Southampton – Spurs

Så var vi redan inne på den 17: onde omgången av Premier League och vår trupp reser till St Mary Stadium där Southampton väntar oss. Mauricio Pochettinos gamla klubb såväl som Toby Alderweirelds. Det är ett tufft möte som väntar, med Southampton som ligger och trycker på en tolfteplats i ligatabellen med ett par tuffa resultat bakom sig i form av förluster mot Stoke, City och Crystal Palace. Tottenham ligger på en femteplats, 3 poäng upp till fyran Manchester United, något vi hade kunnat ta igen om det inte vore för den snöpliga förlusten mot Newcastle i helgen som bröt vår obesegrade svit på 14 matcher.

Det är en viktig tid vi går in i nu, med de sista 3 matcherna för detta år framför oss och ett hektiskt spelschema. Det är viktigt att avsluta året på topp, då positionerna i tabellen när klockan slår över till ett nytt år statistiskt sett spelar en stor roll för hur den ser ut även sen i maj när ligan är slut. För Southamptons del är det en tuff radda matcher med Spurs, Arsenal och West Ham som blir avslutet på 2015 medans Tottenham ställs mot ett, på pappret, lite lättare motstånd i form av Southampton, Norwich och Watford.

Southampton är inne i en svajig period för tillfället, med tre förluster och en oavgjord i sina fyra senaste matcher och tränare Ronal Koeman har erkänt att det ligger press på laget att börja prestera. Speciellt på målkontot har det varit skralt och målskyttet är något de behöver få igång. Det är tight i tabellen och enbart sex poäng skiljer femman Tottenham mot tolvan Saints, vilket bara understryker vikten av att avsluta året så bra som möjligt, för att kunna gå in i det nya året med bra förutsättningar. Poängtapp i denna viktiga tid kan betyda ett steg närmare relegationszonen, något som Koeman och co helt säkert vill undvika.

Tottenham å andra sidan känns lite lätt ställda, efter bara sin andra förlust på 16 matcher den här säsongen. Efter en stark inledning på hösten föll fortet på söndagen mot Newcastle med ett snopet mål i minut 93. Men snacket och attityderna efter matchen har varit positiva och med en revanschsugen klang. Ska man kolla på det ur en rent statistisk synvinkel så gör vi det ganska bra mot Southampton i föregående möten. Som det ser ut har vi även de flesta av våra spelare med oss. Dembele deltog i gårdagens träning och ryktas kunna vara aktuell för matchstart medan Mason, Pritchard och N’Jie fortfarande är skadade. Mason är närmast att återvända till matchtruppen inom kort, men N’Jie ådrog sig en ligamentskada och lär vara borta länge enligt Pochettino. Om Dembele inte kan starta så kan man anta att Carroll startar bredvid Dier och Alli tar Dembele’s offensiva position.

Spurs förmodade startelva emot Southampton:
Kane
Eriksen Dembele Lamela
Dier Alli
Rose Vertonghen Alderweireld Walker
Lloris

(Bänk: Vorm, Wimmer, Bentaleb, Carroll, Chadli, Son, Onomah)

Jag hoppas på en livlig och fartfylld match där våra spelare visar att de har lärt sig någonting efter förlusten sist, skärper till sig och får lite fart på målskyttet igen! Visst är oavgjorda matcher bättre än förluster men kryss-matcher kommer inte att vinna oss topp 4. Lamela gjorde det bra sist på St Marys så jag tror att han kommer näta igen, i sällskap med Kane och kanske Dier?

/ Emma Tobiasson

One comment

  1. Rose blev sjuk och ersattes av Davies. Bra laginsats idag och franska trollkarlen Lloris får hålla nollan. Det tycker jag han förtjänar att göra minst 10 ggr till de kommande 21 ligamatcherna… Topp fyra – mot ligaguld! 🙂 COYS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.