Son Heung-Min får inte köpa en röd bil

Våran nya sydkoreanska värvning, Son Heung-Min, har fått en, kan man tycka, ganska märklig tillsägelse. Han har blivit tillsagd av Tottenhams klubbledning att han inte får köpa några röda bilar. Detta gäller alltså under hela hans kontrakttid, som för tillfället är på fem år. Anledningen? För att det är Arsenals färger.

”Tottenhams klubbledning har redan sagt till mig att jag inte ens kan köpa en röd bil,” berättar han för den koreanska tidningen JoongAng Ilbo.

”Jag ser fram emot att spela mot Arsenal. Vilken match jag än spelar vill jag göra mål. Eftersom jag är en striker så talar mitt målprotokoll för mig.”

Detta låter ju extremt lovande, med tanke på att vi spelar vårat första North London Derby senare denna månad, den 23 september närmare bestämt, i ligacupen.

Son Heung-Min kom till Tottenham från Bayer Leverkusen denna sommar, för en summa av ungefär £22m – vilket gör honom till den dyraste asiatiska spelaren i historien – och som det ser ut kan han komma att göra sin debut i morgondagens match mot Sunderland. Han kommer att bära tröjnummer 7 efter att Aaron Lennons flytt till Everton gjorde det ledigt. Pochettino ska ha haft sina ögon på sydkoreanen under flera år och ska också ha försökt värva honom till Southampton tidigare. Son Heung-Min säger själv:

“Tottenham spelar aggressiv fotboll, vilket jag gillar väldigt mycket och jag gillar att pressa motståndare från fronten. Jag tror att jag kan vara en bättre spelare om jag tränar under Pochettino”

Det verkar alltså som att detta är en kärlekshistoria med ömsesidig investering. Alltid ett bra tecken! Jag är oerhört nyfiken på att se vad denne man kan komma att göra för oss.

/Emma Tobiasson

One comment

  1. Ska bli kul att se Son lira!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.