Inför: Tottenham – Anderlecht

Ja, vi vet ju alla hur det gick sist gång de här båda lagen möttes. Inför den matchen var det snack om svunna tider, 1984, cupvinst och magi på White Hart Lane. Men efter mötet på Constant Vanden Stock Stadion tror jag att vi alla har kommit ner på jorden lite och insett att vårat nuvarande lag inte är byggt med en trupp av spelare som Graham Roberts eller Steve Archibald. Även om vi har ett mycket lovande och begåvat lag finns det inga tvivel om att vi fortfarande behöver tid och tålamod, vilket blev väldigt tydligt i Belgien. Inte minst alla supportrar, som kändes väldigt bekväma inför matchen och förutspådde en seger. Tji fick vi! Det är ju visserligen inte helt okänt för en Tottenhamsupporter, att få sig ett slag på näsan då och då när vi kommit in i ett flow och man börjar bli komfortabel.

Men nu är det en ny match och vi glömmer allt det som varit. Varje ny match är som en tom målarduk med nya förutsättningar som dikterar villkoren inför vad som komma skall. Den här gången spelar vi på hemmaplan, där vi är obesegrade i våra sex senaste hemmamatcher i Europa League, med fyra vinster och två oavgjorda matcher. Anderlecht tillkommer med statistik till vår fördel här, då de inte har vunnit på bortaplan i sina 12 senaste Europa League matcher, alltså (bortränat kval) inte sedan december 2007, med sex förluster och sex oavgjorda matcher. I grupp J ser det väldigt spännande ut, då Tottenham för tillfället ligger trea, men på samma poäng som tvåan Anderlecht. Monaco på förstaplatsen har bara en poäng mer och Qarabag på sista placering ligger bara en poäng efter. Det är en tight grupp med andra ord och inför de sista tre matcherna räknas varenda poäng!

Tottenham har ju, som vi alla är väldigt medvetna om, spelat bra i ligan hittills den här säsongen, med bara en förlust (öppningsmatchen mot Manchester United) och nu senast besegrade vi Aston Villa med 3-1. Kanske inte alltid jättevacker fotboll, men jobbet blev gjort! Kane är ju ”tillbaka” men har ännu inte gjort säsongens första Europa League mål, mycket på grund av att han fått vila i dessa matcher. Anderlecht gör också bra ifrån sig i den belgiska ligan och ligger tvåa, 1 poäng bakom Genk, efter att ha gått obesegrade i imponerande 11 matcher. Även målässigt ligger de bra till, de har lyckats med att göra 10 mål på sina 4 senaste matcher.

Nu kommer vi till den svåraste biten – truppen. Vilka kommer spela? Hur prioriterar Pochettino? Med den här tuffa veckan, 3 matcher på 7 dagar, så kan man ju föreställa sig att han har låtit denna tankegång ta upp en del av hans tid. Med North London Derby på söndag så får vi verkligen hoppas att han gör rätt val. Rätt i det att han hittar en bra balans mellan att låta ”stjärnorna” (det låter så dumt i en Tottenham trupp) vila för att vara i form tills söndagen men ändå ser till att vinna matchen imorgon, som är oerhört viktig för eventuellt framtida Europa spel. Andros Townsend vet vi är ju redan borträknad, efter bråket med konditionstränaren. Harry Kane kommer förmodligen starta på bänken, då hans pigga ben kommer behövas på Emirates på söndag. Heung-Min Son kan däremot dyka upp i startelvan. Sydkoreas tränare ska nämligen ha gått ut och sagt att spelaren ”är tillbaka till full styrka med sin klubb”, vilket ju är väldigt goda nyheter. Men Chadli, Fazio och Bentaleb är alla fortfarande borta på grund av skador. Även Clinton och Rose sägs vara osäkra.

För Anderlechts del är det inte lika illa på skadefronten. Mahmoud Hassan är borta på grund av en axelskada och Ivan Obradovic har ett knäproblem som sägs kunna hålla honom borta tills nästa år. Annars ser det ut som att det blir Okaka och Imoh Ezekiel som bildar anfallspar på topp medans Kara Mbodj och Olivier Deschacht håller ställningarna i defensiven.

En möjlig startelva för Tottenhams del:
Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Alli, Dier; Lamela, Dembele, Eriksen; Son

Ja, vi vet ju alla hur det går när man är lite för positiv, så jag försöker att tona ner det lite. Dock känns det som att laget också vet med sig att de gick in i Brussel lite för självsäkra och kommer skärpa till sig inför detta returmöte. Med det i bakhuvudet samt vår fina form det senaste så tippar jag ändå att det blir Tottenham som går segrande ur mötet, med en 2-0 vinst och återigen topp av grupp J. Oj vad det blev positivt här nu i alla fall. Men man kan ju inte rå för det när det är de liljevita det handlar om. Hoppet sägs ju vara det sista som överger människan och det är något som jag verkligen sett bevis på hos Tottenhamsupportrarna.

Matchen spelas imorgon, torsdag den 5/11 klockan 21:05 och för oss som inte kan infinna oss på White Hart Lane ses matchen bäst på Eurosport 2 i Sverige eller BT Sport i England.

// Emma Tobiasson

2 comments

  1. Rob Falconetti

    Mycket fin inför rapport, längtar!!

  2. Härlig läsning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.