Tottenham – Leicester, 0-1

Säsongens tuffaste förlust är ett faktum men vi skall inte beklaga oss.

I vinterkylan på White Hart Lane möttes Tottenham och Leicester i en ny omgång av Premier League på onsdagskvällen.

Mauricio Pochettino ställde upp sin bästa elva med Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Dier, Alli, Lamela, Carroll, Eriksen och Kane.

Ranieri svarade med samma åtgärd och satte in Vardy och Mahrez & Co. från start.

Resultatet blev en fartfylld, intensiv och extremt underhållande match som slutade i säsongens tuffaste och mest bittra förlust för Tottenham.

Matchens första 18 minuter kan bara beskrivas som ”To dare is to do” – Tottenham fullkomligt springer sönder Leicester. Man är överallt, man har konstant bollinnehav och hotar Leicester konstant och man gör det i ett extremt tempo. Leicester har utmaningar att bearbeta det men överlever och försöker kontra sig ur situationen.

Matchens tempo därefter pendlade ner till normalt för att sedan i omgångar i resten av matchen öka till ett mer intensivt tempo. Med andra ord, otroligt underhållande för oss supporterar och övriga tittare.

Tottenham skapar chanser och skott men Leicesters försvar håller igen.

Eriksen är nära ett antal gånger med skott, Carroll och Dier likaså, Lamela har ett antal chanser men både Leicesters försvar och även målvakt gör en väldigt stark match.

Matchens bästa chans har Kane, kommer fri med Schmeichel och skjuter, bollen nuddar målvaktens arm och får en studs i marken och upp i ribban. Frågan om millimeter från 1-0. Men, icke.

Tottenham avslutar matchen med totalt 21 skott, endast 5 på mål dock. En tydlig bild av vår utmaning i effektivitet.

Antalet hörnor i matchen är likaså intressant, 16 för Tottenham, 8 för Leicester.

Och det var just en hörna som avgjorde – Tottenhams försvar tappar fokus i några sekunder och då får Huth nicka in 1-0 med mindre än 10 minuter kvar. Frustration. Bitterhet. När skall den här jävla Leicester-sagan ta slut? Vi orkar inte höra mer.

Tottenham är aldrig riktigt nära en kvittering sista minuterna, man har sprungit sönder och samman och det är för orättvist. Alderweireld försöker få in bollen i boxen i matchens sista sekunder men den landar på pressläktaren. Davies försöker få iväg den men hinner inte. Tiden är slut.

I all denna frustration och bitterhet dock så måste Tottenham och även dess supportrar påminna sig själva om flera saker.

  • Tottenham gör en fantastisk match och situationen vid målet skall inte förstöra den övriga prestationen.
  • Tottenham har ett otroligt tempo i omgångar som verkligen ställer till det för Leicester.
  • Tottenhams passningsspel var riktigt elegant i flera omgångar när man tog sig igenom Leicesters mittfält, en bollkontakt och vidare och inget tjafs. Snabbt, effektivt och otroligt vackert.
  • Tottenham har Premier Leagues yngsta trupp! Trots detta lyckas de nästan knäcka succésagan Leicester.
  • Hugo Lloris, vilka räddningar. Han och Schmeichel borde få mer erkännande efter den här matchen när fokus vanligtvis oftast ligger på Manchester Uniteds De Gea.
  • Tre förluster på lite mer än en halv säsong. Det är inte dåligt.
  • Leicester är från en annan planet. Deras resa går inte att jämföra med någonting annat och deras game plan och spelare fungerar nu men i det långa loppet är Tottenham det bättre laget sett till akademi, trupp, arena.

Slutligen, en fantastisk match. Underhållande med högt klassiskt Tottenham-tempo, tråkigt att den skulle sluta som den gjorde bara.

Spelarbetyg, 

Hugo Lloris, 9 – Blev testad i alla möjliga lägen och höll världsklass. Kan ej ansvaras för det insläppta målet.

Walker, 6 – En bra insats överlag men som också var väldigt blandad. Onödiga risker i vissa moment.

Alderweireld, 8 – Ska ha ett högre betyg men insatsen vid 1-0 målet drar ned det något. Man of the Match i övrigt.

Vertonghen, 7 – Hårt pressad i omgångar likt övriga försvaret men levererade väl.

Davies, 7 – På förhand var jag orolig men Davies skötte sig mycket väl och hängde på offensivt. Ordinarie vänsterback nu?

Dier, 7 – Har inte lika stor påverkan på spelet som tidigare i säsongen men är fortfarande livsviktig i den defensiva rollen, framför allt mot detta Leicester.

Alli, 8 – Nytt kontrakt och en ny fantastisk prestation. Nära att bli målgörare både en och två gånger. Spelar fotboll som om han spelat i Premier League hela sitt liv. Kandidat till Man of the Match.

Carroll, 7 – Ytterligare en stabil insats av Tommy och fick ett riktigt farligt skott på Leicester.

Eriksen, 7 – Likt hans säsong i övrigt, blixtrar till och är den spelare vi vet han är för att sedan försvinna. Återkommande problem nu är dock kvalitén på hörnor. Tveksam frispark men ett antal fina skott som Schmeichel stoppade.

Lamela, 8 – Han är ju överallt. När han är överallt så ställer han till det för Leicester och Tottenhams bästa chans uppstår just när Lamela stressar Leicesters försvar.

Kane, 8 – En klassisk Kane-prestation utan mål dock, millimeter från att avgöra hela matchen.

Inhoppare,

Dembele, 6 – En bra insats av den belgiska mittfältaren men han lyckas inte påverka matchen ytterligare vilket vi hoppades på.

Son, 5 – Ersatte Carroll och lyckades inte alls påverka matchbilden eller bidra med något alternativ.

Här näst,

Sunderland på White Hart Lane, Lördag, 13:45!

COME ON YOU SPURS!

Rawhide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.