Inför: Tottenham Hotspur vs Aston Villa

I Birmingham 1874 satte sig ett gäng gubbar med varsin whisky och funderade hur dom kunde få staden mer levande. Resultatet blev Aston Villa FC. Så vill jag i alla fall tro att det gick till, förmodligen var det inte alls så. Att klubben är klassisk inom engelsk fotboll kan däremot ingen säga emot då dom varit med från start. William McGregor, en av AFC representater under klubbens tidiga år var även en utav grundarna till ”The Football League”, numera Barclays Premier League som dom även vunnit hela 7 gånger.  Lika klassisk är Arenan, Villa Park som dom spelat på sedan 1897 och än gör idag. Det Tottenham kommer möta på måndag är en riktigt klassiker.
Utöver AFC och dess 1 016 800 invånare är även Birmingham  hjärtat för englands kanalsystem och var den absolut största industristaden. Enorm inport och export resulterade i kanalsystem som idag är sammanlagt längre än Venedigs alla kanaler. Black Sabbath, Electric Light Orchestra och Judas Priest är bara några få större musikband som startat sin karriär i just Birmingham.

Måndagsresan för killarna i AFC kommer gå i sydostlig riktigt mot huvudstaden. Inne på White Hart Lane kommer dom att ställas mot ett Tottenham som kommer från 3 oavgjorde matcher en förlust i Europa League men senast en 5-1 vinst mot Bournemouth. Aston Villa kommer ifrån 5 raka förluster under Tim Sherwoods ledning. Inte helt oväntat så fick Tim även från detta tränaruppdrag avgå och än en gång möter Spurs ett lag som kommer med en helt ny tränare i form av Kevin MacDonald som senast kommer ifrån Swindon Town. En vanlig effekt på det här är att laget faktiskt presterar ett steg bättre än vanligt då det är en nystart för dem flesta spelare att kunna visa sig värdiga en plats i startelvan.

Kollar man på tabellen, statistik och jämför de båda lagen så ser man stora skillnader. Det första du lägger märke till är de olika lagens form. AFC, 20:e placering med 10 spelade, 1 vinst, 1 oavgjord och 8 förluster. Kanske inte så märkligt att en ny tränare anställdes. Kikar man istället på Tottenhams form ser vi 4 vinster, 5 oavgjorda och 1 förlust. Betydligt bättre men samtidigt något frustrerande att se så många kryssmatcher ur en Tottenham supporters perspektiv.

BESTPIX-Aston-Villa-v-Tottenham-Hotspur-Capital-One-Cup-Third-Round

Att möta ett lag som är tabellsämst för tillfället på hemmaplan ska endast vara vinst och jag tror ingen ifrån klubben förväntar sig något annat, varken supportar, ledarstab eller spelare. Men matchen ska spelas och jobbet måste göras. Vilket oroar mig med tanke på detta unga lag. Finns mentalitet? Men vad vore uppladdning inför en match utan ånget, oro och misär? Ja, inte vore den i Tottenhams kännetecken.

Ryan Mason gjorde en smärre comeback i senaste matchen men jag tror inte vi får se honom från start. Den startelvan jag vill se, ser i alla fall ut såhär:

Lloris

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose

Dembelé, Dier

Lamela, Eriksen,  Alli

Kane

Son, Bentaleb, Chadli och Pritchard verkar fortfarande vara skadade.

Förväntningar:

Kane fortsätter på samma sätt som senast. Enkelt.

Pochettino låter Dembelé spela på mitten, där han hör hemma och där han får dominera. Ju avigare han ser ut att vara desto bättre.

Eriksen skruvar in ett frisparksmål.

Clinton Njie får göra sitt första mål så vi slipper få en ”Soldado-effekt” igen.

Rose storspelar, som vanligt i mina ögon.

Andros Townsend kommer in från bänken, jag svär lite besviket men han överraskar.

Vertonghen drar byxorna av en motståndare, klassiker.

/Lucas Strömberg

6 comments

  1. Johan Sjöström

    Rose är Spurs som jag ser det. Kanske part i målet då jag såg hans debut mot Arses med volleymålet live på WHL. En hjälte sen dess. Med Davies och Trippier blir vi inte så aggresiva i press-spelet som vi blir med Walker och Rose. Vi behöver ha in två (en av varje) alternativ till Rose och Walker som jag ser det. Kanske att Davies och Trippier kan växa men jag ser inte potentialen i dem just nu.

    Grymt härlig inför, bakgrunden och känslorna. Redaktionen som skriver gör ett förjävla bra jobb och man ser fram mot nya artiklar! COYS / TTID!

  2. Marcus Johansson

    Håller med om att Davis är en medelmåttig spelare, men då får du också en medelmåtta på plan. Som ändå alltid presterar jämnt. Rose är för mig alldeles för ojämn. Han är sjukt bra ena matchen o sämst nästa match. Med detta sagt så väljer jag hellre Davis som startspelare vilken dag som helst.

  3. jag är FÖR Rose. han skapar och vågar. Davies är en medelmåttaspelare, tyvärr. i vissa matcher kanske mer säkert defensiv, men hans oförmåga framåt gör att Spurs får svårare att vinna matcher..

  4. Tycker Rose varit den spelare som utvecklats mest i Spurs. Ett wildcard med en rå talang som vuxit och utvecklats till en stabil och bra spelare.

  5. Jocke Nyström

    Håller med om Rose….han brukar ha ett par baklänges mål på sitt ansvar…å andra sidan vobblar han in några åt rätt håll me!

  6. UmeJacobsson

    Grymt bra skrivet!!
    Däremot så måste jag bara kolla om jag är den enda Tottenhamsupporten som inte klarar av Danny Rose!? Har iofs alltid haft en hackkyckling i alla upplagor så Rose får nog onödigt mycket skit men jag har sååååå svårt för honom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.