Arsenal – Tottenham 1-1

kane scores nld

Tottenham gör en kanoninsats och är under stora delar av matchen totalt överlägsna. Harry Kane gjorde 0-1 men det kunde likaväl varit så att Tottenham kunde haft en ledning med 2-3 bollar redan innan Arsenal gör  1-1 i andra halvlek och Tottenham tappar sitt momentum. Frustration och bitterhet är inte vanligtvis vad man brukar känna efter 1-1 på Emirates mot Arsenal, men idag va just så fallet. Arsenal däremot ska vara väldigt nöjda med en pinne.

Arsenal som förra säsongen mot Tottenham hade tydliga problem med fasta situationer och att få till avslut efter inlägg hade gjort sin läxa. Långa bollar in i boxen räddade en pinne för dom idag. Tottenham dominerade mestadels av matchen även om Arsenal startade matchen piggt så hade Spurs kontroll. Tottenham tog tag i taktpinnen efter 20 minuter och utdelningen kom i den 32;a matchminuten efter att Danny Rose lyfter fram bollen till Harry Kane som inte gör några misstag när han får ett friläge efter ett misslyckat försök till en offsidefälla av Arsenalförsvaret. Tottenham får ny energi och kontrollerar matchen fullständigt resten av den första halvlek men kommer aldrig till något farligt avslut. Däremot så gav man den glada Wenger något att fundera på i pausvilan då man inte kunde känna igen det Arsenal som var på planen. Han väljer att starta den andra halvleken med Flamini och i sin tur byter man ut Santi Cazorla som blivit totalt överkört av Alli och Dier på mittfältet. Men det bytet ska inte ge någon vidare effekt inledningsvis. Även om Giroud efter 10 minuter i den andra halvleken prickar ribban med en nick så är det Tottenham som terroriserar Arsenal med snabbt passningsspel och ett presspel som ger Spurs mycket bollinehav. Kane testar skott som vi sett han göra förut och Eriksen smeker stolpen efter ett mönsteranfall av Kane och han själv. Tottenham spelar bra, Tottenham är pigga och att Arsenal ska få med sig en poäng så här långt in i matchen finns det inte mycket som talar för. Toby Alderweireld skapar den absolut farligaste chansen till 0-2 efter en hörna, men hans nick räddas av Cech som utan tvekan är Arsenals bästa spelare idag.

Men det skulle inte bli 3 poäng idag. Jag kan fortfarande sitta nu ett antal timmar efteråt och gräma mig över att vi bara fick en poäng. Kieran Gibbs byttes in och det tar bara 4 minuter att göra mål för honom efter att Mesut Özil hittat honom på den bortre stolpen efter en slarvig markering. Lloris insats vid det målet går dock att ifrågasätta och som jag skrev i inför-rapporten så såg han något skakig även här. Det gav Arsenal ny fart och i detta läge så är det Arsenal som tar över och det ser ut Arsenal ska gå hem med 3 poäng. I målet får Hugo Lloris göra ett par viktigt räddningar och håller matchen fullt i liv men det blir inga fler mål och jag tror någonstans att alla 22 spelare som var på planen när Atkinson blåste i pipan var något besvikna.

Även om man sitter här nu, besviken och frustrerad över resultaten kan man inte undgå att se det fantastiska Pochettino gjort med våran klubb. Han har gett oss glädjen tillbaka. Att se på Tottenham, dessa unga spelare med den passionen de visar upp i varje närkamp gör mig aningen stolt. Han har fått fram unga spelare som har blivit totalt givna i a-lagstruppen. Idag gick Eric Dier – förra säsongen rotationsspelare som höll till i backlinjen och Dele Alli- förra säsongen i League One, upp mot världsklass-mittfältare i form av Özil och Santi Cazorla och fullständigt kör över dom, och det är inte första matchen de dominerar mittfältet denna säsongen för den delen. Kyle Walker som fått en del kritik de senaste säsongerna, fick Alexis Sanchez, kanske ligans bästa på sin position att se ut som en korpspelare. Lamela känns som en helt ny människa och även han gör en superb match idag. Pochettino har verkligen hittat rätt tror jag. Det syns så tydligt hur han resonerar bland spelare. Han ser deras styrkor även om de inte alltid visar det under vissa matcher för att han vet att man bör spela sig ur problemen, precis som Harry Kane fick göra – En 22årig kille som fick ett enormt ansvar inför säsongen att vara ensam striker i truppen och även assisterande kapten. Han litar på detta unga lag och det är inget annat en en fröjd att se detta unga lag spela varje vecka. Jag vet inte hur ni där ute känner men jag har nog aldrig varit så här uppspelt över ett Tottenham lag. – The future is bright, the future is lilywhite.

 

SPELARBETYG

Lloris 7 – Ett par viktiga räddningar i slutet. Insatsen vid målet drar ner betyget.

Walker 8 – Hade Sanchez i sin ficka och var stabil både offensivt och defensivt

Alderweireld 7 – Svårt med huvudspelet idag med tung motståndare i Giroud

Verthongen 7 – Stabil, men även han svårigheter med Arsenals inlägg

Rose 7 – Stabil, fin assist till målet

Alli 9 – Matchens spelare och ligans bästa ungdomsspelare?

Dier 8 – Slarvade i egen box ett par gånger men tillsammans med Alli dominant på mittfältet

Lamela 8 – Hans bästa match i Spurs tröjan

Dembele 8 – Oerhört viktig. Fick stort ansvar idag

Eriksen 7 – Pigg och farlig som vanligt.

Kane 8 – Kämpar och sliter. Gör ett mål men det kunde likaväl varit två

COYS!

/Andreas B

4 comments

  1. Stolt spursare ! Härlig insats å surt att inte få med sig 3p

  2. Tycker Tottenham gör det riktigt bra och att denna vinst är ett riktvärde för hur klubben och laget utvecklas. Vi är besvikna över 1-1 på Emirates och känner att vi kunde gjort mer. Imponerande! För inte allt för långt sedan hade vi tagit oavgjort vilket dag i veckan som helst på Emirates. Rolig utveckling!

    Det enda minus jag ser i matchen är att jag upplevde försvarsspelet på fasta situationer och även inlägg var under all kritik ibland. Bristande markering och dålig koncentration.

  3. Göran Ångman

    Instämmer , mycket bra inför och matchrapport !!

  4. alla var bra, men Alli*, Eriksen*, Dier, Dembele, Lamela, Kane och Walker var nog bäst 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.