FA-cup uppsnack: Tottenham Hotspur vs Crystal Palace

En vecka i cupens tecken går vidare med match på WHL!

FA-cupen är igång med åttondelar och vi tar emot Crystal Palace hemma på The Lane. Det är två lag från högsta ligan som har haft ordentligt separerade formkurvor de senaste sex ligamatcherna. Vi har efter en torsk mäktat med fem raka segrar, otroligt starkt. Crystal Palace har grejat en (1!) poäng på sina sex senaste matcher. Vad formtappet beror på går det att fundera kring men en sak som är tydlig är att Yannick Bolasie varit borta dessa matcher. Självklart är han åter nu. Om det räcker för att det ska vända för den otroligt, egen åsikt, trötte Alan Pardews lag får vi se.

 På tal om att få se så kommer jag att tänka på en viss spelare. Det ju faktiskt en återkomst till arenan som besökarna och TV-tittarna kommer få uppleva. Emmanuel Adebayor. Hur kommer han att tas emot imorgon? Kommer han och Pochettino krama om varandra? Och vad f-n händer om han lyckas peta in en boll? Jag vågar inte tänka tanken. Hursomhelst kommer han säkerligen skapa en hel del situationer och reaktioner.

För vår del så är Hugo fortfarande borta och Carroll som klev av i halvtid i Florens likaså. Verkar enligt BBC som att Carroll fick en skärskada (cut) på hälen vilket ser ut att hålla honom borta 10 dagar. Sedan tidigare så saknas Vertonghen och Clinton. Utifrån skadorna är min förväntade startelva:

Vorm

Walker – Toby – Wimmer – Rose

Dier – Dembele

Lamela – Eriksen – Son

Kane

 Jag tror således att all mighty coach satsar fullt ut för att ta oss vidare till kvartsfinal. Senaste 10 tävlingsmatcherna lagen mellan har resulterat i sex segrar för liljevitt, två för CryP och således två oavgjorda. Den i vårt lag som gjort flest matcher på dessa tio matcher? Kanoute! Han gjorde alla i en och samma match, det var senast vi möttes i FA Cupen 2004 (i tredje rundan).

 Skicka gärna in bilder om ni är på en matchsamling någonstans i världen, arenan eller kanske hemma i din man/women cave! Vi försöker dela med oss i sociala medier av era bilder. Gå gärna in på Instagram och kolla vårt konto och vem vet kanske det är någon tävling kring matchresultatet.

COYS! TTID!

Johan Sjöström

2 comments

  1. Vill inte vara med om att Ade nätar idag…hujja… COYS

    • Stefan Bäckman

      Fy för Sören om det händer. Tror på seger och inga jobbiga omspel som ställer till det

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.