MLS All-Stars v Tottenham, 2-1

Det som har beskrivits som en folkfest i Denver, Colorado, USA, slutade med en något bitter 2-1 förlust mot MLS All-Stars natten mot Torsdag.

Mauricio Pochettino önskade få en bra förberedelse inför den kommande Premier League-premiären mot Manchester United och det fick han, även om resultatet inte var det bästa så blev det en klart godkänd match med många byten som kan förbereda hela truppen för den kommande säsongen.

Tottenham startade första halvlek med följande startelva,

Vorm, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Bentaleb, Dier, Dembele, Eriksen, Chadli, Kane

Avbytare, McGee, Glover, Fazio, Rose, Trippier, Wimmer, Yedlin, Alli, Carroll, Onomah, Winks, Coulthirst.

Skadade spelare som ej medverkade – Ryan Mason, Andros Townsend, Hugo Lloris.

Spelare som ej medverkade på turnén – Roberto Soldado, Emmanuel Adebayor, Vlad Chiriches.

Som ni noterade i startelvan och som även nämndes på sociala medier under gårdagen så både tränade och spelare Eric Dier som defensiv mittfältare. Pochettino valde därmed att flytta upp Dembele mer centralt tillsammans med Eriksen och Chadli i stället för att gömma honom i den defensiva rollen.

Matchen i sig fick en tuff start för Tottenham – Zusi och Dempsey får ett varsitt försök på mål inom loppet av matchens tre första minuter. Zusis försök tar Vorm utan problem och Dempseys försök är utanför mål.

Det går ytterligare 6 minuter därefter och sen är han där direkt – Harry Kane. Dock, räddning av Rimando.

Walker gör därefter två fantastiska löpningar, den ena leder till en hörna som inte förvaltas och den andra löpningen blir även den en hörna som avslutas med ett skott från Bentaleb som går förbi målet.

Därefter blir det struligt – Handboll i Tottenhams egna straffområde. Domaren blåser straff – Vem skall ta straffen? Självklart är det Kaká.

Kaká slår den till vänster – Vorm går till höger. 1-0 till All-Stars.

Tottenham ger dock inte upp – Harry Kane slår till mot jänkarna igen men även denna gång lyckas Rimando hålla bollen utanför. Fantastisk räddning skall tilläggas, otrolig reflex.

All-Stars anfaller likaså och det är Kaká igen – Denna gång studsar dock bollen olämpligt och hamnar precis där den inte får hamna – Vid fötterna av David Villa.

2-0 till All-Stars, en något bitter inledning av första halvlek där en oturlig straff och nu ett skottförsök som blir en indirekt passning till Villa.

Dier har det lite tufft i några omgångar och drar på sig matchens första gula kort.

Strax därefter slår blixten ned i Denver, Colorado. Likt en man som hittar guld i vildmarken, så är framgången bara ett faktum inristat i sten sedan länge.

Harry Kane anfaller nästan själv mot All-Stars backlinje, han flyter nästa fram över planen, försvaret anpassar sig och faller bakåt.

Kane har bollen vid sin vänsterfot hela vägen, när han kommer tillräckligt nära, skiftar han bollen till högerfot, hela USA och resten av världen likaså hinner knappt uppfatta det innan han skjuter.

Från högerfoten till övre vänstra hörnet av mål – Otroligt vackert, otroligt elegant och nästan elektriskt.

Sociala medier var snabba med att hylla målet likaså och väldigt många nämnde att Kanes anfall påminde väldigt mycket om Luis Figos storhetsdagar. Vi kommenterar inte det men, ett otroligt mål.

I slutet av första halvlek får All-Stars ytterligare en chans genom en nick av Dempsey som Vorm säkert plockar ned.

Under första halvlek noterar vi utöver 2-1 i resultat att Vertonghen hade överlägset bäst andel lyckade passningar, 93,5% av hans passningar var lyckade. Otroligt hög siffra.

I andra halvlek sker följande byten,

Eriksen, Walker, Vertonghen samt Bentaleb kliver av – På kliver Alli, Wimmer, Carroll och Trippier.

Andra halvlek inleds något lugnare och det dröjer till den 54:e minuten innan Alderweireld skapar en farlig chans genom att få iväg bollen till Chadli. Chadli skjuter dock strax utanför.

Trippier presenterar sig likaså för Tottenhams fans genom att slå ett fantastiskt inlägg där två Tottenham-spelare är redo men jänkarna lyckas undvika situationen genom att få ut bollen till en hörna.

Chadli återkommer inom kort igen med ett nytt försök – Även det, utanför mål.

Därefter sker nästa byte, Chadli, Alderweireld, Dier, Vorm, Davies och Dembele blir ersatta av McGee, Yedlin, Onomah, Winks och Fazio.

Danny Rose presenterar sig för jänkarna omgående – En perfekt crossboll som tar sig förbi hela jänkarförsvaret men ingen är där för att göra den sista kontakten.

Kane och Carroll skapar ett friläge för Onomah men den räddas av Rimando i All-Stars mål.

Kane byts strax därefter ut mot Coulthirst. Stora applåder för Kane när han lämnar planen.

