gör idag mer eller mindre var felfritt. Allt från pressen i offensiva positioner till positionsspelet i försvaret. Klockrent.

När man har ett fruktansvärt bra försvarsspel så vågar man som lag också oftast chansa framåt då man känner sig säker i det man gör och man litar på sina lagkamrater även när man själv gör bort sig. Ja då gör t.om Ryan Mason ett genombrottsmål då han kyligt placerar in bollen på ett kusligt bra behärskat avslut. Nästan så man skulle kunna tro att han gjort det där 200ggr. 1-0 efter 25 minuter.
Resten av halvleken blev kontrollerad och Spurs fick lov att göra det man är bäst på. Rulla boll på ett säkert och tålmodigt sätt.

Andra halvlek startade med att Fiorentina försökte skapa lägen genom att ta tag i matchen men de skulle inte vara så länge då Lamela kunde stänka in 2-0 efter en kontring och man kan väl säga att det var det som sänkte Italienarna.
Sen var det inte mycket snack om saken. Luften tog slut för Fiorentinaspelarna och Spurs kunde fortsätta sin defensiva dominans.
I slutet på matchen. Rättare sagt den 81a minuten så kunde Trippier komma runt på kanten genom ett överlapp med Chadli och inlägget blir så pass bra så Fiorentinabacken Rodriguez var tvungen att slänga sig för att täcka då Alli kommer som en kanonkula på bortre och istället för att få bort bollen så stöter han upp den i nättaket. Eller ja. Ribba in för att vara mer exakt. Här vill jag ju gå in och försvara backen. Sätter han inte dit foten och försöker få bort den så har Alli öppet mål och då är de minst lika stor sannolikhet att det blir mål.

Slutresultatet skrevs till 3-0 och inte 3-1 som jag trodde så det ber jag om ursäkt för. Jag ber även om ursäkt för att min förhandstippning blev att Mason fick starta istället för Min Son. Lovar att jag ska skärpa mig! inte för att jag tänker sura över det då vinsten och avancemanget är hundra gånger bättre.
Nu väntar Swansea i ligan till helgen och här hoppas jag vi satsar för fullt! COYS!!!

Av: Christopher Hansson Jacobsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.