Inför: West Bromwich Albion vs Tottenham Hotspur

Bland mellersta Englands alla industriområden och även på landsbygden i slutet 1800-talet så var talltrasten mycket vanlig. Den sjunger än idag mycket vackert, inte så konstigt att det engelska namnet på den är just ’Song Thrush’. Det är en fågel som fanns och fortfarande finns där nästan jämt, en fågel som inte var fruktad av så många andra arter förutom de ännu mindre. Den hade heller inte alls mycket att säga till om när det blev blodiga lekar mot dom större fåglarna, som tex Örnen eller  till och med en tupp. På ett eller annat sätt lyckades ändå den lilla bruna fågeln komma undan och leva kvar ett tag till.
Likheterna mellan just talltrasten och West Bromwich Albion’s tid i Premier League finns där. Och jag undrar om grabbarna som startade just WBA 1878 satt och hörde talltrastens fina sång och att där föddes idén.

“-I’ve got it! Let’s call ourselves The Baggies, or The Throstles”

Sagt och gjort. En fågel sjungandes ovanpå några löv så var emblemet klart. Därefter började dom sparka boll på en grusplan med en fotboll vars vikt representerar nutidens bowlingklot.
Så vill jag tro att det var i alla fall.

Det är alltså WBA som Tottenhamkillarna skall möta på lördag. Ut på The Hawthorns marsherar de båda lagen 16:00 och Viasat har valt att inte visa den på tv eller viaplay.

2537181500000578-0-image-a-3_1422721092954

Tottenham är inne i ett flyt får man väl säga. 3st London derbyn på rad i Premier League och 5 poäng inkasserade. Det ska inte skjutas under stolen med att spurs inte har förlorat ännu sedan premiärmatchen mot Manchester United. Visserligen är det allt för många oavgjorda matcher i mitt tycke. Hade hellre sett fler vinster och några förluster istället.  Alltid finns det något att anmärka som Tottenhamsupporter. För tillfället spelar Tottenham också en underhållande fotboll, vilket vi inte har gjort på väldigt länge. Då många senaste matchen mot Chelsea var uppenbart trötta efter Europaspel så hoppas jag att truppen är utvilad och fräsch till denna match.  Son är tillbaka på allvar och även Lamela fick göra ett inhopp senast mot Chelsea. Dele Alli har avtjänat sitt straff men kvar på skadelistan är Chadli, Bentaleb, Mason och Pritchard.

Jonas Olssons mannar i WBA kommer från ett lite mer varierat resultat men ändå förväntat. Dom har vunnit där dom ska vinna och förlorat där mot dom lagen i toppen av tabellen, undantag vinsten mot Arsenal mot 2-1. West Ham mötte dom senast och där blev det delad pott på poängen.

Jag kan inte tänka mig att Pochettino ändrar allt för mycket i startelvan. Förhoppningsvis kommer Dele Alli in på mittfältet istället för Mason.

Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, och Rose bilder den defensiva linjen med Dier som rollen som städgumma, bort med allt som hotar. Alli, Dembele, Eriksen, Son och Kane kommer stå för den offensiva fantasin.

Screen Shot 2015-12-05 at 13.55.43

Slutresultat: WBA 1-3 SPURS

Förhoppningar:

Dembele storspelar för tillfället, han gör ett välförtjänt mål.

Kane utökar sin målskörd.

Eriksen glänser med sin blick och passningsförmåga, jag blir tårögd.

Son och Clinton Njie får göra varsitt mål, det förtjänar båda två.

Att se Vertonghen dra på smilbanden. Men man ska väl inte hoppas på för mycket?

/Lucas Strömberg.

5 comments

  1. Nyckel för bra utväxling på vår säsong nu är att SON kommer igång till den form han var innan skadan. Men det ser bra ut. Samt att Mason och Lamela blir helt friska och i form oxå… I övrigt ser ju laget toppbra ut..

  2. Jonas Jonson

    Stream till matchen?

  3. Apropå att Spurs inte förlorat sen matchen mot ManU.. När jag köpte mitt FIFA16 och spelade min första match med Spurs så mötte jag Chelsea och det som hände var att Walker gjorde det första målet i eget mål, precis som i verkligheten =) Lite ”kul” sammanträffande! hehe… Men jag hoppas på Son som målskytt, gillar verkligen honom och hur han spelar. Sen hoppas jag att Kane hamnar i protokollet igen. Som sista målskytt i matchen är det Dembele som kliver fram. Matchen slutar 0-3.

  4. Jag vill gärna se super Jan göra ”Stålmannen” efter ett kanonmål

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.