Inför Tottenham – Stoke

At last är säsongen igång igen. Äntligen kan man krypa upp under den där stenen man legat under i ett par månader nu och titta på riktig fotboll. Visst, Vi har haft Dam VM och U21 EM. Vi har haft träningsmatcher och vi har t.om kunnat titta på repriser från förra säsongens matcher men i ärlighetens namn så är det inget som når upp till en ny färsk säsong av Premier League.

Första matchen mot Manchester United var en typisk premiärmatch där de kunde sluta precis hur som helst. Och man ska inte väga in allt för mycket i en 0-1 förlust mot ett lag som kommer slåss tillsammans med ”oss” i toppen. Början och slutet tillhörde Spurs medan mitten tillhörde United. Så kan vi väl lägga upp de och så låter vi det ligga där.

Nu är det en ny match mot Stoke. Nya Stoke får vi väl lov att säga. Med hela 8 nya spelare inför denna säsong och förra säsongen var inte sämre den heller då man signade 5st nya.
Jag är själv en av de personer som verkligen avskytt att kolla på matcher med Stoke då de enbart handlat om att parkera bussen och hoppas på att få någon kontring som i sin tur resulterar i antingen mål eller en fast situation. Och just fasta situationer är ju något som Stoke alltid satsat helhjärtat på. Allt från inkast till frisparkar på egen planhalva så har man lyft in bollen i straffområdet för att kriga sig till en målchans.
Men redan förra året såg vi en förändring gällande just Stokes spel. En hel hög med nya spelare med förflutet från b.la La liga gjorde att Stoke började försöka rulla boll och använda fart i sitt spel. Alla kommer väl ihåg den sista matchen för säsongen där man körde över Liverpool med 6-1.
Inte nog med det så lyckades vi med konststycket att förlora båda matcherna mot Stoke förra året. ( 1-2, 3-0 )
Så nu är de dags för revansch!

Och det ser ljust ut för Tottenham Hotspurs nu kan jag tycka. Vi har mer eller mindre samma startelva som vi hade förra året där vi toppat upp med b.la Toby Alderweield som kanske den mest meriterande spelaren. Vi har även blivit av med lite dött kött i lönelistan som Paulinho, Capoue och Stambouli mfl som inte alls levererade på samma nivå som vi hoppats på.
Inte nog med det så kunde vi återigen sätta omgångens yngsta lag på banan med en medelålder på bara 25år. Framtiden ser ljus ut och det gäller att blicka framåt.

Nytt på skadefronten är att Hugo Lloris verkar vara fit for fight och kommer förhoppningsvis vakta stolparna i helgens möte. Inte för att Vorm gjort bort sig i någon större utsträckning (om man bortser från Bales långskott), men Lloris är ett bättre, tryggare och mer rutinerat kort.
I backlinjen är det bara Danny Rose som är osäker, annars kommer den garanterat se ut som nu senast mot Manchester United. Walker, Toby, Verthongen, Davies
På mittfältet så hoppas i alla fall jag att Erik Dier inte startar som defensiv så jag anser att han är alldeles för trög med bollen och i den positionen måste vi ha kvalité och fart. Någon som vågar driva igång spelet. Speciellt nu när vi möter, ett på papper, sämre lag.
Hade jag fått gissa som jag nu får så blir min chansning att Mason och Bentaleb får chansen med den offensiva trion Chadli, Eriksen, Lamela framför sig.
Behöver vi ens diskutera om vem som kommer hamna längst fram? Harry Kane, The one and only känns som de självklara alternativet före Soldado och Adebayour som ryktas lämna inom kort.

Kane

Chadli Eriksen Lamela

Bentaleb Mason

Davies Vertonghen Alderweireld Walker

Lloris

Slutresultatet blir 2-0 och Harry Kane gör ett medan Eriksen sätter det andra.

MATCHEN VISAS PÅ VIASAT SPORT OCH VIAPLAY.SE

Av: Christopher Hansson Jacobsson

9 comments

  1. : Lloris (c), Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Dier, Mason; Chadli, Dembele, Eriksen; Kane

  2. MATCHEN VISAS PÅ VIASAT SPORT OCH VIAPLAY.SE

  3. blir väl att köra Viaplay för min del…

  4. Stefan Bäckman

    Var ser vi matchen då? Riktigt sugen redan. Jag kollar gärna med någon i Malmö

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.