Eric Dier förlänger

Vår 21 årige försvarare/mittfältare har skrivit under ett nytt kontrakt för de liljevita som löper till 2020. Han kom till oss från Sporting Lissabon i juli 2014 och inledde sin säsong fantastiskt, med ett mål i sin Premier League debut mot West Ham. Under hela förra säsongen spelade han 36 matcher varav 28 i ligan och varvade en mittbacksroll med högerbackspositionen. Denna säsong har han inlett de fyra första matcherna på en mer defensiv mittfältarroll. Eric själv uttalar sig för tottenhamhotspur.com om kontraktet och klubben:

“Om du ser på träningscentret, den unga truppen, den nya arenan som kommer – klubben är på ett bra ställe och så länge vi håller ihop ser allting väldigt spännande ut.”

”Det finns en bra kärna av unga spelare här och till och med spelare som Christian, Erik, Kyle och Danny är fortfarande väldigt unga. Vi har ett ungt lag, en kärna av unga engelska spelare och unga spelare överlag och det finns en fantastisk framtid för klubben.”

Vidare erkänner han att hans 36 matcher förra året var över hans förväntan:

”Jag tror på mig själv och mina kvalitéer men jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig och jag trodde inte att jag skulle spela så många matcher” reflekterar han.

”Jag sade då att jag skulle göra mitt bästa och se vart det tog mg, och det har tagit mig hit. Jag var verkligen glad över min första säsong här men det finns fortfarande mycket jobb att göra, jag måste fortsätta förbättra mig och jag ska fortsätta ge mitt bästa.”

Om kontraktet:
”Jag älskade varje minut av min första säsong och att nu ha skrivit under ett nytt kontrakt på fem år till, jag är glad och ser fram emot framtiden.”

Personligen hoppas jag att vår unge engelsman fortsätter med denna positiva energi och börjar visa oss lite mer av vad han har att ge. Förhoppningsvis vet Pochettino vad han gör med sin laguppställning och att det börjar ge lite resultat. Jag är spänd på att se vad det kommer bli av honom!

/ Emma Tobiasson

One comment

  1. Hoppas och tror att Eric Dier kan bli en av våra ryggradsspelare många år framöver. COYS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.