Inför Tottenham – Fiorentina

Av: Christopher Hansson Jacobsson

Sextondelsfinal och omgång två med ett bra 1-1 resultat med oss från en svår hemmamatch. Ett ovant resultat för ett annars väldigt starkt hemmalag från Florens som enbart tappat poäng i tre matcher på hela säsongen hemma och vunnit resten ganska säkert. Ett Fiorentina som jag sett en hel del av nu när Viaplay sänder Serie A-matcher som förtugg innan den riktiga ligan drar igång. Är inte alls så glad i den italienska ligan men jag kan tycka att både Napoli och just Fiorentina bryter sig loss från den klassiska italienska taktiska fotbollen och istället försöker anfalla med fart och lite av det fick vi se prov på i stunder av andra halvlek nere i Florens förra veckan. Josip Ilicic är lite av en favorit om man får säga så om motståndaren och är absolut en spelare jag hade kunnat se i Spurs spelartrupp till seriepremiären nästa säsong. Varnar extra mycket för både honom och Football Managerspelaren Matti Fernandez som kan om han vill. Fast har många matcher under säsongen inte alls sett ut att vilja spela boll.
Fiorentinas trupp är mer eller mindre skadefri och endast försvararen Yohan Benalouane som för övrigt är inlånad från Leicester rapporteras vara småskadad och osäker inför matchen.

Men nu är det en ny match i London och här kan jag berätta att våra motståndare inte alls är lika vassa under året. Och en stor del till varför man inte riktigt har häng på toppduon Juventus och Napoli i ligan. Man vinner inte tillräckligt många matcher borta. Man har faktiskt tappat poäng i fler matcher än vad man vunnit på bortaplan. Men inte ska vi börja fira i förtid för det. Det är faktiskt så att Tottenham blir utslagna om det skulle bli ett större oavgjort resultat än 1-1. Pga av bortamålsregeln!
Jag fortsätter iallafall vara optimistisk då det kändes förra veckan som att Tottenham var ett nr för stort om man tittar på hela matchen och det kändes verkligen som att Fiorentina bestämt sig för att saken faktiskt var så också.

Tråkiga nyheter i Spurslägret är att Harry Kane brutit näsan, Dembele skadade ljumsken och fortsatta skador för Verthongen, Carroll och Njie. Men optimisten i mig säger att vi har ersättare som just nu kan gå in och göra jobbet. Chadli är glödhet och gör mål på beställning så han kan gott och väl täcka upp för Kane som garanteras vilas för att kunna vara med till helgen. På mitten har vi Bentaleb, Mason, Alli och Dier som kan slåss om två platser. Och på kanterna är det lite roligare då Lamela ska vara aktuell och spelklar igen samt både Son och Eriksen finns med ungtuppen Onomah som även han finns som alternativ. Med mest tänkbart så blir de Lamela och Europa Leagues assistkung Min Son som tar varsin kant.
Backlinjen roteras flitigt på kanterna med all rätt medan mittbacksparet fortsätter i Alderweireld och Wimmer. Kanterna tror jag denna match kommer att vara Davies och Trippier och Lloris går in mellan stolparna igen.

Tänkbar elva:
Lloris
Trippier Alderweireld Wimmer Davies
Alli Dier
Son Eriksen Lamela
Chadli

Tänkbart slutresultat: 3-1 där Chadli smäller dit ett på ett friläge, Eriksen smeker in en frispark på klassiskt manér och Lamela skojar med två försvarare innan han frispelar Alli som sätter den i öppet mål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.