Inför Leicester – Spurs (FA-cup omspel)

Inga 3 poäng är det som står på spel i den täta toppstriden på onsdagen när Spurs reser till King Power Stadium för ett returmöte i FA-Cupen mot Leicester. Det är vinna eller försvinna, och lagen bjuds på ett gyllene läge att ta sig längre än så i cupen då vinnaren av morgondagens match får möta League One gänget Colchester på bortaplan som i nuläget ligger placerad näst sist i den engelska tredjedivisonen.

 

Vi alla minns vad som hände för drygt en vecka sen. Två möten mot Leicester hemma på White Hart Lane inom loppet av 4 dagar. Spurs i bra form och känslan att Leicester kanske till slut hade börjat tappa sin fina form gav oss stor chans. Optimismen som lös runt vårt gäng förändras till det motsatta efter 180 minuter mot Leicester. 2-2 och omspel, tung förlust 0-1 i Premier League. Bittert. Men som vi gjort innan denna säsong så studsade vi tillbaka hemma mot Sunderland matchen efter och fick ta en relativt komfortabel seger till slut, även om man fick lite krampkänningar i kärlen när Sunderland tog ledning så kunde Eriksen kvittera bara en minut efter och efter detta tog Spurs tag i det hela och vann matchen 4-1.

 

Nu är det alltså dags för Leicester igen, för fjärde gången denna säsong, och resultaten har inte gått som vi hoppats 1-1, 2-2, o-1. Känslan är ändå att vi varit det bättre laget i alla dessa matcher, men i slutändan spelar det ingen roll då resultaten är det som räknas. Däremot kan jag inte tänka mig att Tottenham kommer få ha ett sånt övertag när det gäller bollinnehav och chanser denna gång som vi hade i dubbelmötet för en vecka sen. Leicester kommer nog att komma ut starka och snabbt försöka få tillbaka vinstkänslan igen efter att ”bara” fått 1-1 borta mot Villa i Premier League i lördags. Jag är också väldigt osäker om båda lagen väljer att rotera lika mycket som man gjorde sist. I Tottenhams fall så finns det en bred trupp och spelare som Carroll, Son och möjligtvis Vorm kan nog ta plats i laget. Leicester däremot har inte samma kvalité på bänken som Spurs har och det gör att vi kan få se spelare som Maharez, Vardy och Kanté från start. Hur som helst så är känslan att det kommer bli en intressant match och förhoppningsvis springer våra spelare in med en rejäl revanschlust.

Hur Poch väljer att formera laget känns på förhand som ett omöjligt uppdrag att förutse. Men det finns kvalité på bänken med många som vill visa upp sig och unga hungriga spelare som behöver speltid. Jag kan tänka mig att vi ställer upp med något åt detta håll:

Trolig Spurs-startelva:

Vorm

Trippier-Wimmer-Alderweireld-Davies

Dier-Carroll

Lamela-Dembele-Son

Kane

….slutligen så tror jag att vi vinner. 2-1 efter förlängning. COYS!

/Bergström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.