Inför Everton – Tottenham

Årets första match blir på Goodison Park på söndag klockan 17.00 mot Everton. 

Kan man annat än att vara glad när man tittar tillbaka på hur hösten varit. Enbart två förluster och tittar man tillbaka på de två matcherna vi förlorat så kan man inte annat än att känna lite bitterhet på sättet vi förlorade matcherna på. Först så bjuder vi Manchester United på ett självmål och mot Newcastle så tappar vi en ledning till förlust i slutminuterna.
Annars har det sett bra ut. Mer stabilt spel än vad Tottenham visar upp just nu är det längesen jag sett. För en gångs skull har vi ett försvarsarbete som större delen av säsongen varit fruktansvärt bra. Och där har vi verkligen skillnaden om man tittar tillbaka på åren som gått. Men även anfallsspelet har visat upp nya dimensioner och det kan vi se tydligt om vi tittar på målskillnaden. Bäst i ligan med minst insläppta mål och näst mest gjorda.

Förra matchen såg det svajigt ut. Inte riktigt så stabilt som vi varit vana vid under säsongen. Men styrkan visade vi upp i slutsekunderna genom att avgöra matchen på stopptid och precis som man oftast ser skillnad på det bästa lagen i ligan så är det när matcherna står och väger. Min Son klackar in bollen mellan benen på Gomez och vi fortsätter ha stolpe in. Men jag köper inte resonemanget att bra lag har tur. Då säger jag mer som Ingemar Stenmark sa. ” Jag vet inget om tur, Det enda jag vet är att desto mer man tränar, Desto mer tur har man”. Lite så är det ju. Bättre lag är bättre när de väl gäller!

Nu möter vi däremot ett lag som svajar på exakt samma sätt som vi är vana att se Tottenham svaja. Ett Everton som tappar matcher i slutsekunderna lika ofta som dom vänder och vinner matcher i sista sekunden.
Stor del till detta kan väl beskrivas med full fart framåt och absolut inget riktigt försvarsspel. Man har Lukaku, Barkley och Deulofeu som är ständiga hot och en trio som de Belgiska mittlåset måste hålla koll på. Det kommer inte bli lätt men lyckas man isolera dessa tre herrar så ser jag faktiskt inget större hot i resten av spelarna. Skulle inte vilja säga att Leighton Baines är något vidare hot ännu. Inte riktigt kommit upp i gammal god form igen efter skadan. Men med det sagt så skruvar han väl in en frispark på söndag bara för det.
På tal om skador och Everton så har dom lite problem på den fronten. McCarthy, Cleverly och Jaigelka är väl de tre som utmärker sig mest och dessa tre herrar som antagligen kommer missa helgens match.

I Tottenham ser det däremot ljusare ut på skadefronten fast än om Dembele kommer saknas enormt mycket i helgens match så tycker jag att det finns massor med kvalite i hans ersättare. Nu är det svårt att kanske ta en av ligans mest formstarka spelares plats men hur Pochettino än väljer så är både Mason och Bentaleb bra ersättare att få in. Spelare som visar lite hjärta och vilja och det kan behövas. Om han nu inte väljer att sätta in Min Son från start i en offensiv roll för att flytta ner Alli som sittade mittfältare tillsammans med Dier. Nu tror jag ju att det senare alternativet blir det som sker på söndag. Förutom Dembele så är Njie fortsatt skadad och även Alex Pritchard är fortfarande borta.

Tänkbar startelva för Spurs:
Lloris
Walker Alderweireld Vertonghen Rose
Alli Dier
Lamela Son Eriksen
Kane

Slutresultatet blir 2-4 och målskyttarna blir Eriksen på frispark, Kane gör ett på huvudet och ett friläge och sist men inte minst så kontrar Lamela in ett.

Håll koll på:
Mittfältskampen mellan Dier och Barry där jag tror de kommer smälla en hel del.
Lukaku och Barkleys samarbete
Dele Allis kraftfulla löpningar och rörelsemönster

 

Av: Christopher Hansson Jacobsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.