Matchrapport: West Bromwich Albion vs Tottenham Hotspur

Det var minsann en smått förvirrad och frustrerad tupp som gästade ”The Hawthorns”, West Bromwich Albions hemmaarena. Ett Tottenham som inte fick ordning och reda på saker och ting.
Laget som ställde upp var det laget jag tippat på i förrapporten förutom Son som fick lämna sin startplats till Lamela istället.

1:a halvlek
Den börjar inte alls som jag förväntat mig. I princip så utspelas i stort sett 45 minuter runt omkring mittcirkeln med två lag som möjligtvis försöker få tag i taktpinnen. Denna match verkade som att taktpinnen varit insmord i smör då den slank ur näven på laget som försökte styra matchen och sedan var det motståndarlagets tur och vice versa igen.
1-0 stod den unga talangen, och nya favoriten, Dele Alli för ca 18 minuter in i matchen. Ett lyft för matchen och för Tottenham trodde jag men ack så fel jag hade. Mod och luft under vingarna fick istället The Throstles och tryckte tillbaka Spurs. Med en kvart kvar att spela lyckades ändå Eriksen komponera ihop ett väletablerat anfall och detta var det enda anfall som Tottenham hotade med bortsett ifrån målet. 3 minuter efter kvitterar WBA genom McClean.  En rättvis kvittering tyvärr då ett mål hängt i luften under en längre stund.
Kändes som om West Brom stängde av Spurs mest tongivande spelare så som Eriksen, Dembele och Kane väldigt bra. Kreatörerna fick inte riktigt till det. Kane’s bolltouch skulle nog kunnas räkna på två händer under första halvlek. Det är klart att det inte bara är hans fel men jag har sett honom mer aktiv i andra matcher.

12345401_1097503593617948_4759249892097388833_n

2:a halvlek
Det är en något hetare inledning i denna halvlek. Alli glimtar till tidigt med en läcker lyftning till Kane som är så nära ett ledningsmål från nära håll. Efter ca 10 minuter avtar matchen något igen och börjar allt mer se ut som första. Inget lag får ett tag om matchen och taktpinnen, ja den är lika smörig som innan. Med ett bollinnehav 75-25% fördel Tottenham kan man tro att det ska vara målchans efter målchans. Kane’s avslut tidigt i halvleken är det som Spurs har att komma med.
Då hörnflaggorna stod i horisontell riktning kanske blåsten påverkade skönliret något.
I 63:e minuten noterar jag att jag vill se ett byte. Inte för att någon på planen är bättre än någon annan men just för att ändra matchbilden. I detta tillfälle har jag varit irriterad i andra matcher och ifrågasatt den argentinska managern Pochettino varför han inte gör byten tidigare i matcherna utan dem brukar komma alldeles för sent i mitt tycke. I 65:e  minuten får Lamela, som öppnat andra halvlek mycket bra, lämna plats för Son. Ett byte jag personligen inte skulle gjort då Dele Alli tyvärr försvunnit allt mer ju längre matchen spelats. Ett plus till Pochettino som ändå gör bytet i tid. Han gör även ett till byte då just Alli byts ut och istället kommer Clinton in som inte gjorde sig sedd något märkvärdigt.
En orolig, slarvig och frustrerad försvarslinje ger bort allt fler och fler chanser där Janne V och Alderweireld inte verkar prata med varandra. Även kapten Lloris verkade inte pratglad. Walker gör en sämre match där han ger bort gratischanser hej vilt. Rose tycker jag ändå gör det bra. Han får rycka in och assistera mittbacksparet vid ett fåtal tillfällen med exceptionellt bra brytningar, emellanåt. Ett WBA som är nöjda med oavgjort har ingen stress med att få igång spelet igen vid avbrott och som backar hem med nästan hela laget är svårt att sig igenom. Visserligen var jag mer orolig över ett WBA mål än förhoppningsfull om ett Spurs mål med tanke på alla misstag som bjöds på.

Slutresultat: WBA 1-1 Spurs

Spelarbetyg:

LLoris – 5 Verkade orolig och virrig, inget bra snack med mittbacksparet. Märkliga utsparkar och beslut när det ändå inte var stressat.

Walker – 5 Gjorde någon bra brytning emellanåt men hans frispelningar till WBA och misstag under andra halvlek drar ner betyget avsevärt.

Alderweireld – 6 Sämre samarbete med sin belgiska kollega än vanligt. Bra individuella prestationer. Fin assist.

Vertonghen – 6 Ett gäng misstag, ett gäng bra brytningar. Blandade och gav.

Rose – 6 Kämpar och sliter. Hetsig och visar jävlar anamma vilket jag uppskattar.

Demebele – 7 Bra kämpat, sämre match än vanligt men ändå en motor som dem flesta har svårt att få stopp på.

Dier – 7 Något osynlig och gör inga matchavgörande aktioner men gör heller inte bort sig.

Alli – 7 Helt klart en talang. Ett mål och så nära en assist. Hade lika gärna kunnat bli en 9:a men i andra halvlek klaffar det inte lika bra.

Eriksen – 6 Kändes avstängd och fick egentligen inte så mycket uträttat. En svår match att komma loss från sina motståndare.

Lamela – 6 Helt klart bättre den stunden han fick spela i andra halvlek. Försvarsspelet drar ner betyget.

Kane – 6 Får bara en riktigt farlig chans under matchen egentligen. Svår bedömt men kommer heller inte loss ifrån sina markeringar.

Son och Clinton försöker båda två men gör inte något märkvärdigt.

Pochettino – 8 Han gör allt han kan och vågar för att vinna matchen. Byten i tid och visar sig inte nöjd med 1 poäng. Bra.

Svårbedömd match med tanke på hur spelet egentligen såg ut. Säkert en underhållande match om man inte var WBA eller Spurs fan.  Härnäst i spel i Premier League väntar inget ”storlag” föräns i slutet av februari då Tottenham möter Manchester City. Vilket egentligen är oväsentligt om man inte kan vinna sådana här matcher, bättre att ta match efter match. 14 matcher obesegrade, and still counting!