FA Cupen: Leicester – Tottenham 0-2

Colchester Next!

Det var ett Reservbetonat Spurs som rest till ett kallt King Power Stadium på onsdagskvällen. Vorm fick starta i mål och utan våra 2 belgiska mittbackar fick Wimmer chansen igen, där också Dier flyttades ner från mittfältet. Harry Kane startade på bänken till förmån av Son och spelare som Chadli, Carroll och Bentaleb var med från start. Leicester även dom utan de 3 huvudfigurerna denna säsong, Maharez, Vardy och Kanté. På pappret fick man känslan av att Tottenhams breda trupp gav oss övertaget denna afton. Och just så blev det spelmässigt. Tottenham var det bättre laget från den första minuten. Spurs ägde boll och rullade bort Leicester i stort sett hela den första halvleken, men den första riktigt klara målchansen skulle inte komma förens den 39;e matchminuten, men samtidigt var det nog värt väntan. Tom Carroll finner en rättvänd Son till höger utanför straffområdet. Ett par snabba steg och Pang, 1-0. Bollen seglar upp i krysset bakom Schmeichel och Spurs ledde rättvist .

Leicester startar den andra halvleken med att göra en ändring direkt. Shinji Okazaki som sist i cup mötet på White Hart Lane gjorde en kanoninsats fick hoppa in men det hjälpte inte Leicester så mycket som man hoppats på. Tottenham fortsätter även i den andra vara det klart bättre laget även om Vorm i Spurs-målet tvingas till ett par räddningar känns Leicester aldrig riktigt nära. Heung Min-Son som gör sin kanske bästa match i Spurs-tröjan så här långt, ökar på sin poängskörden i minut 66 efter en genomskärare som når Chadli som inte gör några misstag och placerar in den i nät. Tottenham dominerar matchen totalt även när Leicester försöker desperat att få in en boll genom att byta in spelare som Vardy och Albrighton så är det Tottenham som fortsätter att skapa chanser genom kontringar. Harry Kane bjöds på ett par lägen efter sitt inhopp i den 60;e minuten, men det stämde inte riktigt för honom denna kväll. Nåväl, Tottenham vinner bollinnehavet med 35-65, ”Spurs are on their way to Wembley” ekar över hela Leicester och vi tar oss komfortabelt vidare till den fjärde omgången. En bra onsdag helt enkelt och så svettigt som man på förhand kanske förväntade sig att det skulle bli, blev det aldrig. Men skönt är det kanske för omväxlingens skull.

 

Behöver vi verkligen en till striker?

Något jag satt och funderade under matchen var just frågan ovan. Behöver vi verkligen en anfalls-kompis till Kane? Heung Min-Son stod för en absolut super insats och fick inte mig direkt att skrika efter en ny anfallare. Att Kane behöver avlastning då och då, det är förstår alla. Men är svaret till det redan i truppen? Jag tror att det vore dumt att desperat punga upp pengar på en anfallare detta transferfönstret när vi har en sån här spelare redan i våran trupp. Om vi får scouta i lugn och ro till sommaren för att få fram en striker till ett bättre pris än de överpris man brukar få betala runt i januari så säger jag att det inte är en dum idé alls. Jag tror att Son bevisade vad han kan igår kväll och i denna spelare har vi nog våran bästa backup till Kane nu. Det återstår att se vad Poch och Levy tycker om detta, men jag förväntar mig ingen storvärvning denna månaden.

Matchbetyg;

Vorm: 7 – Stabil rakt igenom, spred ett lugn och fick göra ett par fina räddningar.

Walker: 6 – En helt godkänd insats. Är som alltid farlig framåt.

Dier: 7 – Bildade tillsammans med Wimmer en mur.

Wimmer: 7 – Se ovan

Davies: 5 – Imponerade inte. Hade det väldigt tufft mot Dyer på sin kant.

Carroll: 6 – Gjorde sitt jobb. Assist till 1-0

Bentaleb: 7 – Märktes inte att han varit borta från fotboll så länge. Stabil.

Lamela: 6 – Inte Lamelas bästa insats, men gör allt för att störa motståndarna.

Eriksen: 7 – Säker och farlig när han får spela i mitten

Chadli: 6 – Framsteg för Chadli men når inte förra årets form än. Snyggt mål.

Son: 9 – För högt betyg? Kan tyckas, men allt framåt var genom Son. Mål och Assist.

INHOPPARE:

Kane: 7 – Störde Leicester rejält när han kom in. Snart släpper det igen.

Onomah: 6 – Hann inte med att göra mycket men sköter sitt jobb.

Alli: – Spelade för kort tid.

 

/Bergström

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.