Inför: Spurs-Crystal Palace

12033129_1187305907960489_4473145314807959879_n

Tottenham tar imorgon mot Crystal Palace på White Hart Lane. Ett Palace som är i en lurig form med seger borta mot Chelsea i slutet av augusti, för att sedan åka på en snöplig förlust hemma mot Man City i slutminuterna förra veckan. Kan Tottenham utnyttja sitt tillfälliga momentum? Tung seger mot Sunderland förra veckan och seger även i Europa League mot Qarabag. Gör det oss till favoriter? Tveksamt. Här är några tankar inför matchen.

 

Palace placerar sig på 6:e plats inför den 6:e omgången, 3 poäng före Tottenham på 12:e plats. Man har startat säsongen bra, med seger borta mot Norwich i första omgången, har man även lyckats ta tre pinnar på Stamford Bridge vilket ger dom ett 100% läge på bortaplan så här långt. Alltså ett mycket starkt bortalag mot ett Tottenham utan seger på White Hart Lane denna Premier League säsong efter 2-2 mot Stoke och 0-0 mot Everton.

Pardews mannar sitter på ett liknande skadeläge som Totttenham. Högerbacken Joel Ward kommer att missa matchen, precis som långtidsskadade ex Goonern Marouane Chamakh. Damien Delaney kommer att få göra sent test på söndagen men både Connor Wickham och Mile Jedinak förväntats vara tillbaka. Tottenham har Nabil Bentaleb borta annars är det fyra tveksamma som kan komma att vara inblandade. Christian Eriksen, Ryan Mason, Moussa Dembele och Eric Dier kommer alla att göra sena tester under söndagen.

Pochettino får som vanligt det väldigt tufft att välja startspelare bland alla vi har.Lloris kommer att stå i mål. Eric Dier (om han är frisk) är given efter insatsen förra helgen. Dele Alli har varit kanon alla matcher han spelat så här långt och jag blir väldigt förvånad om han inte startar. Backlinjen känns lättast för tillfället att välja på då varken Rose eller Trippier imponerade särskilt stort i matchen mot Qarabag. Walker, Alderweireld, Verthongen vågar jag sätta en slant på att de startar. Ben Davies har vaknat från de döda efter att ha spenderat största delen av förra säsongen på bänken, är han nu tillbaka i den form han hade i Swansea och har varit oerhört stabil. Kan vi få ett offensivt mittfält med Son, Eriksen och Chadli kanske? Clinton N’jie placerar sig förmodligen på bänken efter att fått sin första erfarenhet av att spela på The Lane i torsdags. Kane, trots att han inte gjort mål än, givetvis ohotad på anfallspositionen.

Jag vill se Kane i boxen, låta bollen rulla mellan Alli-Eriksen-Son. Våga spela aggressivt från start och inte tillåta Zaha och Bolasie uttnyttja våra kanter. Tottenham bör komma oerhört taggade efter första Premier League segern förra helgen och vill nog göra allt för att ta sin första tre-poängare hemma för att få igång säsongen på allvar

Varför är jag så väldigt orolig för? Palace hemma ska vara 3 poäng och inget annat. Tyvärr funkar inte fotboll så. I dagens läge kommer vi upp mot ett lag i samma nivå som oss. Ett lag som egentligen är en klass sämre men med självförtroende och frisk trupp kan slå vilket lag i Premier league. Det är det som gör denna ligan så intressent, det är det som gör fotboll så intressant. Det är därför det kallas, som vi ofta får höra – The beautiful game.

Jag tror det bli en väldigt tight historia detta. Kane stänker dit den i minut 90+1. Vi får en till match där vi inte riktigt går nöjda ur striden men vi försöker hitta de positiva bitarna. Är jag för negativ? nja.. Vi vinner 2-1, vi vinner the beautiful game det enda sätter vi känner till – The Tottenham way. Är inte det tillräckligt positivt får det duga ändå.

 

Andreas Bergström

 

4 comments

  1. jag instämmer med SKY SPORTS i deras ratings. MOTM: Son utan tvekan. Lloris oxå outstandning.
    Tottenham: Lloris (7), Walker (6), Alderweireld (6), Vertonghen (6), Davies (6); Alli (6), Dier (6); Lamela (6), Son (8), Chadli (6); Kane (6)
    Subs: Carroll (5), Njie (5), Eriksen (6)

  2. Kane MÅSTE kliva fram idag om vi ska vinna, tror jag…

  3. Palace är i mkt bra slag. Blir toktajt!!!!

  4. Tror också på en vinst idag om än en tajt sådan. Ska bli kul att se Eriksen igen om han är klar att starta! Tror även på Son och en Lamela som jag väntar på att ska ta det där sista steget… Han vill så mycket och kanske är det därför han aldrig får ut hela sin potential? COYS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.