Tottenham – Liverpool 0-0

Tiden mellan min inför matchartikel och matchstart så hände det både det ena och det andra. Danny Rose klev ut ur sjukstugan och kunde sättas upp på listan för spelare som var 100% och det blev ju ett bekvämt problem för Pochettino. Däremot så blev det värre för vår motståndarmanager som först fick nyheten att Danny Ings skadade korsbandet och blir borta i 6 månader. Inte nog med det så dök det upp att Daniel Sturridges knä svullnat upp och anfallaren fick negativt besked av läkarna. Så även han blev borta från matchen. Lite synd att båda lagen inte kunde få matcha sina bästa elvor. För då hade nog matchen blivit en helt annan historia. En historia som antagligen hade varit betydligt roligare att titta på. För i ärlighetens namn så var stora delar av matchen värre sömnpiller än något annat.

Liverpool började matchen bäst. Så pass bra så jag faktiskt har svårt att komma ihåg någon sekvens där Tottenham faktiskt hade ett kontrollerat spel in på Liverpools planhalva. I 20 minuter såg det likadant ut och här trodde jag verkligen att vi var helt körda. Att det snart skulle komma ett mål och vi hade inte kunnat skylla på något annat än riktigt dåligt spel. Men som tur var så hade vi ett fungerande mittbackspar som slog bort mycket boll framför fötterna på motståndarna och ett defensivt innermittfält som är riktigt bra idag. Det skulle gå så pass långt så att Belgaren Origi fick nicka en boll i ribban innan Tottenham fick för sig att åtminstone försöka spela boll. Och när man lyckades hitta vägar förbi ett hårt pressande Liverpool till en Christian Eriksen som var på tå så skulle även vi skapa chanser. Eriksens instick till Harry Kane borde ha blivit ett mål. Förra årets Harry Kane hade satt den bollen. Men nu gjorde det inte det och det syns på Mr Kane att bristen på mål börjar bli en stor börda. Det lossnar snart intalar jag mig själv. Och när det gör det så blir vi oerhört farliga!
Clinton Njie hade väl ingen bra dag på jobbet idag med felpassningar hit och dit men sen samtidigt så blev det ett väldigt stressat inhopp för honom då Nacer Chadli fick gå av efter drygt 10 minuter efter en skada som inte alls såg så rolig ut. Vi får hoppas att det inte var något allvarligt.

Först halvlek hade en period på 15 minuter där det faktiskt var underhållande men annars var det inte mycket att hänga i julgranen.

Andra halvlek hade jag hoppats på att Spurs skulle gå ut och fortsätta på den samma sätt som man avslutade första på men icke. Det blev 45 minuters lång väntan på något som aldrig skedde. En oerhörd tråkig tillställning och chanser var det inte många av. Knappt man såg tendenser till att något av lagen ville något stundtals. 0-0 blev slutresultatet och Spurs var laget som var närmast ett vinstmål men ett oavgjort resultat var i ärlighetens namn det mest rättvisa för båda lagen.

Hugo Lloris – 7 – Räddar de han ska och han har inte mycket att göra förutom en riktigt bra utrusning i först halvlek
Danny Rose – 6 – Känns som en Jojo. Vet aldrig var man har honom och överarbetar konstant
Kyle Walker – 6 – Kändes lite valpig idag och var inte riktigt vän med bollen ett par gånger
Jan Verthongen – 7 – Stabil, lugn och visar fina ledaregenskaper
Toby Alderweield – 7 – Sammarbeten med Verhongen är riktigt bra. Vi har något bra på gång här!
Dele Ali – 7 – Blir mer och mer imponerad över den unge engelsmannen. Han visar ständigt upp flera sidor som all-round spelare.
Moussa Dembele – 8 – Belgaren slet, sprang, vann boll och fördelade boll. Agerade som en bra länk mellan de offensiva och defensiva idag
Christian Eriksen – 7 – Gillade vad jag såg i dansken idag. Så fort han fick bollen så hände det något. Men de fasta situationerna var bedrövliga idag