Spurs-Palace 1-0

Solen sken över White Hart Lane. Det var dags för säsongens första London-derby. En match med blandade känslor inför, slutade med att vi fick en ny spelare som sköt sig in i våra hjärtan när Heung Min-Son bröt dödläget i matchen och stänkte in 1-0 mellan benen på McCarthy i den 68;e matchminuten och de första 3 pinnarna på White Hart Lane för säsongen är äntligen ordnade.

Det var ett piggt Tottenham som kom till spel. Pochettino valde att ge Lamela chansen från start efter målet mot Qarabag i torsdags, Eriksen infann sig på bänken och Heung Min-Son var med från start även han – och det skulle visa vara ett kanon drag av Poch. Tottenham dominerade Bollinnehavet från start och skapade ett gäng halvchanser, men det var Palace som i den första halvleken ändå skulle få det bästa läget när Cabaye prickade stolpen i slutet av halvleken. Tottenham skapade chanser innan det genom Lamela, Kane och Son men det var inget som Palace inte klarade av. Son slet något oerhört, Försvaret spelade stabilt, Dier visade klass igen och Lamela var inte riktigt vän med bollen i avslutningslägena. Ingen skräll så här långt. 0-0 i paus och känslan av ännu en ”Everton match” växte starkare. Men i den andra halvleken forsatte Tottenham göra det svårt för Pardew och Palace trots även i denna halvlek prickar Palace stolpen igen efter en världsklass-räddning av Lloris. Trots detta var Tottenham det förande laget.

Heung Min-Son hade hittat ny energi och var väldigt spelsugen. Han visade prov på teknik och snabbhet när han gång på gång skapade problem framför Palace straffområde men Hangeland stod i vägen och räddade Palace ofta. I den 68;e minuten skulle det lossna dock, efter att Spurs försökt och försökt vinner Lamela bollen på egen planhalva och spelar till den nyss inbytte Eriksen som når Son med en passning där vi får se någon slags ”Lennon speed” från den unge Koreanen fram till straffområdet. Hårt skott med vänstern (”fel” fot!), mellan benen på McCarthy – 1-o Tottenham.  Målet skulle betyda 3 poäng för Spurs. Tottenham håller ut när Palace skapar chanser som aldrig kommer till på allvar.

Tankarna från försäsongen når en igen efter matchen. Jag minns hur man tänkte om Dier som mittfältare och Lamelas vara eller inte vara. Han spelar upp sig rejält i den andra halvleken. Kanske har han prickat rätt här Poch? Dier spelar fantastiskt ännu en gång, Lamela visar att han har det i sig där någonstans och Son – vilken spelare. Försvaret, nu med 3 hållna nollor i rad visar klass. Dele Alli påminner mig om en yngre Lampard med den spelstilen och potentialen hos den unge mittfältaren visar gör mig nästan upphetsad. Det kan kanske bli något av detta lag trots allt.

Spelarbetyg

Lloris. 8 – Klassräddningar, räddar oss igen.

Walker. 6 – bra match från Walker. något snurrig ett par gånger mot Bolasie.

Vertonghen. 7 – Stabil

Alderweireld. 7 – Funkar bra med sin landsman i backlinjen

Davies. 7 – Tog bort Zaha fullständigt i första halvlek. bra match rakt igenom

Alli. 7 – Märks att han är ung, gör en del misstag men oj vad bra den här killen kan bli.

Dier. 8 – Kanoninsats igen. äger mittfältet

Chadli. 5 – Kom inte in i matchen som han ville

Lamela. 7 – Bästa matchen i Spurs? stark andra halvlek

Son. 8 – Matchens lirare. vilken spelare vi köpt.

Kane. 6 – kämpade och slet men det vill sig inte riktigt än.

Inhoppare:

Eriksen. 6 – spelade bara drygt 25 min men visade hur viktig han är

Carroll och N’jie spelade för kort tid för att bedömas

Arsenal next. Coys!

Av: Andreas Bergström

One comment

1. En härlig seger.Sonnyboy verkar vara en kanonvärvning men för mig Lamela faktiskt man of the match. Han visade verkligen att han är en oslipad diamant trots en del felpass och en del onödigt orsakade frisparkar. Men han kämpade, dribblade och jobbade så som jag absolut aldrig sett i liljevitt tidigare!