Inför Spurs v Manchester City

Nu närmar vi oss de absoluta slutet och detta kan väl räknas som den absolut svåraste av de sista matcherna. Manchester City på hemmaplan.

Just nu så handlar de mest om att hamna före Liverpool och Southampton i tabellen medan de för City handlar om att ta den där andraplatsen bakom överlägsna Chelsea. För oss handlar de det även om att ta Europacupplatsen. Sen är frågan om vi verkligen vill ut och spela i Europa när det bara är Europaleague de handlar om. En massa bortamatcher som tar en massa onödig energi och det har gjort så att vi fått en massa onödiga poängtapp i ligan under de åren vi varit med. Speciellt när vi jagar topp 4 som primärt mål. Öppnar gärna för diskussion i ämnet.

Nu till matchen och vad som komma skall
City har förlorat 3 av sina 6 senaste matcher och formen är väl vad man kan säga svajig. Visst. Man vann över West Ham och Aston Villa i sina två senaste matcher men spelet har under den sista perioden varit underkänt. Man har inte fått något att stämma riktigt och Manuel Pellegrini är ständigt ifrågasatt. Enligt media så ska ersättare redan blivit kontaktade och Pellegrini ser slutskedet som manager i Manchester.
Turbulent kan man väl minst säga att det är i ett City som annars varit så stabila. Men året har drabbats av skador på bla Aguero som på något sätt ändå lyckats måla sig hela vägen till toppen av skytteligan. Frågan är hur många mål den lille argentinaren hade gjort om han fått hålla sig skadefri.

Sergio Aguero är ett måste att se upp med. Sist vi mötte Manchester City så lyckades han med att göra inte mindre än 4 mål. Matchen i sig handlade inte om vem som spelade bäst. Det handlade om vem som gjorde mål på sina straffar. Inte mindre än 4 straffar blåstes i matchen varav 2st missades. Eller ja man kan säga att dom räddades. Först så bränner Aguero en straff vid ställningen 1-2. Sen missar Soldado vid samma ställning. Sen får Aguero ytterligare en chans och då missade han inte. I samma veva fick vi rött kort på Fazio.

Nu är de andra bullar som ska bakas. För nu är det dags att ta revansch på köpelaget nr 1. Vi har på de senaste 10 matcherna enbart slagit City 2 gånger. En enda oavgjord och resten förluster. Och det är inte vilka förluster som helst. Förra året när vi spelade hemma så åkte vi på en pinsam förlust med 5-1. Vi var så utspelade så det var löjligt. Men nu har vi hittat hjärta och vilja i laget så dessa siffror aldrig ska kunna få hända igen. Vi har ett helt nytt lag från när vi mötte dom sist med egna spelare som Mason, Bentaleb, Kane och Townsend. Jämför med City som har, Nä just ja. Dom har inte en enda egen produkt. Jag tänker och tänker och tänker och kan inte komma på att en enda egen produkt spelat någon match i Citytröjan sen oljepengarna dök upp. Pinsamt kan jag tycka.

Skadeläget i båda trupperna är att Walker och Davies kommer att saknas i Spurs medan Danny Rose ska vara klar för spel igen. I City är kaptenen Vincent Kompany skadad tillsammans med Stefan Jovetic. Annars ska trupperna vara hela och klara för spel.

Just det här med hjärta tror jag är viktig en sådan här match och jag tror att Pochettini föredrar det också. Man vet om att man kommer behöva springa och kämpa in i det sista för att ha någon chans här och många nödvändiga löpningar måste tas hemåt i banan för att inte släppa till något.
Enbart med tanke på detta så tar jag ut en tänkbar startelva

Lloris
Dier Vertonghen Fazio Rose
Bentaleb Mason
Townsend Dembele Eriksen
Kane

Slutresultat. Matcherna mellan lagen brukar sluta i en massa mål och det blir så även denna gång. 3-2 till Tottenham och Kane gör 2 medan Fazio nickar in en hörna!

COYS!

Av: Christopher Hansson Jacobsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.