Inför Crystal Palace – Tottenham

Det är nu omgång 23 och Crystal Palace som väntar härnäst. Det blir alltså att ta sig tvärsöver London för ett spännande Londonderby på Selhurst Park där Alan Pardew med trupp tar emot.

Ett lag som såg ut att vara ganska spännande i början av säsongen, när de låg däruppe runt Europaplatserna men som nu har sjunkit ner till en åttondeplats efter förlust i deras tre senaste matcher mot Chelsea, Aston Villa och Manchester City. De har heller inte lyckats göra mål på sina 5 senaste matcher. Det är statistik som inte ser allt för bra ut och som de i morgondagens match kommer vilja ställa till rätta. Senast de vann en match och senast de gjorde mål var i 2-1 triumfen mot Stoke den 19 december och de har bara tagit 2 poäng från de senaste 15 möjliga. Ytterligare en förlust i morgondagens match skulle innebära att Pardew matchar sitt sämsta rekord som Palace boss med 4 förluster i rad. The Eagles har inte haft en så bra start på 2016 med andra ord.

Laget känns väldigt ojämnt, utan en definierad striker på topp – vilket deras 452 mållösa minuter också understryker – och en målvakt som nu ser ut att hänga lös. Wayne Hennessey gjorde sin andra målvaktstavla på kort tid i matchen mot Manchester City och nu måste han bevisa sig för att få behålla sin plats. Det kan dock hända att Bakary Sako kan vara tillgänglig för Pardew igen, något som skulle kunna få igång målskyttet. Dwight Gayle är inte tillgänglig för helgens match då han är borta med en hamstringsskada och Yannick Bolasie kommer fortsätta att vara borta efter en smäll innan 4-0 förlusten mot Manchester City.

Det var inte längesedan som Crystal Palace fann sig själva på samma fjärdeplats som nu ockuperas av Tottenham. Vi har ju också inlett vårt år lite svagt, med 3 avgjorda i årets 3 första matcher, för att dock sedan ryckas upp och seglade i slutändan en komfortabel vinst mot Sunderland förra helgen. Även den matchen började ju dock lite ryckigt och Sunderland fick göra ett mål innan Tottenham tog sig samman och i slutändan rundade upp resultatet 4-1. Detta tillsammans med onsdagens vinst över Leicester (äntligen, tog bara 3 matcher!) lägger en bra grund och en bra känsla att gå in i ett derby med. Vi har dessutom gått obesegrade de senaste 9 bortamatcherna. Förutom det innehaver Spurs fortfarande den bästa defensiven i ligan och bara tre lag som har gjort mer mål än Tottenham. En vinst i denna matchen samt bra resultat på de kommande lagen Norwich och Watford, lag som har det svårt för tillfället, skulle innebära ett mycket intressant möte mot Manchester City i mitten av februari. Premier League tabellen är för närvarande mycket öppen, där Spurs bara har 5 poäng upp till ligaettan Arsenal.

Intressant tankegång att lufta här nu också, det snacket som kommer varje år vid runt den här tiden, är det faktum att vi fortfarande är med i kampen om 3 pokaler för närvarande och var fokus bör ligga i fråga om trupp, vilka som skall spela och så vidare. Mauricio Pochettino har själv uttalat sig om detta: ”We are Tottenham Hotspur and we need to prioritise every competition. The FA Cup is important, the Europa League too and the Premier League is very important for the club. It’s for that that we have 24, 25 players to try to compete, to increase our level in the squad and to try to fight for every competition.” Bra sagt som vanligt och kanske kan lugna ner de som fortfarande diskuterar ämnet. Jag tycker att det är bra som Pochettino säger, att han inte tar någon ställning. Man måste också kunna rotera i laget utan att kvalitén märkbart sänks, något som jag tycker funkar bra för våran del och något som säger något om kvalitén på truppen och på Pochettino.

Vi kommer att vara utan Ryan Mason, Alex Pritchard och Clinton N’Jie inför morgondagens match. En möjlig elva skulle kunna se ut som följer:

Kane
Eriksen Alli Lamela
Dembele Dier
Davies Vertonghen Alderweireld Trippier
Lloris

Jag tror att det kommer bli samma trupp som ställde upp förra veckan mot Sunderland. Personligen är jag inte säker på att kombinationen Dembele och Alli funkar på planen samtidigt, förra veckan såg Alli ständigt lite förvirrad ut medans Dembele strålade. Det kan också vara tillfälligt och något som utvecklar sig till en bra relation på planen. Det är i vilket fall något vi får följa.

/ Emma Tobiasson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.