Vinst mot Anderlecht

Hej allesammans! Nu är det så här att det egentligen inte är jag som skulle skriva rapporten till denna matchen men Emma fick lite hinder och som den lilla familj vi är på redaktionen så hjälper vi varandra. Varför jag då säger detta. Jo för redan nu förbereda er på att jag inte alls är lika insatt och påläst till denna matchen som man vanligtvis brukar vara. Men Emma har gjort ett strålande jobb för inför-rapporten så det ska nog inte vara några problem.

Hur som helst så startade Tottenham idag med följande lag

Lloris
Trippier Vertonghen Aldererwield Davies
Mason Dier
Lamela Eriksen Alli
Kane

En elva som på förhand kändes lite för bra med tanke på vad för match vi har på Söndag. Ett NLD i ett läge där vi faktiskt har chans att haka fast på den absoluta toppen i ligan. Men med detta laget Pochettino ställer upp med i dagens match så är de ingen tvekan på vad han kommer satsa på lika mycket som ligan. Roligt säger vissa, Korkat säger andra. Jag låter det vara osagt! Han känner spelarna bättre än vad jag gör.

Första halvlek startade lite oroligt enligt min mening. Slarviga uppspel och som så många gånger så ser man tydligt hur Kane vill för mycket genom att hämta boll och förstöra ytor för sina lagkompisar istället för att vara i den där boxen han är så förbaskat grym i. Där han bara behöver använda ett-två touch på bollen innan den ligger bakom motståndarmålvakterna.
Anderletcht fick de första halvfarliga läget med ett distansskott som Lloris hade koll på. Sen var de återigen slarv i uppspelen som gjorde att Anderlechtanfallaren Okaka snappade upp mot ett friläge och precis när han avlossar ett skott så har vi en flygande belgare vid namn Verthongen som täckte skott. Även en liknande situation skulle ske lite senare men då var de Alderweireld som täckte.
Sen så hände de. Eriksen sökte sig mot ytan mellan motståndarnas försvar och mittfält där han är som bäst och där han ska ha bollarna. Mason hittade honom med en enkel passning på ett par meter och på ett sätt som Eriksen gör bäst så stack han in bollen i djupled till Harry Fantastic Kane som enkelt kunde panga in bollen utan att tänka, utan att göra de svårt och utan att driva boll. 1-0 och det behövde inte vara svårare än så.
Halvleken fortsatte i ett halvtaskigt tempo med ett par halvfarliga chanser.

Andra halvlek började med att Tottenham tog tag i taktpinnen genom att mer eller mindre äga bollen under de första fem minuterna. Sen hände något. Precis som man ansåg att man vunnit matchen med 40minuter kvar. Vi låter, som så många gånger, motståndarna ta tag i spelet och taktpinnen medan vi själva lutar oss tillbaka och tittar på vad de gör. Lite så blev det när inbytte Ezeikel stötte in ett inlägg där TRE! Stycken försvarare står och tittar när bollen seglar över dem till en framstormande Anderletchspelare som enkelt kan stötta in kvitteringen bakom en chanslös Lloris. Riktigt dåligt försvarsspel!
Resten av matchen kändes som en dröm som man inte kunde vakna upp ur. En sådan där konstig dröm där man inte riktigt vet vad som händer och man kan inte riktigt vakna för att tänka klart.
Visst vi fick ett skott i ribban som med lite flyt kunde ha dykt under ribban och visst hade de varit vackert. Men istället så fick vi se en inbytt Moussa Dembele som för närvarande är i storform smälla dit något som måste vara årets snyggaste mål. Om man ser med Spursögon. Min Son får inte riktigt grepp på ett inlägg då han istället stöter bollen bakåt till Dembele som på halvvolley bokstavligen talat bombar upp bollen i krysset. Närmare krysset kommer man inte.  2-1 i slutminuterna var inte välförtjänt. Det ska gudarna veta men fy f-n vad snyggt de var.
Slutresultatet blev även 2-1 och nu tog vi hand om förstaplatsen i gruppen med två matcher kvar att spela. Riktigt skönt att gå in med en sådan vinst inför NLD på söndag!

Spelarbetyg: 1-10

Hugo Lloris –  8 – Han tar de han ska och är chanslös på målet
Tripper – 6 – Har långt kvar innan han är värd en riktig startplats. Problem varje gång en snabb spelare utmanar honom
Davies – 7 – Blir bättre och bättre. Fortfarande lite för stressad offensivt
Verthongen – 7 – Ändå stabilt men målet är skrämmande dåligt
Alderweireld  – 7- Samma som ovanstående
Mason – 7-  Så skönt att se honom vara tillbaka på plan. Ingen bolltrollare men vilket hjärta
Dier – 8 – Växer mer och mer för varje gång jag ser honom. Nya Matic?
Dele Alli  – 6 – Är mycket bättre defensivt när han får vinna boll. Försvinner nu när han spelar offensivt
Lamela – 7 – Känns som han börjar komma igång och få lite självförtroende. En liten bit kvar!
Eriksen – 7 – Behövs. Märks så tydligt när han försvinner. Lugnet själv med boll!
Kane – 7 – Bli i boxen så gör du mål!!

Avbytare:
Dembele vill man ge en 10 i betyg för de avslutet men de får bli en 7a. Svår period att komma in i men tar jobbet.
Min Son kommer in rätt galet. Fick inte riktigt rätt på fötterna. Men viljan fanns där!
Onomah sprang och spran men kom aldrig fram kändes de som. Men visade prov på ett par fina djupledslöpningar. Tror på honom och det verkar Pochettino också göra!

Noteringar
Kane måste var i boxen, ingen annanstans när vi har bollen
Eriksen ska ha bollen centralt och ofta
Trippier kan inte möta spelare som är snabba
Dembele är mannen med stor M för mig just nu

Av: Christopher Hansson Jacobsson

2 comments

  1. Taskigt att jämföra Dier med Matic, Eric e ju så mycket bättre 🙂
    I övrigt väl skrivet.
    En härligt oförtjänt seger med snygga mål

    • UmeJacobsson

      Haha ja just nu är han hästlängder bättre. Men jag menar som Matic var förra året. Eller de kanske jag inte skrev. Var iaf så jag menade. Och det lät bra i mitt huvud! 😀
      Håller med dig! Dembeles är världsklass!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.