Inför AS Monaco – Tottenham Hotspur

I det självständiga furstendömet Monaco ligger Stade Louis II. En arena som vant sig med att hysa stora europeiska lag i Supercupen. Hemmalaget, bespottade av många fransmän på grund av sina skattemässiga privilegier, har sedan finalförlusten i Champions League 2004 inte smakat på europeisk framgång.

För spursfanet är Monaco ett sånt lag som dyker upp titt som tätt. Inte på grund av våra sportsliga duster med klubben, utan mestadels på grund av det klassiska spelare som representerat båda klubbarna:

  • Glenn Hoddle: Tillsammans med George Weah bildade Hoddle 1988 en framgångsrik pakt när Monaco säkrade Ligue 1 titeln. Hoddle lämnade Tottenham för spel i Monaco och succén blev ett faktum då han också röstades fram som Bästa Utländska Spelare i ligan. Managern som köpte honom till Monaco? Arséne Wenger…
  • Jürgen Klinsmann: Efter EM 1992 lämnade Klinsmann Inter Milan för att spela för Monaco. Det blev 29 mål på 65 framträdanden och när laget säsongen 93-94 slutade på nionde plats tröttnade Klinsmann på attityden i klubben och lämnade för en klubb i norra London…
  • Emmanuel Adebayor: På bänken i Champions League-finalen 2004 satt en ung Adebayor. 18 mål på 78 matcher för Monaco gjorde att en rödvit klubb i London fick upp ögonen för honom… The rest is history
  • Dimitar Berbatov: Med nummer 10 på ryggen signade Berbatov för Monaco 2014 tänkt som en ersättare för Falcao. Mest noterbart är hans mål i bortamatchen mot Arsenal i Champions League…

Med Swansea borta på söndag lär Pochettino förlita sig på ungefär samma elva som hemmasegern mot Qarabag tror jag. En bra chans för Townsend, Carroll och Rose att krypa närmare Premier League-startelvan?
Monaco bör ses som vår tuffaste nöt att knäcka i Europa League slutspelet. Trots att starten i Ligue 1 i år har varit lite knagglig (3V, 3O, 2F) så är spelarmaterialet rätt så imponerande. Man har problem med försvaret i inledningen av den här säsongen, (11 insläppta senaste 5), men framåt har man ett par spelare att se upp med. Lacina Traoré och Stephan El Shaarawy är två spelare som båda kan ställa till det framåt om de startar. Bernardo Silva som var en av u21:s bästa spelare, är också ett utropstecken.

Kan Tottenham hålla uppe sin form, och starka försvarslinje? Hur orkar Alli och Dier med matchningarna? Vem startar på topp nu när Kane spräckt sin nolla? Kan vi få se Clinton N’jie från start?

Tottenham Hotspur – truppnyheter

  • Heung-Min Son ådrog sig en fotskada i mötet mot Manchester City (4-1 Glory, glory) och kommer inte medverka. Oklart när han är tillbaka.
  • Bentaleb, Pritchard, Dembélé och Mason har inte rest med truppen pga skador.
  • Wimmer och Rose lär delta.

Trolig startelva:
Lloris, Trippier, Wimmer, Fazio, Rose, Dier, Alli, Townsend, Carroll, Chadli, Kane.

AS Monaco – truppnyheter

  • Gamle Spurs-prospektet Joao Moutinho är tveksam. Almamy Touré och Hélder Costa borta.

Trolig startelva:
Subasic, Carvalho, Wallace, Raggi, Coentrao, Moutinho, Toulalan, Silva, Lemar, Dirar, El Shaarawy.

Skrivet av Robin Dronsfield

 

7 comments

  1. är det någon mer svenne än thss styrelsens thomas som är på plats i monaco ikväll?

  2. Carvalho och Moutinho – gamla rävar. El Shaarawy – farlig. Visst har Coentrao och Mouthinho ryktats till oss i flera år va? Gamla Porto-spelare?

  3. Kanal 9 visar matchen.

  4. Lloris
    Trippier Toby Wimmer rose
    Carrol Dier
    Townsend eriksen njie
    Kane
    Byt ut dier och kane i halvtid mot alli och chadli.
    Då får en del spelare vila samtidigt som det är en rätt stark elva

  5. Fazio, får han chansen trots en otroligt stel insats mot Arsenal i Ligacupen? Måste nästa spela för att vila upp Belgian Blue-paret Vertonghen och Alderweireld.

  6. Hoppas innerligt att Carroll tar chanserna han får i Europa League, tycker han varit väldigt tveksam under säsongen som varit och nästan varit lite av en besvikelse när man jämför honom med utvecklingen hos andra yngre spelare. Dele Allis framgång borde ju någonstans smitta av sig på Carroll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.