Inför Tottenham – Qarabag FK

We’re all going on a European tour…

Mauricio Pochettino, presskonferens, 16 september 2015:

”Det kan bli en mix av spelare från dem som spelat hittills i Premier League och dem som inte spelat. Vi har sex matcher nu på två och en halv vecka, och det är viktigt att fördela minuterna på plan samtidigt som vi ställer upp med ett starkt lag.

Jag är imponerad av vad jag sett av Qarabag hittills. Celtic lyckades slå dem med knappa 1-0 över två matcher i Champions League-kvalet. De försöker bygga sitt spel från backlinjen och är ett dynamiskt lag som gärna håller bollen på gräset”

När lottningen för Europa League gjordes var det första gången jag hörde talas om Qarabag FK från Azerbaijanska högstaligan, rankad som den 28:e bästa i världen. Förra året gjorde Qarabag sitt första gruppspelsframträdande i Europa någonsin. Man hamnade trea i sin Europa League-grupp och överraskade nog många, särskilt eftersom man slog finalisterna Dnipro borta, kryssade båda mot St Etienne och fick 0-0 hemma mot Inter Milan. Jag har ohyggligt svårt att förhålla mig till om detta är en walk in the park á la Asteras Tripolis, eller en mardrömsmotståndare som Young Boys.

Det här är första gången Qarabag FK möter engelsk motstånd i en europeisk liga, och räkna med att de kommer vara laddade till tänderna. Jag tänker att det för Spurs lär bli en introducering för en rad spelare som ännu ej spelat, och samtidigt en chans för vissa att visa sitt värde. Lamela, N’Jie och Pritchard är för mig en trolig anfallstrio bakom Kane. De behöver alla bevisa sig, fast av lite olika skäl. Kane bör starta, då Qarabag – med all respekt – är ett bra motstånd att spräcka den mycket viktiga mentala nollan. För N’Jie kan det bli en introduktion till hur fantastiskt det är att spela under the floodlights på White Hart Lane. För Pritchard och Lamela handlar det om att visa sig vara startelvamaterial i kommande matcher. Lamela var direkt i sitt spel när han kom in senast och jag tror han är bäst i en 10:an-roll bakom Kane.

Trippier? Wimmer? Carroll? Fazio? Ja, om Pochettino ser detta som en bra match för dem att introducera sig för säsongen. Onomah och Winks från akademien har varit och nosat på Premier League-spel från bänken och kan mycket väl deltaga. Vorm kan användas för att få upp sin form (rim ej avsiktligt)

 

Mot slutet av förra säsongen fick Spurs betala priset för den näst intill obefintliga rotationen i spelartruppen. Vi såg trötta ut. I år är det inte lika mycket matcher, då vi kvalat in till Europa League direkt, men jag hoppas att givna spelare (Vertonghen, Walker, Dier) får vila. Å andra sidan är de närmsta fyra matcherna för Spurs (Qarabag, Palace, Arsenal, City) på White Hart Lane. Det kan vara lockande för Pochettino att se dessa matcher som en chans att på världens-vackraste-hemmaplan med världens-bästa-supportrar som stöd svetsa samman en startelva. Väljer han därför att mönstra en stark uppställning kommer jag utgå ifrån att det är motivet.

Kommer ej delta: Eriksen, Dembélé, Bentaleb och Mason (skador)

//Skrivet av Robin Dronsfield

Matchen startar 21:05 och tv-sänds på Eurosport 2. Sändningarna startar redan 18:30 med Simon Bank, Karin Frick och Johan Mjällby i tv-studion. Skaffa Eurosport-abonnemang 69kr/mån (utan bindning): http://www.eurosportplayer.se/

6 comments

  1. Ska bli intressant å se vad man kan leverera i Europaspelet. Bara man inte underskattar motståndarna skall det gå bra.

  2. Vi skall lufta spelare som Wimmer Trippier Caroll annars när skall dom överhuvudtaget få chansen och mot grannarna i veckan misstänker jag att det blir nära på a laget.

  3. Peter Ström

    Jag tror på en ganska namnkunnig startelva. Skillnader från senaste matchens startelva tex. Vorm, Lamela, Townsend, Fazio

    • i en idealisk värld ställer vi en reservelva på planen och vinner ändå. men fotboll fungerar sällan så. om vi ska vinna EL-bucklan, eller åtminstone ta oss till semi eller final så måste vi fielda namnkunnigt lag. jag tror oxå att ca hälften av startelvan är ordinarie. men vore kul om Clinton, Son, Pritchard, Trippier mfl får spela

  4. Vi kanske får se en riktig Redknapp-elva som han brukade göra i Europa League? En rutinerad spelare, en bänkspelare och resten juniorer? 😀

  5. Lufta fjunisarna…motivation slår klass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.