Jänkarna får ett anfall men Trippier styr av hela enkelt – Trippier kommer därefter fri och slår ytterligare ett vackert inlägg men Rimando styr bort hela situationen trots att Onomah var där i närheten.

Därefter händer det inte allt för mycket och domaren avslutar matchen vid 91:a minuten – Tottenham spelade bra fotboll, likaså All-Stars gör ett bra intryck. Dock är det inte frågan om luften går ur Tottenham lite under sista 10 minuterna.

Pochettino nämner efter matchen att man märkt effekter av att spela fotboll på en sådan höjd som Denver ligger på och det känns inte alls omöjligt. Pochettino är dock nöjd med lagets insatser, framför allt gällande antalet skapade chanser.

Onomah efter matchen beklagar sig också då han kände att han hade två riktigt bra chanser som inte förvaltades.

Trots förlusten måste man ändå säga att detta var en lyckad försäsongsmatch – Pochettino fick använda nästan hela sin trupp och framför allt lyfta fram yngre spelare i form av McGee, Onomah, Winks, Alli, Coulthirst. Samtidigt som Kane visar samma form som alltid nu för tiden.

Sen skall vi även väga in att Rimando gjorde två fantastiska räddningar på obefintligt avstånd från Harry Kane – Denna match kunde ha slutat både 3-1 och 3-2 till Tottenham med lite tur.

Spelarbetyg,

Michel Vorm – 6

Holländaren hade en bra dag men kunde inte göra mycket åt något av målen som All-Stars skapade. Känns dock att Vorm inte kan hota Lloris plats som ordinarie målvakt.

Kyle Walker – 5

Hans offensiva räder är ju fantastiska när de väl sker och hans fart är likaså, otrolig. Men, det känns som det kompenserar för hans defensiva förmåga.

Toby Alderweireld – 5

Fantastiska passningar till och från men hade stora utmaningar med f.d. Tottenham-anfallaren Clint ’Deuce’ Dempsey.

Jan Vertonghen (c) – 5

Kapten och tillsammans med Toby som mittbackspar. Kändes dock inte så stabilt som man hade hoppats. Något tveksam kommunikation när hoten från All-Stars i första halvlek kom tätt. Frågetecken kring hans roll som ledare på planen.

Ben Davies – 5

Likt Walker, inte rädd att rycka framåt offensivt men var inte alls bekväm åt andra hållet när Zusi kom i full fart.

Nabil Bentaleb – 5

Inte riktigt den Bentaleb vi känner igen. Irriterad av Clint Dempsey som störde honom ofta och kändes inte alls för säker på offensiva planhalva.

Eric Dier – 4

Som defensiv mittfältare var det inte lyckat att testa Dier. Låg alldeles för lågt, nästan direkt ovanför backlinjen och kämpade tappert men hade det tufft. Framför allt Kaká gjorde uppgiften svår för Dier.

Nacer Chadli – 6

Härliga offensiva räder och ett antal försök på mål.

Mousa Dembele – 6

Styrde sin del av planen väldigt bra, som alltid – otroligt stark fysiskt.

Christian Eriksen – 6

Gjorde inget riktigt avtryck på matchen och hans inlägg höll inte den där Eriksen-klassen vi är vana vid förutom ett inlägg som hittade Kane direkt.

Harry Kane – 7

Matchens lirare efter sitt drömmål. Är nära att göra både ett och två mål till men All-Stars målvakt stod för två otroliga räddningar.

Avbrytare,

Luke McGee – 5

Fick inte vara med om allt för mycket men några minuter i målet blev det allt.

Kieran Trippier – 6

Blockerade ett riktigt farligt anfall från All-Stars och hade några fantastiska inlägg.

DeAndre Yedlin – 6

Talangen finns där och framför allt farten, något rå ännu men kan absolut bli ett bra alternativ för Pochettino.

Federico Fazio – 5

Gör ett flertal bra insatser defensivt men känns en aning seg i snabba vändningar.

Kevin Wimmer – 6

Hände inte allt för mycket i Wimmers område när han spelade men bra kontroll och vård av bollen.

Danny Rose – 6

Nära att göra den där avgörande intrycket som behövdes dock var ingen där och mötte hans inlägg. Som alltid nu för tiden, stabil och snabb.

Dele Alli – 7

Starkt självförtroende i denna nykomling. Vågade ta sig in och ut i svåra situationer med boll samtidigt som han slog ett flertal imponerande passningar.

Tom Carroll – 7

Nyckeln i det något yngre mittfältet som var på plan i andra halvlek. Bra insats och känns som han absolut kan slåss om en startplats.

Joshua Onomah – 5

Hade två bra lägen att göra mål varav ett var nästan perfekt men tyvärr inget mål – Känns inte direkt redo för en plats i Tottenhams startelva ännu.

Harry Winks – 5

Likt Onomah, en bra insats men behöver mer tid och utveckling innan man kan ens överväga en startplats.

Shaq Coulthirst – 5

Hade egentligen väldigt kort speltid och en chans som flög bra nog över ribban.

Om man skall titta på All-Stars så är det tre självklara spelare som gjorde ett större avtryck i matchen – David Villa, Kaká samt Rimando