I medgång hörs vi – men i motgång behövs vi!

”Hybris – ett uttryck för ett sinnestillstånd där en person har en starkt överdriven självuppfattning”

Jag sitter och tänker mig tillbaka till alla de gånger man suttit som Spurssupporter och tänkt. ”Fan vad bra vi spelar”, ”Åh vad bra vi är!”, ”Nu är det klart” och typ ”detta kommer vi klara”. För att sen bara ögonblicket senare se hur allt bara försvinner. Hur de mörknar för ögonen och luften bara försvinner. Lite så kännetecknar det att vara en person som håller på Tottenham Hotstpurs. Varken sig om de gäller ligan, cuperna eller t.om övergångsperioden. Vi har en tendens till att få allt att låta så bra när det väl är bra och gärna ta saker och ting för givet. Eller ta ut saker i förskott!

”Året är 2001. Jag har bott i härliga staden Sundsvall knappt ett år. Fått se ett helt gäng matcher på Olearys med en tunn snubbe från Norrland innan det var dags för att bli hembjuden till en kursare på Premier Leauge eftermiddag innan kåren. Den tunne snubben på Olearys blev sedan en rätt känd sportjournalist, ja Sveriges bästa faktiskt. Erik Niva var det.
Hursomhelst. 29 september. Laddat med öl, chirras o ett gäng tippslappar. Allt är perfekt. Vi träffas i den lilla studenrummaren på 21kvm. 5st dryga 20 åringar hemma hos han som har råd med eget abb för PL. Allt är perfekt. Och allt blir bara bättre. Två unitedfans, ett par poolers osså jag. Det smäller. Det smäller igen. Öl. Glädje. Det smäller igen. Allt är glädje. 8M mannen Dean Richards målade direkt i debuten. 3-0 i halvtid! Sjukt! Sen small det! Igen. Igen. Igen och IGEN. 3-5. Tre – FEM! Dom andra fortsatte till kåren för en helkväll. Jag gick hem. Ensam. Fattade inte vad som hänt. Fattar det inte än idag.
” – Johan Sjöström

Jag skrev i min förra krönika angående tålamodet när det inte riktigt går vår väg och att vi måste stötta grabbarna på och sidan av planen i vått och torrt. Läste ni inte den så kan ni hitta den här https://www.tottenhamhotspur.se/2015/09/02/kronika/
Jag känner att det nästan är likadant när det går bra för oss. Vi måste behålla lugnet och tålamodet även nu. Vi är inne i en period där vi spelar okej fotboll men vi får resultaten med oss. Bara det är en enorm styrka som verkligen ska höjas.
Nu kommer jag känna mig som första klassens partypooper när jag skriver men precis som man tänker när man ligger under och saker går dåligt så är det inte över för än den feta damen sjunger. Det kan vända och man måste vara på tå och kämpa in i de sista. Det är fortfarande långt kvar av säsongen och det krävs en stor portion mer av väldigt många om formen ska behållas en längre period.
För just nu går mycket med oss och ta bara Moussa Dembeles kanon mot Anderlecht. Det händer aldrig ett lag i motvind. Det skottet sitter aldrig när vi snackar om formsvaga spelare. Just därför gäller det att vi tar vara på detta för hit, till det här, har vi kommit genom hårt arbete och mycket tålamod. Vi fans har även varit med och stöttat hela vägen fram och det är än viktigare nu att vi fortsätter att stötta hur resultaten än skulle bli.

Många skulle säga att jag är feg som uttalar mig på detta viset för att säkra upp då vi går in i en period som är lite tuffare än vad den varit och det köper jag att folk tycker men jag skulle vilja säga att jag behåller ödmjukheten. Den är enligt mig extremt viktig. Den och fokus på rätt saker. Inte att häckla motståndarlagen för att det går bra för oss. Att däremot gå rak i ryggen, känna stolthet att kunna lyfta sitt eget lag är för mig en självklarhet.
Självklart finns det inget roligare än att slå sina bittra rivaler och jävlas med sina bekanta som håller på dem men det finns samtidigt inget värre än att förlora. Vi möter just nu Arsenal, West Ham och Chelsea i Premier league och i derbyn kan precis allt hända. Allt från att vinna med 3-0 så kan vi lika gärna förlora med samma siffror. Ingenting är klart bara för att vi har saker med oss.

Vi har ett ungt lag som har många år framför sig med en tränare som fortsätter att tro på sina spelare i vått och torrt. Jag tror något enormt mycket på detta lag och bygge. Inte bara på planen eller det fotbollsmässiga. Vi har så mycket på gång runt omkring. Bara en sådan sak som en ny arena som är på gång och den fantastiska ekonomin vi kan skryta med. Ja jag är lyrisk när man ser tecken av förbättring på alla sätt och vis. Men ännu är det inte klart. Bara för att Arenan håller på att byggas så betyder det inte att vi spelar på den ännu! Samma sak gällande laget!

Vad jag menar med allt är att vi måste, hur resultaten än går. Fortsätta tro och fortsätta ge vårt stöd till spelare och tränare. I medgång hörs vi men i motgång behövs vi!

Vi avslutar med en historia från vår egen Mattmellow som beskriver sitt bittra minne
” en av mina starkaste derbyupplevelser var 4-5 matchen mot the sc.. rivalerna för sisådär 11-12 år sedan. vi var ett stort gäng spursare på Olearys Götgatan på den tiden det stället var det största i sthlm. vi skanderade läktarsånger från ena sidan av baren till den andra där arses stod.. haha kul på något sätt.. sjukt.. skulle aldrig hända idag… matchen var magiskt galen GALEN… vi hamnade ständigt i underläge och försökte komma igen… förlorade till slut med 4-5. bra match oavsett…. bitterheten efter förlusten dock”

Av: Christopher Hansson Jacobsson

3 comments

  1. bästa derbyminnet – från i våras när vi låg under efter 11 minuter men vi stod upp och sjöng med starkaste rösterna HELA matchen, tills Kane gjorde två och vi hördes över hela London.

  2. Sjukt bra skrivet ”chief”
    Stå rak i ryggen o HEJA PÅ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.