Tottenham Hotspur – Manchester City 0-1

Då var de dags för revansch mot Manchester City. Egna talanger och vilja mot oljepengar och inga egna produkter. Vem skuklle ta hem denna match. Speciellt när City precis fått reda på att Chelsea är nya ligasegrare efter en 1-0 vinst mot Crystal Palace. Inget mer att spela för mer än en andraplats i ligan.

Nog av de bästa rent spelmässigt jag sett oss göra på sista tiden. Vi håller bollen inom laget. Rullar runt och spelar fullständigt ut ett Manchester City som inte alls var med från start. Vi skapar ett halvt friläge som Kane försöker fövalta genom att gå på tidigt avslut. Men bollen smiter tätt utanför. Även ett par till halvchanser skapas och det känns som att Spurs är på gång. Det känns som att vi ha en chans här.
Men så efter ca 30minuters spelövertag så visar City varför det är dom som ligger tvåa i ligan och inte vi. En omställning, en passning och ett avslut räckte för att göra målet som senare skulle visa sig vara det enda på hela matchen.
Vi fortsätter faktiskt att vara de spelfördelande laget halvleken ut fast vi släpper in ett mål.

Andra halvlek fortsätter mer eller mindre som den första var. Tottenham som försöker få igång något fungerande anfallsspel. Men Christian Eriksen verkar inte alls vara på hugget idag och blir utbytt mot Soldado redan i den 59de minuten och Pochettino visar ännu en gång att han försöker förändra och försöker få igång något som fungerar. Men det ger ingen riktig förändring. Men vi fortsätter skapa halvchanser och med lite tur i de absolut sista så gör vi både ett och två mål i denna match. Nu blev de ju inte riktigt så och istället så byts Paulinho in och just Paulinho får två riktigt heta chanser i slutet av matchen.
Vi borde däremot gjort mål då Harry Kane sliter sig förbi Kolarov och kommer fri med Hart i Citymålet men istället för att lägga en enkel passning 5m åt sidan till Chadli som har öppet mål så väljer Kane att från stillaståendes försöka dribbla av Hart och det slutade med att Hart någolunda enkelt kunde rädda de skottet.
Även en tredje anfallare blir inbytt i slutet och det är Adebayour som byts in istället för Chadli men inte ens här med tre anfallare så får vi till det. Det ville sig inte riktigt idag!

Nu var ju detta resultat knappast rättvist. Det kan ingen säga. Men det är ju målen som räknas och det finns inget att göra åt saken. Vi måste vara kyligare. Vi måste hitta en bättre roll till en spelskicklig Eriksen då han faller helt bort från vissa matcher och Lamela måste nog börja dyka upp på träningarna för det är inget som stämmer för honom längre. Den Lamela som vi kunde se i Roma som lekte fotboll är som helt försvunnen. En förstatouch som studsar på smalben och ett evigt trampade på bollen gör att vi stannar upp i anfallsspelet många gånger. Nä nu är det bara tre matcher kvar av säsongen och Liverpool drog ifrån igår. Nu har vi Southampton under oss och ska vi ha den där Europaplatsen så är de bara vinster som gäller.

LLORIS: Han gör vad han kan. Kunde ha stått upp lite till på målet då han chansar lite tidigt. Men annars stabil. (7)
====
DIER: Bra överlag. Men får nog överlåta inläggen till någon annan. Men defensvien är han riktigt bra (7)
FAZIO: Nog en av hans absolut bästa matcher i spurströjan. Kunde bli målskytt på hörna men får ingen träff (8)
VERTONGHEN: Stabil men tappar Aguero vid målet. (7)
ROSE: Inte min favorit men gör det bra idag. Tar hand om vänsterkanten på ett riktigt bra sätt idag. (8)
====
BENTALEB: Växer mer och mer. Tror han kan bli riktigt bra. Och det visar han idag. (8)
MASON: Löper oerhört mycket och visar en ofantlig vilja som smittar av sig på hela laget. men något passningsgeni är han inte (7)
ERIKSEN: Faller bort och är inte alls det där kreativa navet vi är ute efter (5)
CHADLI: Tycker han skapar mycket och löper på bra. Men han måste våga mycket mer. (6)
LAMELA: Gör en helt okej första halvlek, men inte mycket mer. Helt osynglig i andra. (5)
====
KANE: Inte en av hans bästa matcher men han sliter och visar verkligen vilja. Hade kunnat få en assist. (6)

====
PAULINHO: Blir inbytt och gör det bra. Hade kunnat göra två. Borde ha gjort ett. (7)
SOLDADO: Tycker synd om karl. Varför finns det inte kvar hos honom längre. Målsinnet och instinkten är helt borta (5)

Men som sagt. Tycker att vi gör en av de bättre matcherna på länge idag. Fast vi inte gör mål!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.