Inför Tottenham – Leicester, Premier League

Krutröken har knappt lagt sig på White Hart Lane efter bataljen i FA-Cupen på söndag eftermiddag mot Leicester som slutade i en tuff oavgjord match som slutade 2-2 efter en sen omdiskuterad straff som blev Harry Kanes 50:e mål i Tottenham och hans första i FA-Cupen.

Leicester besöker redan på onsdag kväll åter igen White Hart Lane, denna gång för en omgång i Premier League. Senaste gången lagen möttes i ligan i början av säsongen så såg det ut som att Dele Allis mål skulle ge Tottenham tre poäng på King Power Stadium, men Mahrez och Leicester kvitterade illa kvickt och knappt 60 sekunder efter att Alli krigat in 0-1 bakom Leicesters danska målvakt Schmeichel.

Känslan inför denna match är att Tottenham kommer rotera i startelvan igen och likaså Leicester.

I Tottenham lär Lamela, Alli, Walker, Vertonghen, Lloris och Davies samt Kane återvända till startelvan.

Hos Leicester lär utan tvekan Vardy och Mahrez starta. Två otroligt livsfarliga spelare som har kanske sina respektive karriärers bästa form just nu.

Förväntad startelva från Pochettino,

Lloris

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies

Dier, Alli

Lamela, Eriksen, Son 

Kane 

På skadelistan hos Tottenham saknas Pritchard, Mason och Dembele som samtliga beräknas vara åter till helgens omgång i Premier League. Just Dembele är en skada som gör ont just nu, hans styrka och form har varit fenomenal senaste tiden. Clinton är borta till Mars efter sin operation.

Utmaningen för Tottenham i onsdagens match är att förvalta sina chanser. Tottenham hade över 70% bollinnehav i första halvlek i söndagens match mot Leicester men lyckades aldrig punktera Leicesters försvar riktigt. Samtidigt lyckades Leicester nyttja sina chanser betydligt mycket bättre, trots att antalet var anfall var betydligt lägre.

Det jag hoppas se är ett Tottenham som är ute efter hämnd. Leicester kom billigt undan i FA-cupmötet och nu är det på riktigt. Man besöker inte White Hart Lane ostraffat och skickar nästan oss ur vår egna cup i vårat egna hem.

Full fart framåt, låt inte Leicester andas och låt vår energi och kondition tala i stället. Mer löpningar, mer rörelse än i söndagens match och försöka dra isär Leicesters försvar.

Knäck Leicester nu och få en enklare returmatch nästa vecka på King Power Stadium.

COME ON YOU SPURS! 

Rawhide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.