Inför North London Derby

kane scores two ag scum

År 1913 tog den dåvarande klubbdirektören i Woolwich Arsenal Sir Henry Norris beslutet att flytta sin klubb till de norra delarna av London. Den flytten skulle bli starten på vad vi idag kallar North London Derby och ett av det mest infekterade derbyt i fotbollsvärlden. En rivalitet mellan två klubbar som kantats med skandaler. Slagsmål, påstådda mutbrott, förbjudna övergångar, misär, böter och en hel del psykisk terror. Detta har pågått i 102 år. Vad har vi lärt oss? Jo, att vi ogillar de där rödvita nomaderna mer för varje dag som går.

Så var det alltså dags igen , North London derby. Den 257e matchen i ordningen mellan lagen. 90 minuters maxpuls. Tottenham är ju inför den här matchen i en stark form. Man startade veckan med seger mot Aston Villa (3-1) och följde upp det men seger I Europa League mot Anderlecht med 2-1 efter att den pånyttfödde Dembelé dundrat in segermålet i den 87e minuten som tog oss till en första plats i grupp J. Arsenal har även dom gjort bra ifrån sig på senare tid. Bortser man från den käftsmäll de fick nere i München i onsdags så har Arsenal haft med sig resultaten i ligaspelet. Vinst har det blivit för dom i de senaste 5 ligamatcherna, däribland storsegrar mot Manchester United, Watford och Swansea. Men den egentliga huvudrubriken inför detta derby är Arsenals skadebekymmer. Man har långtidsskadade Wilshere (I vanlig ordning), Welbeck och Rosicky borta. Missar matchen gör även Walcott, Oxlade-Chamberlain och Bellerin. Arteta, Ospina och Koscielny uppges behöva göra sena tester. Tottenham skador har lättat något. Chadli, Pritchard och Bentaleb missar matchen men man har fått tillbaka våran nya koreanska speedkula Heung Min Son som fick 30 minuter under bältet mot Anderlecht i Torsdags och Clinton N’Jie ska vara tillbaka efter en ryggskada även han.

Hur ska Poch formera laget då? I mål är det inga tveksamheter. Lloris har sett lite skakig ut på senare tid. Eftersom han är kapten i det franska landslaget kan han varit på andra tankar i veckan efter den utpressning-skandalen som har skett i det franska landslaget, men det spelar ingen roll. Han är en given 1:a. Fyrbackslinje med Walker, Alderwiereld, Verthongen och Rose. Den sistnämnde har spelat tillbaka sin plats i startelvan efter att börjat säsongen mestadels på bänken. Alli och Dier bildar mittlås då de båda är i fantastisk form för tillfället och framför dom hittar vi förmodligen Dembelé, Eriksen och Lamela. Längst fram – Our own Harry Kane.

Lloris

Walker-Alderweireld- Verthongen-Rose

Alli-Dier

Lamela-Dembelé-Eriksen

Kane

Arsenals troliga startelva:

Cech

Debuchy-Mertesacker-Koscielny-Monreal

Coquelin- Cazorla

Campbell-Özil-Sanchez

Giroud

 

Lite intressant statistik

Tottenhams senaste 6 WWDDWW

Arsenal senaste 6 LWWWWW

Bäste målskytt. Tottenham Harry Kane (5) Arsenal Giroud, Sanchez (6)

Arsenal har vunnit 13 av de senaste 18 hemmamatcherna på Emirates, bara förlorat 2.

Petr Cech har bäst räddningsprocent i ligan (83%)

Tottenham är det lag som har längst obesegrad svit i Premier League för tillfället, 10 matcher (5 vinster, 5 oavgjorda)

Olivier Giroud har gjort 5 mål i hans 7 senaste ligamatcher.

 

Vågar man tippa på denna match? Egentligen vill jag bara att matchen ska spelas då jag mår mentalt dåligt av att vänta på matchen, men ska jag tippa så säger jag 1-2 Spurs. COYS!

/Andreas B

 

2 comments

  1. nära 24 timmar kvar nu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.