Förlust i Ligacupfinalen

AV: Christopher Hansson Jacobsson

 

 

Det blev inte riktigt som vi hade hoppats efter 0-2 mot Chelsea denna söndagseftermiddag då Diego Costa och John Terry med en stor gnutta flyt kunde få in bollen bakom en chanslös Lloris. Men det hade kunnat sluta annorlunda om vi bara haft lite medhåll från domsluten. Då syftar jag mest på straffsituationen i början av matchen där Ramires hand INTE är intill kroppen. Sen är de inte många cm ifrån att Eriksen får sätta en frispark i mitten på första halvlek men bollen tar i ribbans överkant.

Första halvlek var, enligt mig, en bra första halvlek där jag kände att vi hade koll på Chelsea med firma Hazard, Costa och William som största hot. Kändes även som att de kunde lossna framåt för vår del också. Men det blev istället för fotboll en herrans massa gnäll och gnabb från båda lagen. Allt för ofta så var Diego Costa huvudperson. När sen en helt onödig frispark uppstår långt ifrån någon farlighet så är vi inte alls med. 4 spelar utan någon Chelseaspelare i närheten missar att rensa bort bollen. Och vad händer då. Jo. John Terry dyker upp och vallar in bollen via Harry Kane in i mål.  Detta med enbart enstaka minuter kvar till halvtidsvila. Så typiskt. Man sitter och blir så förbannad över att sådana enkla saker sker även på denna nivå.
Är faktiskt på väg att bli ytterligare ett mål till Chelseas favör där vi återigen inte är med på de fasta situationerna defensivt. Denna gång så blev de ingen studs hit och dit utan en ren träff mot mål och då klarar Lloris av de mesta.

Men ett 1-0 underläge behöver inte innebära att matchen är på väg att ta slut. Spurs har detta år varit helt makalösa i slutskedena av matcherna där man vänt underläge efter underläge. Och inte skulle detta vara omöjligt. Ja så kändes det i paus.

När andra halvlek sen drar igång så kändes de även här väldigt kontrollerat. Inget av lagen ville ta något ansvar och det blev istället en väntan på motståndarnas misstag. Men några jättemisstag blev det inte. Istället så skulle Diego Costa löpa sig loss lite halvt som halvt. Walker var där och följde bra med och när Costa sen avlossade kanonen så prickade han Walker på foten och bollen ändrade riktning som i sin tur ställde Lloris.
Efter detta så var de ännu mer en väntan på att Spurs skulle få islossning och verkligen skapa chans efter chans. Men någon riktig klar målchans blev det. Lite många skott utifrån i fel lägen och ett helt gäng misslyckade inlägg gjorde att de blev svårt att sätta dit bollarna. Kane blev mer eller mindre isolerad under hela andra halvlek och kunde aldrig riktigt hota.
Eriksen försvann mer och mer medan inhoppande Lamela slarvade och tappade väldigt mycket boll.

Vi får helt enkelt bara bryta ihop och komma igen. Nu har vi enbart ligan att fokusera på. Det ser jag som en fördel jämfört med de andra rivaliserade lagen i kampen om fjärdeplatsen. Mer vila och det tror jag bara är bra inför slutspurten. Får hoppas att det ger resultat!

Spelarbetyg: (1-10)
Hugo Lloris – 8 – Stabil som så många andra gånger denna säsong. Chanslös på målen
Kyle Walker – 7 – Bra med upp och ner. Hämnades lite av skadan
Danny Rose – 7 – Lite samma som med Walker förutom skadan. Växer i mina ögon
Jan Verthongen – 7 – Revansch från i Torsdags och spelade mycket bättre idag
Eric Dier – 7 – Tyckte han höll bra koll på Diego Costa men hade kunnat vara med resolut i sina rensningar.
Nabil Bentaleb – 7 – Gör en mycket bra första halvlek. Försvinner sedan mer och mer
Ryan Mason – 6 – Helt okej. Inte mycket mer. Hade inget sikte inställt idag
Christian Eriksen – 6 – Vill se betydligt mer av den kreativa sidan när matchen står och väger. Spelar hellre för säkert. Måste våga mer
Nacer Chadli – 6 – Kommer inte loss ordentligt idag. Inte samma kraft som man är van vid
Andros Townsend – 7 – Utmanar bra och kommer förbi. Konstigt att han blev utbytt
Harry Kane – 6 – Stundtals helt osynlig. Brukar åtminstone se slitvargen Kane men idag var han blek

Avbytare: 
Erik Lamela – 5 – Inget bra inhopp. Bolltapp och slarv
Moussa Dembele – 5 – Väldigt osynlig för att spela i den offensiva rollen. Måste ta för sig ännu mer.
Roberto Soldado – 5 – Att karl fortfarande blir inbytt eller får spela är ett mysterium för mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.